Tırnaklarda renk değişimi yaşayan kadınlar var mı

A

Aylinxcm

Forum Okuru
Tırnaklarda renk değişimi yaşayan kadınlar var mı
Tırnaklarda renk değişimi neden olur tırnaklarda renk değişimi yaşayan kadınlar sebepleri nelerdir

Merhaba

Özellikle ayak tırnaklarında hafif hafif sararmalar var el tırnaklarında da sararmalar var ama ayak tırnaklarım kadar değil bir aydır mi böyle sebebi nedir el ve ayak tırnaklarındaki renk değişimi neden olur sebepleri nelerdir. durup dururken böyle bir sararmanın sebebini anlayabilmiş değilim içten içe de Endişelenmiyor değilim .Neden sararıyor neden sararma var anlamış da tırnaklardaki bu sararmanın sebeplerini nedenlerini yazabilir misiniz
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba

Tırnaklardaki sararma eğer dış etkenlere bağlı değilse yani işte bulaşık deterjanı çamaşır deterjanı çamaşır suyu oje vesaire gibi dış etkenler tırnakları sarartmamışsan , kendiliğinden bir sararma söz konusu ise genellikle uzmanlar tırnaklardaki renk değişiminin bir hastalığın işareti olabileceği konusunda uyarıyorlar.

Mesela tırnaklarınız çok çabuk kırılıyor çok kuru ise tiroid bezi ile ilgili bir hastalık olabileceğini çinko Biotin B12 eksikliğinden kaynaklandığını söylüyorlar.

Tırnakların sararması biraz daha ciddi bir rahatsızlığı işaret ettiği belirtiliyorlar buna sarı tırnak sendromu diyorlar zamanla tırnağın kalınlaşıp sararmasına sebep oluyor. Bunu da lenfödem ve akciğerde oluşan bir rahatsızlığın sebep olabileceğini uzmanlar söylüyor.

Eğer tırnaklarında belirgin ciddi bir sararma ve kalınlaşma söz konusu ise mutlaka bir doktora görünmen de fayda var bir hastalığın belirtisi olabilir dikkat etmelisin.
 
Geri
Üst