TC Kimlik Nosuyla İntibak Zammı Sorgulama Linki

TİTAN

*Melekler Mekanı*
TC Kimlik Nosuyla İntibak Zammı Sorgulama Linki
Bu konu; TC Kimlik Nosuyla İntibak Zammı Sorgulama Linki hakkında bilgiler vermektedir.



Sevgili melekler, SGK 2013 yılı intibak zamlarını nasıl alacağınızı açıkladı. Buna göre önce tc kimlik numarasıyla yapılan sorgulamanın ardından ne kadar zam alacağınızı öğrenecek sonrasında maaşlarınızla birlikte zamlarınızı da alacaksınız. Haberle ilgili detaylar ve intibak zammı sorgulama linki aşağıda...


intibak-2b5.jpg



Sosyal Güvenlik Kurumu olan SGK, 17 Ocak’tan itibaren zamlı aylıklarını alacak emeklilerin kafasının karışmaması için özel program hazırladı. Yapılacak olan özel uygulama ile siz emekliler öncelikle tc kimlik numaralırınızı sisteme girip alacağınız zammı göreceksiniz. Daha sonra bu alacaklarınızı maaşlarınızla birlikte alacaksınız.

Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden sorgulama linki aktive edildiğinde bunu bu konu üzerinden sizlere duyurup gerekli bilgileri vereceğiz.

Yalnız kendi intibakını öğrenebilecek

SGK 1 milyon 900 bin emeklinin hak kazandığı toplam 2 milyar 700 milyon liralık intibak alacağını kişi bazında tek tek bilgisayarlara girdi.

Emekli olanlar bu listede sadece kendi isimlerinin karşısında yazılı olan tutarı görebilecekler. Bunun için de emeklilerin TC kimlik numaralarını sisteme girmeleri yeterli olacak.

Kimlik numarasını SGK üzerinden sisteme giren emekliler, yaklaşık 500 kişilik teknik ekibin aylarca tozlu dosyalar üzerinde çalışıp hesapladığı intibak tutarını görecekler.

Bugün bilgi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, hesaplamaların özel bir programla yapıldığını, dolayısıyla hata oranının çok düşük olacağını tahmin ettiklerini ifade ettiler.

Görevlilerin verdiği bilgilere göre emekliler, içerisinde intibak ayarlaması da olan ilk maaşı 17 Ocak tarihinde alacaklar.

Fakat bu tarihte alınacak maaşın içerisinde ayrıca 2012 yılının ilk 6 aylık enflasyonu olan yüzde 4.14 oranındaki enflasyon zammı da olacak. Dolayısıyla intibakın ve zam oranının ayrı ayrı açıklanmaması halinde emeklilerin kafasında soru işaretleri oluşacağını belirten yetkililer, bu karışıklığı önlemek için şeffaf yolu seçtiklerini söylediler.


İNTİBAK ZAMMINIZI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN..
 
Sevgili melekler, konumuzda vermiş olduğumuz intibak zammı sorgulama linki aşırı yoğunluk sebebiyle arada hata vermektedir. Linkten cevap alamazsanız lütfen daha sonra tekrar deneyiniz...
 
Evet ya girdiğimiz link hata veriyor. Eeee 2 milyon emekli bu haberi bekliyordu normaldir :) Devletin siteside çok şükür girmiyor. Yoğunluktan ama düzelecektir.
 
Açılıyor şu an girdim ben sorgulama yapabiliyorum duyrulur açık şu anda.
 
Sayın misafirlerimiz, haberin yeni olması dolayısıyla duyan linki tıklamakta, o yüzden geçici bir yoğunluk söz konusu. Bu sebeple site açılmayabilir. Lütfen denemeye devam ediniz ya da daha sonra tekrar deneyiniz..
 
Babama baktım yazık bekliyordu ama intibaktan bir lira bile alamıyor ona vurmamış üzüldü yahu adam :)
 
Geri
Üst