1. BeyazMelek

    BeyazMelek Super Moderator

    Kayıt:
    11 Aralık 2007
    Mesajlar:
    677
    Beğenilen Mesajlar:
    323
    Ödül Puanları:
    63

    Tembel tatlısı tarifi

    Konu, 'Tatlılar' kısmında BeyazMelek tarafından paylaşıldı.

    Bu konu; tembel tatlısı tarifi ile ilgili bilgi vermektedir.
    Biliyorum ismi pek bir tuhaf hahaha ama bu tatlı çok çok kolay yapılıyor o zaman da ‘tembel’ yakıştırmasına maruz kalıyor :D:D Her zaman limonlu susamlı tatlılarımız olmayabiliyor :DAma biz tembel tatlısı demeyelim de çalışan kadınlara kolay bir tatlı tarifi diyelim :D:D Bazen olur ya çat kapı misafirlerimizin gelesi tutar, işte o zamanlarda pratikçe bir patates salatası yanına da bu tatlıyı eklerseniz ikram etmeye bir şeyleriniz olur tabi bir de “ ne becerikli kadın 20dk önce haber vermişiz hemen hazırlamış her şeyi” desinler dikkat edin meleklerim kimse tembel tatlısı demez o zaman :hhh:



    Malzemeler

    1 su bardağı irmik ,

    2 su bardağı un , 1 yumurta ,
    1 çay b. yoğurt,
    1 çay b. sıvıyağ,
    1 paket kabartma tozu
    1 fiske tuz
    Ayrıca üzerine sürmek için: 1 adet yumurta sarısı (tarifte yoktu)
    Fındık
    Şerbeti için (şerbet kaynatılmayacak)
    2.5 su bardağı şeker
    2.5 su bardağı su
    çeyrek limon suyu
    Hazırlanışı

    Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yapın. Unu eklerken yavaş ekleyin.
    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
    Üzerine yumurta sarısı sürüp birer fındık batırın.
    180 derecelik önceden ısıtılmış fırında nar gibi kızartın. (burası çok önemli. Az kızarmış tatlı hamursu olabilir)
    Tatlılar kızarırken şerbet malzemelerini bir kaba alın şeker eriyene kadar karıştırın.
    Fırından çıkan tatlıların üzerine şerbeti dökün ve yeniden çalışmayan fırına koyup 5 dakika bekletin.
    Sonra fırından alın. Bu tatlı bir gün sonra nefis oluyor. İlk gün pek iyi değildi. Fakat ertesi gün gerçekten harika bir tadı vardı.


     
Tembel tatlısı tarifi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Zecefilli armut tatlısı tarifi

    Zecefilli armut tatlısı tarifi

    Zencefilli armut tatlısını çok beğeneceksiniz :) mutlaka deneyin melişler:) MALZEMELER( 4 kişilik ) 300 gr çıprılmış krema 50 gr toz şeker yarım tatlı kaşığı vanilya 1/4 tatlı kaşığı toz tarçın hintistan cevizi rendesi 1 tatlı kaşığı zencefil tozu HAZIRLANIŞI: Fırını 190 derecede ısıtın .Derin olmayan ısıya dayanıklı borcamı hafif yağlayın.Armutları soyup ikiye bölün .Çekirdeklerini...
  2. Gökkuşağı Tatlısı tarifi kızlar

    Gökkuşağı Tatlısı tarifi kızlar

    Gökkuşağı Tatlısı gökkuşağı tatlısı Gökkuşağı Tatlısı: Malzemeler: 3 yumurta 1 çay bardağı şeker 3 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 3 çay bardağı irmik 3 çay bardağı un 2 paket kabartma tozu şerbeti: 3,5 su bardağı su 3,5 su bardağı toz şeker bir dilim limon Hazırlanması: Şerbeti için su, limon ve şekeri kaynatıp soğutun. Yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar çırpın....
  3. Revani tatlısı tarifi

    Revani tatlısı tarifi

    revani tarifi revane tarifi kolay tatlı tarifleri revani tatlısı, tarifi, tarifi resimli, tarifleri, şerbeti, portakallı, nasıl yapılır buyrun bu yazımızda öğrenelim arkadaşlar Türk Mutfakları'nın en vazgeçilmez tatlılarının başında gelir revani tatlısı... Malum Ramazan Ayı'na da ramak kaldı, oruç ayında lezzeti ile iftar sonralarında damaklarımızda tat bırakan, revani tatlısının tarifini...
  4. Armut Tatlısı Tarifi

    Armut Tatlısı Tarifi

    Piyasada hale hazırda armut varken bunun tatlısı harika olur diye düşündüm bu ramazanın ilk gününde. ARmut tatlısı tarifini vermek mümkün müdür =?
  5. Mutluluk Yolu Tatlısı Tarifi

    Mutluluk Yolu Tatlısı Tarifi

    Resimli Mutluluk Yolu Tarifi mutluluk yolu tatlısı tarifi mutluluk yolu tarifi Kanyaklı tarifleri beğeniyorsanız, sizlere vereceğimiz mutluluk yolu tatlısı tam size göre melekler :) Deneyin bakalım beğenecek misiniz ? Malzemeler 3 Yaprak Jelatin 4 Yumurta 3 Kahve Fincanı Kahve 1 Paket Vanilya 2,5 Çay Bardağı Tozşeker 1 Çorba Kaşığı Konyak 300 gr Krem Şanti 300 gr Böğürtlen (dondurulmuş)...

Sayfayı Paylaş