Thalia

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Thalia
thalianın makyajsız hali thalia makyajsız hali son dizileri
Thalia, 26 ağustos 1972'de Meksika'nın başkentinde, bir İspanyol hastanesinde bir ailenin beşinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Bu güzel bebeğe Ariadna Thalia Sodi Miranda adı verildi. Ailenin mutluluğu, Thalia 5 yaşındayken, babasının ani ölümüyle bozuldu.

Bale, jimnastik ve resim dersleri alan Thalia, küçük yaşta şarkıcılık yapmaya başladı. Aslında jimnastikle uğraşmak ve bir gün Nadia Comaneci gibi altın madalya almak istiyordu ama şarkı söyleme yeteneği ile parlayıverdi. Türkiye'deki Küçük Emrah, Küçük Ceylan furyası gibi, o da Meksika'nın Küçük Thalia'sıydı. 1984'te Vaselina grubuna katıldı. 1986'da da Timbiriche grubuna. Timbiriche'de bizim Yıldıza Ulaşmak dizisiyle tanıdığımız Eduardo Capatillo'da bulunuyordu. Timbiriche'nin solisti olarak başarılı albümlere emeği geçti. Meksika'nın pop dünyasında kısa sürede zirveye çıktı. Madonna'yı anımsatan seksi fotoğrafları ile göz alıyordu. Şuh tavırları, rahat hareketleri ve tabii seksiliğinin yanında sevimli halleri ile özellikle erkeklerin düşlerini süslemeye başlamıştı. Bu arada kamera önünde de yetenekli olduğu keşfedildi. Thalia kabına sığmıyordu, sığamayacaktı.

1989'un Aralık ayında artık solo sanatçı olarak çalışmak istediği için grubundan ayrıldı. Los Angeles'a giderek, Florence Riggs gibi Madonna'yla çalışmış isimlerden dersler aldı. Kendi adını taşıyan (Thalia) ilk albümüyle büyük beğeni kazandı. Ardından Mundo de Cristal ve Love albümleri geldi. O günlerdeki destekçisi Alfredo Diaz Ordaz, Thalia, ikinci pembe dizisi Marimar'ı çekerken hayata gözlerini yumdu. Artık kızımız yalnızdı. Bu nedenle müzik çalışmalarında hep bir burukluk taşıdı.
1995'te EMI gibi büyük bir plak şirketiyle anlaştı. EMI Music Mexico, pembe dizilerle popülerliğini giderek arttıran bu kadını desteklemeye karar vermişti. Emilio Estefan ve Oscar Lopez'in yapımcılığını üstlendiği albüm En Extasis büyük bir liste başarısı kazandı. EMI'dan çıkan bu ilk albümle dünyaya açılan Thalia, 20 ülkede listelere girmeyi başardı. ABD'den de ciddi bir dinleyici kitlesini fethetti. Latin dünyasının pembe diziler kraliçesi, şarkıcı olarak da kabul görüyordu.
2000 yılının Aralık ayında New York'ta Sony Music'in patronlarından, Mariah Carey'nin eski kocası Thomas D. Mottola ile dünya evine girdi. Düğün törenine Michael Jackson, Gloria & Emilio Estefan, Yuri, Veronica Castro (nam'ı diğer Marianna), Jennifer Lopez, Julio Iglesias gibi ünlüler katıldı.
 
Geri
Üst