Tetanoz aşısı olmazsak ne olur sıkıntı olur mu?

  • Konbuyu başlatan Kınali kardan fadik
  • Başlangıç tarihi
K

Kınali kardan fadik

Forum Okuru
Tetanoz aşısı olmazsak ne olur sıkıntı olur mu?

Tetanoz aşısı olmazsak ne olur Melek kadınlar kulübü tetanoz aşısı olmazsa ne olur forum'da.​

Arkadaşlar 3 aylık hamileyim yani şu an 12 haftalık hamileyim doktorum tetanoz aşısı olmamış söyledi bunu hamileliğinde yaptıran var mı yan etkileri oluyor mu tetanoz aşısı olmazsak ne olur bebeğime bir zararı dokunur mu neden tetanoz aşısı oluyoruz gebelikte ilaç kullanmak pek istemiyorum tetanoz aşısı olmazsan bir sıkıntı olur mu bilginiz var mı?
 
Merhabalar
Gebeliğin 3. Ayından sonra yapılması gereken bir aşıdır tetanoz. Tabii eğer anne adayı 10 yıl içerisinde tetanoz aşısı yaptırmış ise bu Ayşe'ye gebelikte gerek yok denilmektedir gebelik döneminde yapılan dedi öz aşısı bebeği ve anneyi enfeksiyonlara karşı korur yenidoğan'da oluşabilecek enfeksiyon riskini de azaltır onun için bana kalırsa olmanızda fayda var hayatta başımıza neler gelecek bilemiyoruz maalesef bu bir tedbir önlem amaçlı yapılan bir aşı. Aslında bütün anne adaylarının tetanoz difteri boğmaca influenzaya karşı aşı yaptırmaları gerekmektedir ilk 3 ay çok önemli olduğu için 3 aydan sonra bu aşı rahatlıkla yapılabilir. Dediğim gibi doktorun önerisiyle de bunu yaptırmanızda fayda var eğer 10 yıl içerisinde yaptırdıysanız gerek olmayacaktır ama eğer son on yıl tetanoz aşısı yaptırmadıysanız bu aşıyı yaptırmalısınız tetanoz aşısı olmazsak ne olur sorunuza karşılık enfeksiyonlara karşı vücudunuz korunmasız olur hem bebeğiniz hem kendiniz enfeksiyon kapabilirsiniz.

Hamilelikte tetanoz aşısının önemini Bir de aşağıdaki konu ile vurgu yapalım "hamilelikte tetanoz aşısı" neden olmalısınız önemi nedir hepsini aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

 
Geri
Üst