Tembel tatlısı tarifi

BeyazMelek

Daimi Üye
Tembel tatlısı tarifi
Bu konu; tembel tatlısı tarifi ile ilgili bilgi vermektedir.

Biliyorum ismi pek bir tuhaf hahaha ama bu tatlı çok çok kolay yapılıyor o zaman da ‘tembel’ yakıştırmasına maruz kalıyor :D:D Her zaman limonlu susamlı tatlılarımız olmayabiliyor :DAma biz tembel tatlısı demeyelim de çalışan kadınlara kolay bir tatlı tarifi diyelim :D:D Bazen olur ya çat kapı misafirlerimizin gelesi tutar, işte o zamanlarda pratikçe bir patates salatası yanına da bu tatlıyı eklerseniz ikram etmeye bir şeyleriniz olur tabi bir de “ ne becerikli kadın 20dk önce haber vermişiz hemen hazırlamış her şeyi” desinler dikkat edin meleklerim kimse tembel tatlısı demez o zaman :hhh:

tembel-tatlisi-3de.jpg


Malzemeler

1 su bardağı irmik ,
2 su bardağı un ,
1 yumurta ,
1 çay b. yoğurt,
1 çay b. sıvıyağ,
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
Ayrıca üzerine sürmek için: 1 adet yumurta sarısı (tarifte yoktu)
Fındık
Şerbeti için (şerbet kaynatılmayacak)
2.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
çeyrek limon suyu
Hazırlanışı

Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yapın. Unu eklerken yavaş ekleyin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp birer fındık batırın.
180 derecelik önceden ısıtılmış fırında nar gibi kızartın. (burası çok önemli. Az kızarmış tatlı hamursu olabilir)
Tatlılar kızarırken şerbet malzemelerini bir kaba alın şeker eriyene kadar karıştırın.
Fırından çıkan tatlıların üzerine şerbeti dökün ve yeniden çalışmayan fırına koyup 5 dakika bekletin.
Sonra fırından alın. Bu tatlı bir gün sonra nefis oluyor. İlk gün pek iyi değildi. Fakat ertesi gün gerçekten harika bir tadı vardı.
 
Geri
Üst