T
TİTAN
Forum Okuru
TİTAN'ın fırından yeni çıkmış açmaları (resimli)
Açma tarifi, nasıl yapılır, nasıl pişirilir, malzemeleri, resimleri, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz
Sevgili melekler,
Mis gibi pastane açması için malzemelerimiz;
1 paket kuru maya (ya da 1 küp yaş maya)
2.5 bardak süt ya da sulu süt
1 bardak sıvıyağ
5 tatlı kaşığı şeker
3 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçine sürmek için katıyağ
Üstüne sürmek için yumurta sarısı
Üstüne çörekotu
(Yaş maya kullanacaksak mayayı ılık sütümüzün içinde eritelim.)
Süt,tuz şeker,sıvıyağ,kuru maya ve unu ele hafif yapışacak bir hamur elde edene kadar iyice yoğuralım.Yani ne kulakmemesi olacak ne de cıvık bir hamur olacak.Üstünü nemli bir bezle örtüp saralım,ılık bir yerde en az yarım saat bekletelim.
Hamurumuz iki katı kadar olduğunda mayalanmış demektir.İri topaklar alıp masanın ya da büyük düz bir tabağın içinde elimizle dikdörtgen şekline uzunlamasına açıp biraz katıyağ sürelim.(İsterseniz bu aşamada zeytin ezmesi,peynir,haşhaş ta ilave edebilirsiniz.)Yukarı doğru hamuru rulo yapıp,iki tarafından hafif hafif çamaşır sıkar gibi buralım ve iki ucu sıkıca birbirine yapıştıralım.
Yağlanmış kağıt serili tepsimize dizdiğimiz açmalarımızı tepside de biraz mayalanmaya bırakalım.15-20 dk sonra üstlerine biraz pudra şekeri ya da yağ karıştırılmış yumurta sarılarını sürüp,çörekotu serpelim.
Önceden ısınmış 220 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun..
Not:Yumurta sarısına katılan pudra şekeri ya da sıvıyağ daha güzel kızarmasını sağlar.
Sevgili melekler,
Mis gibi pastane açması için malzemelerimiz;
1 paket kuru maya (ya da 1 küp yaş maya)
2.5 bardak süt ya da sulu süt
1 bardak sıvıyağ
5 tatlı kaşığı şeker
3 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçine sürmek için katıyağ
Üstüne sürmek için yumurta sarısı
Üstüne çörekotu
(Yaş maya kullanacaksak mayayı ılık sütümüzün içinde eritelim.)
Süt,tuz şeker,sıvıyağ,kuru maya ve unu ele hafif yapışacak bir hamur elde edene kadar iyice yoğuralım.Yani ne kulakmemesi olacak ne de cıvık bir hamur olacak.Üstünü nemli bir bezle örtüp saralım,ılık bir yerde en az yarım saat bekletelim.
Hamurumuz iki katı kadar olduğunda mayalanmış demektir.İri topaklar alıp masanın ya da büyük düz bir tabağın içinde elimizle dikdörtgen şekline uzunlamasına açıp biraz katıyağ sürelim.(İsterseniz bu aşamada zeytin ezmesi,peynir,haşhaş ta ilave edebilirsiniz.)Yukarı doğru hamuru rulo yapıp,iki tarafından hafif hafif çamaşır sıkar gibi buralım ve iki ucu sıkıca birbirine yapıştıralım.
Yağlanmış kağıt serili tepsimize dizdiğimiz açmalarımızı tepside de biraz mayalanmaya bırakalım.15-20 dk sonra üstlerine biraz pudra şekeri ya da yağ karıştırılmış yumurta sarılarını sürüp,çörekotu serpelim.
Önceden ısınmış 220 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun..
Not:Yumurta sarısına katılan pudra şekeri ya da sıvıyağ daha güzel kızarmasını sağlar.