Ters Laleler - Hakkari Laleleri

Lamazi

Yeni Üye
Üye
Ters Laleler - Hakkari Laleleri
hakkari güzelleri hakkari ters lale ter lale ters lalesi
lale1-1335.jpg




Dünyada bir benzeri daha bulunmayan ve anavatanı “Dağların Kenti” olarakta bilinen ilimizde yetişen Ters Lale, dünyanın en nadide çiçeklerinden biridir. Kan kırmızı, göz kamaştırıcı rengiyle kadife hassaslığındaki çiçeği ile estetik görünümlü tersliğiyle adeta bir doğa harikasıdır. Ters Lalenin asıl önemi; “endemik bir tür olması” yani dünyada yalnızca Hakkâri’de doğal olarak yetişmesindendir. Ters Lale doğal görünüşüyle mevcut kültür lalelerinden çok daha gösterişlidir. Göz kamaştırıcı rengi ile yakından bakıldığında Ters Lalenin bir doğa harikası olduğu kolaylıkla gözlemlenir.




lale2-8727.jpg




lale3-2321.jpg




Hakkari dağlarında kendiliğinden yetişen, her sapta 3 ile 8 lalenin ters büyüdüğü genellikle bir sapta 6 lale meydana geldiği, boyu 60 ila 80 cm yi bulan Ters Lale 1400 – 2500 rakımında belirli yerlerde yetişmektedir. Gen merkezinin ilimiz olduğu halde kaçak yollarla Avrupa ülkelerinde satıldığı ve buralarda kozmetik ve ilaç sanayisinde kullanılmakta hatta süs çiçeği olarak parkları süslemekte olduğu biliniyor.


lale4-6707.jpg




lale5-7175.jpg
 
Cevap: Ters Laleler - Hakkari Laleleri

çok güzeller ya hayran kaldım.. teşekkürler paylaşımın için
 
Cevap: Ters Laleler - Hakkari Laleleri

çok ilginç ve çok güzeller ama sanki bana biraz hüznü hatırlattı boyunları bükük görünümünde olduğu için
sanki her güzelliğin arkasında bir hüznün va roluşu gibi:)
emeğine sağlık canım
 
Ters lalelerimizi de çalıyorlar ya pes yani, gerçi endemik tür olduğu için daha da çekici oluyordur eminim. Ülkemize özgü olan onlarca güzelliğin arasında gerçekten en güzellerinden biri olan Hakkari Lalesi dokusu ve rengiyle bambaşka. Kendiliğinden yetişmesi ve tür olarak farklılığı da dikkat edilmesi gereken bir nokta. Gerçekten çook güzel görünüyorlar :) Teşekkürler bilgiler için.
 
Muhteşem görünüyorlar muhteşem koruma altına alınsa seralarda üretimi falan yapılsada yokolmasa bu muteşemlikler.
 
Geri
Üst