Taze soğanlı minik poğaçalar

Lamazi

Yeni Üye
Üye
Taze soğanlı minik poğaçalar
tazesoganlipogaca.jpg



Malzemeler:

100 gr küp küp doğranmış oda sıcaklığında tereyağ
1 yumurta
1/2 su bardağı ayran
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2-3 dal taze soğanın beyaz kısımları ince ince doğranmış
3-4 yemek kaşığı rendenin ince tarafıyla rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı sirke
Un

Hazırlanışı

1- Tereyağ, ayran ve yumurtayı karıştırın. Kabartma tozu, mahlepi, tuzu ve sirkeyi ekleyin. İçine yavaş yavaş unu koyup yoğurun.
2- En son taze soğan ve kaşar peynirini ilave edin. Kulak memesi yumşaklığında bir hamur elde etmelisiniz.
3- Küçük parçalar alıp yuvarlayın yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri pembeleşene kadar pişirin. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst