Tokat mantısı tarifi

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
Tokat mantısı tarifi
Hımm misss gibi görünüyor ellerine sağlık olsada sıcak değil buz gibi servis etsek canım çekti gerçekten çok hoş görünüyor mantı çok mantıklı :D:D
 
Bu konu; tokat mantısı hakkında bilgi vermektedir.



Mutfaklarımızın sevilen lezzetlerinden biridir mantı. Her yörenin kendine özgü mantısı vardır.Aşağıdaki tarifimizde tokat yöremize ait mantı yapılışını tokatlı meleklerimiz için yemek tarifleri bölümümüzde paylaştık.



Resim4-f3.jpg








Malzemeler:


Hamuru için :
1 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı su
Yarım çay fincanı ayçiçek yağı
Aldığı kadar un

İçi için :
1 Adet küçük soğan
1 Çorba kaşığı margarin
250 gr kıyma
2-3 Adet sivri biber
Tuz, karabiber
1 Çorba kaşığı domates salçası

Ayrıca :
1 Kase yoğurt
2-3 Diş sarımsak
1 Çorba kaşığı salça
1 Paket et suyu
1 Çorba kaşığı ayçiçek yağı


Hazırlanışı:


Hamur için verilen tüm malzemeler karıştırıp, hamur haline getirin.
Küçük parçalara ayırdığınız hamurları açın.
İnce şeritler halinde uzunlamasına kesin.
Sonra da bu şeritleri kare halinde kesin.
Temiz bir bez üzerinde kurutun.
Diğer tarafta doğranmış soğanı 1 çorba kaşığı margarinde pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyin.
Ardından ince ince doğranmış biberleri ekleyip, iyice kavurun.
Tuz ve karabiberi ilave edin.
Son olarak domates salçasını ekleyip, ateşten indirin.
Bir tencereye 3-4 su bardağı su koyarak kaynatın.
1 Paket et suyu, 1 çorba kaşığı salça ve 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını ekleyin.
Kaynadıktan sonra kurutulmuş mantıları suya atıp, haşlayın.
Haşlanınca suyunu süzün.
Servis tabağına önce mantı, üzerine sarımsaklı yoğurt ve kavrulmuş kıymalı karışımı dökün.
Sıcak olarak servis yapın
 
Geri
Üst