test - kalici makyaj

Ariza

Yeni Üye
Üye
test - kalici makyaj
Son zamanda hizla yayilan kalici makyaj zamani olmayan bayanlar icin cok pratik birsey....zamanla o boyanin renginin solmasi, iki üc yil sorna tekrar o aciya dayanip tekrar tekrar güzel görünmek icin aci cekmek ve en önemlisi´de kanser riskini arttirdigi icin bence gereksiz ve sadece cüzdanlarimizi incelten bir lüks.



kedi-gozu-makyaji-3482.jpg


Son yıllarda özellikle çalışan bayanlar güzelliğe vakit ayırmadıklarından dolayı kalıcı makyaj yöntemini tercih etmeye başlamışlardır. Kalıcı makyaj pratik olmasına pratik fakat bazı sağlık problemlerinide beraberinde getiriyor. Detaylı bilgi yazımızda…
Kalıcı makyajın tıbbi adı mikropigmantasyondur. İşlem dövmede yapılan işlemin benzeridir. Bu yöntemle göz kenarları, kaş, dudak çizgisi ve dudak boyanabilir. Eğer uygun kişiler tarafından uygulanırsa doğal ve etkili bir yöntemidir.
Kalıcı makyajın avantajları nelerdir?
Kalıcı makyaj özellikle makyaj yapmak için zamanı olmayan, fakat güzel görünmek isteyen kadınlar için ideal bir yöntemdir. Bu kişiler gün sonunda bile makyajı yeni tazelenmiş gibi görünürler.
Kalıcı makyajın dezavantajları nelerdir?
En önemli dezavantajı bu yöntemin kalıcı olmasıdır. Eğer bu işlemi yaptırmak konusunda emin değilseniz, yaptırmamanız daha doğru olur. Ayrıca işlem deneyimsiz kişiler tarafından yapıldığında büyük risk taşır. Bir takım hastalıklar (aids, hepatit vs.) bulaşması söz konusu olabilir.
Kalıcı makyaj nasıl uygulanır?
Aslında kalıcı makyaj sağlık kuruluşlarında veya güzellik merkezlerinde doktor kontrolünde, hemşire veya bu konuda eğitimli teknisyenler tarafından yapılmalıdır. İşlem sırasında kalıcı bir takım boya maddeleri deriye enjekte edilir. İşlem yarım saatten 2 saate kadar uzayabilir. Tedavi öncesi yapılan lokal anestezi işlemin daha ağrısız yapılmasını sağlar. Bir kaç gün uygulama bölgesinde şişlik olabilir, bu nedenle işlemin cumartesi yapılması uygun olur.
Kalıcı makyajın riskleri nelerdir?
En büyük risk bu işlemin eğitim almamış kişiler tarafından uygulanmasıdır. Eğitimsiz bir kişi tarafından başka bir kişiye uygulanan iğne ile yapılan işlem, enfeksiyon bulaşmasına neden olabilir. Boya maddeleri tıbbi olarak uygun maddeler değildir ve de deriyi tahriş edebilirler. Ayrıca yalnış yapılan bir uygulamanın geri dönüşü de zordur. Örneğin göze uygulama yapmak zordur ve gözlerde ve kaşta bir hata yapıldığında bu hatanınlaser ile düzeltilmesi durumunda bu bölgedeki kıllar da ortadan kalkabilir ve bu da istenmeyen bir durumdur. Yanaklara yapılan kalıcı makyaj genellikle profesyonel olmayan kişilerce yapılmakta ve doğal bir görünüm oluşmamaktadır. Doğal yanak rengi mevsimden mevsime, günden güne değişebilmektedir. Yanaklara yapılan kalıcı makyaj ise değişim göstermeyeceğinden doğal bir görüntü oluşturmaz ve de bu makyajlaser ile tedavi edilmeye çalışında siyahlaşabilir.
 
Bugunlerde sifir makyaj takiliyorum,en rahati bu bence..
 
bence insan kendiyle barışık olmalı aşırı güzelleşmek için sağlığını bozmamalı normal makyaj güzel ama oda yavaş yavaş yüz bölgesini tahriş etmekte bence sade güzellik daha iyidir.
 
insanın kendi güzelligi dogalık en güzeli sanatcıları görmüyoruzmu onlar güzelken cirkinleşenlerden cogu hele bide boyayı o kadar fazla kullanıyolar ki bide şişiriyolar her yerleini iyice çirkinleşiyolar özelliklede dudakları şişince çok kötü bir yüz meydana geliyo
 
Geri
Üst