timsah yürüyüşü artık yasak

RoCCo

Yeni Üye
Üye
timsah yürüyüşü artık yasak
Hakemler de artık maça takıyla çıkamayacak
A.A. 1 Eylül 2007
Futbol Federasyonu Eğitim Planlama ve Araştırma Kurulu (EPAK) uzmanı Mahmut Çetiner, sadece futbolcuların değil, hakemlerin de karşılaşmalara takıyla çıkmasının yasak olduğunu söyledi.


Mahmut Çetiner, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Adana Şubesi'nce düzenlenen "Futbol Oyun Kuralları Değişiklikleri ile FİFA ve MHK Talimatları" konulu seminerde, yeni kurallar ve değişiklikler hakkında bilgi verdi.

Mahmut Çetiner, futbolun hızla geliştiğini ve FİFA'nın ?Sıcak havanın futbolcu üzerindeki etkisi araştırması? dolayısıyla Türkiye'yi tüm dünyaya örnek gösterdiğini ifade etti.

Gol sonrası futbolcuların sevinmesinin gayet doğal olduğu, ancak bunun dozunun aşılmaması gerektiğini vurgulayan Çetiner, sporcunun tişörtünün veya şortunun altına giydiği içlikte herhangi bir slogan veya ırkçılık içerikli ifadeler yer alan yazıların kesinlikle yasak olduğunu, bu durumda sporcunun ve kulübünün ağır ceza alacağını bildirdi.

Çetiner, Türkiye'de de yaygın olarak gol sonrası yapılan "TİMSAH YÜRÜYÜŞÜ" gibi uzun süreli sevinç gösterilerinin yasaklandığını da belirtti.

Oyun kurallarında fazla değişikliğin olmadığını kaydeden Çetiner, şunları söyledi:
"Karşılaşmalarda futbolcunun yüzük, kolye gibi rakip oyuncuya zarar verecek cisimleri takması yasaktı. Ancak FİFA, futbolcunun sağlığı ile ilgili maske, başlık gibi koruyucu cisimleri takmasının teşvik edilmesini istiyor. Çünkü sporcunun sağlığı her şeyden önemli. Sadece futbolcunun değil hakemlerin de karşılaşmalarda takı takması yasak. Hakemler karşılaşmalarda sadece kol saati veya kulaklık takabiliyor."

FİFA'nın, siyasetin ve ırkçılığın futbola yansıtılmasına kesinlikle karşı olduğunu ifade eden Çetiner, bu kurallara uymayan sporculara ve kulüplerine çok ağır cezalar verilebileceğini kaydetti.

Stat içerisinde yaşanan şiddet olaylarına da dikkati çeken Çetiner, bir taraftarın sahaya meşale atması halinde hakemlerin bunu not alıp kulübe ceza işlemi uygulandığını sözlerine ekledi.

kaynak: hürriyet.com.tr
 
Geri
Üst