Tolstoy kazaklar kitap özeti lazım arkadaşlar?

B

biröğrenci

Forum Okuru
Tolstoy kazaklar kitap özeti lazım arkadaşlar?

Tolstoy kazaklar kitap özeti melek kadınlar kulubü tolstoy kazaklar konusu forum'da.​

Merhaba ben lise öğrencisiyim edebiyat hocamız kitap özeti istedi ödev olarak evde biraz okumaya başladım kitabı ama hazır özet varsa benim içim çok iyi olacak. Çünkü bir yazılı yerine geçecek kitap özeti. Bu arada kitap okumak hiç içimden gelmiyor tolstoy kazaklar kitap özeti var mı sizde? Güzel bir özet istiyorum ödevime olumlu anlamda katkısı olsun.
 
Merhaba
Bana kalırsa kitap elindeyken okuyup anlayıp özetini çıkarmak daha mantıklı ama hazıra konmak istiyorsun sanırım öğrenci kafası işte:) Biz özeti yine veririz kardeşim ama okusan anlasan daha güzel değil mi ufkun genişlese beyninin nöronları gelişse daha iyi değil mi kardeşim yaa. Tolstoy gibi dünyanın en ünlü yazarlarından çıkan kitaplar okunmaz mı hiç. Yine de ben sana yardımcı olmak istiyorum.

''Tolstoy kazaklar kitap özeti''​


1863 yılında yayımlanmış bir kitaptır. Roman genel olarak Kafkaslarda yaşayan Kazakların yaşayışlarını konu edinir içerisinde tabii aşk ta vardır. Genç ve zengin bir Rus subayı Olenin Moskova'daki hayatını geride bırakıp Kazaklara tayinini ister ve Terek adlı bir köye gider. Aslında Kazaklar da Rusları hiç sevmezler. Ama zamanla Kazaklar Rusların zenginliğini gördükçe onları sevmeye başlarlar. Kazak karakolunda çalışan yakışıklı ve cesur adam olan Lukaşka bir Çeçen öldürerek ün kazanır artık ona Ciğit derler ve köyün en güzel kızını ona layık görürler. Marianka ile flört etmeye başlarlar. Olenin Marinkaların evinde kiracı olur. Bir süre sonra avcı olan Gaffer Yeroşko ile tanışır arkadaşlık yaparlar ama Olenin'in uşağı Vanyuşa Yeroşko'yu hiç sevmez. Olenin bir Abrek öldürerek ünlenen Luka ile tanışmak ister ona bu kahramanlığından dolayı bir at hediye eder. Bir süre sonra Olenin Yeroşko'dan Luka ve Marianka ile evleneceğini söyler. İlk zamanlar arkadaşının sevdiği olarak görse de ileride Marianka'ya sempati besleyecektir. Bir süre sonra Olenin'in arkadaşı Beletski görev için Kazak köyüne gelir burada bir kız arkadaş edinir ve akşamları başka kızları da toplayarak eğlence yaparlar. Marianka'da bu eğlenceye katıldığı bir gece Olenin'i de arkadaşı bu eğlenceye davet eder. Olenin gelmek istemez ama sonra arkadaşı ikna eder. Eğlecenin sonunda Beletski Olenin'i ve Marianka'yı bir odaya kilitler. Burada Olenin kızı öpmeye çalışır kız buna izin vermez ve Olenin kendisine gelir odadan çıkar. Olenin o geceden sonra Marianka'ya aşık olmuştur evlenme teklifi etmiştir ama kabul edilmemiştir. Bir süre sonra Luka çok sırnaştığı için Marianka ondan soğur ve o da Olenin'e ilgi duymaya başlar. Olenin takrar Marianka'ya evlenme teklifi eder. Marianka bunu kabul eder. Bir gün çatışma çıkar köyde ve Çeçenler Luka'yı karnından vururlar. Çatışma bitip köye döndüklerinde Marianka Olenin'i istemediğini söyler çünkü birçok Kazak'da ölmüştür çatışmada. Bunun üzerine Olenin kendisinin karargaha gönderilmesi için komutana gider. Sonrasında bu aştan da umudu kalmayan Olenin yola çıkar.

Dilimin döndüğünde kısa bir özet vermeye çalıştım umarım anlaşılmıştır kardeşim. İhtiyacı olanlar da bu kitabın özetini burada bulabilirler. ''Tolstoy diriliş'' kitabı özeti için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

 
Geri
Üst