Teknede bir haftalık tatil 550 YTL

M

Monera

Forum Okuru
Teknede bir haftalık tatil 550 YTL
Teknede bir haftalık tatil 550 YTLTatilciler, pansiyon, yıldızlı oteller yerine, son yıllarda hızla gelişen mavi tura yöneliyor

mavitur.jpg

Akdeniz ve Ege sahillerinde hızla gelişen mavi yolculuk turları temmuz, ağustos aylarında her şey dahil kişi başı ortalama 550 YTL'ye mal oluyor.
Tatil tercihini deniz-kum-güneşten yana kullanan tatilciler, pansiyon, yıldızlı oteller yerine, son yıllarda hızla gelişen mavi tur alternatifini de değerlendirmeye başladılar.
Çoğunlukla sınırsız özgürlük tutkunları ve tatili daha ucuza getirme hesabı içinde olanlar, ortalama boyuttaki bir teknede 5-6 aile kalabiliyor. Yaklaşık 16 kişinin konaklamasına elverişli teknelerin haziran-eylül döneminde 3 bin avro olan haftalık kira ücreti, temmuz-ağustosta ortalama 3 bin 500 civarında seyrediyor. Tekne kiralayan 16 kişinin bir haftalık diğer harcamaları da 2 bin YTL olarak hesap edildiğinde kişi başı maliyet her şey dahil ortalama 550 YTL'yi buluyor. Mavi turla engin denizlere açılan tatilciler, denize en temiz noktalarda girme şansının yanı sıra bol bol balık avlıyor, sahildeki gezi mekanlarına demir atarak her gün farklı yerler ziyaret edilebiliyor.
Genellikle arkadaşlık ilişkilerinin çok iyi olduğu ailelerin bir araya gelmesiyle kiralanan teknelerde, akşamları ise sessiz koylarda derin sohbetler, kahkahalar hakim oluyor.
“EN HUZURLU GECE”
Mavi Tur işletmeciliği yapan Ünal Okter, her geçen yıl turlara talebin arttığını kaydetti. Turların ekonomik olduğu kadar konforuyla da yıldızlı otelleri aratmadığını belirten Okter, “ilk gece dalgalar eşliğinde, yıldızlara bakarak uyuyan misafirlerimiz genellikle turun ikinci gün sabahı hayatlarında en huzurlu geceyi geçirdiklerini söylüyorlar” dedi.
Okter, birbirleri ile çok samimi kişilerin birleşerek kolaylıkla tekne kiralayabildiklerini, teknenin rotasını ise istedikleri gibi değiştirebildiklerini söyledi.
Teknelerinde bir aşçı, bir tayfa ile bir kaptan istihdam edildiğini, bu kişilerin de halkla ilişkileri iyi olan uyumlu kişilerden seçildiğini anlatan Okter, misafirlere varlıklarını hissettirmemeye çalıştıklarını da ifade etti.
 
Geri
Üst