1. Gül Hanım

    Gül Hanım Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Nisan 2009
    Mesajlar:
    2.196
    Beğenilen Mesajlar:
    17
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    burdur

    topalak çorbası

    Konu, 'Çorbalar' kısmında Gül Hanım tarafından paylaşıldı.

    evet melekler afiyet olsun
    [​IMG]

    Malzemeleri:-

    1 orta boy soğan
    -250 gr. Kıyma (yağsız)
    -1 çay bardağı ince bulgur
    -1 su bardağı nohut (haşlanmış)
    -1 yumurta akı
    -1 çorba kaşığı un (tepeleme)
    -1 çorba kaşığı salça
    -2 çorba kaşığı tereyağı
    Veya margarin (40 gr.)
    -5-6 su bardağı et suyu veya su
    -1/4 limon suyu
    -Tuz, karabiber, kimyon​

    Yapılışı :
    Bir kabın içine kıymayı, ince bulguru, tuzu, baharatları, unu, yumurta akını alıp iyice yoğuralım. Elimizi hafifçe ıslatarak bilye iriliğinde köfteler hazırlayalım. Köfteleri hafifçe un serpilmiş bir tepsiye alalım. Sağa sola sallay arak köftelerin unlanmasını sağlayalım. Tencereye sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene dek kavu rup salçayı ekleyelim. 1 dk. daha kavurarak suyu ekleyelim. Tuzunu ayarlayalım. Çorba nm suyu kaynadığında içine haşlayın nohutları ve köfteleri ekleyelim. Çorbayı ağır ateşte köfteler yumuşayana dek pi rine limon suyu gezdirip servis yapalım.​



     
  2. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.406
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA
    Bayılırım bu çorbaya...
    Yarın yapayım bariii
     
  3. Gül Hanım

    Gül Hanım Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Nisan 2009
    Mesajlar:
    2.196
    Beğenilen Mesajlar:
    17
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    burdur
    bende merak ettim acaba yapsam mı nasıl olur bilmiyom
     
  4. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.406
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA
    yap ben biliyorum nefis oluyor
    oğlunda bayılır
     
  5. ilkimsu

    ilkimsu Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Ekim 2009
    Mesajlar:
    5.041
    Beğenilen Mesajlar:
    118
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    San Juan
    topalak ilkdefa duyuyorum acıkcası denemeye değer =)
     
topalak çorbası konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Etli Topalak

    Etli Topalak

    et topalağı et topalagı etli topalak topalagi un topalağı Malzemeler 1 kg yağsız dana kıyması 1 yemek kaşığı salça 1 su bardağı köftelik bulgur margarin yağı-etsuyu veya sıcak su 1 adet yumurta 1 demet maydanoz 2 yemek kaşığı un Tuz-karabiber-kekik 1 adet soğan 1 su bardağı haşlanmış nohut Yapılışı Geniş bir kabın içine eti, bulguru, yumurtayı ince kıyılmış maydanozu, unu, soğanı, tuzu ve...
  2. ramazan çorbası

    ramazan çorbası

    Ramazan ayından adını alan basit ve hafif bir çorba MALZEMELER 6 kişilik 1 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı un 1 adet yumurta 4 su bardağı su, tuz Üzeri için: 1 tatlı kaşığı margarin 1 çay kaşığı kırmızıbiber 1 çay kaşığı nane HAZIRLANIŞI Bir tencereye 1 çorba kaşığı margarin, 2 çorba kaşığı un, yumurta ve tuzu koyalım. Malzemeyi iyice çırpalım, 4 su bardağı suyu...
  3. Çivi Çorbası

    Çivi Çorbası

    çivi çorbası Fırtınalı karanlık bir gecede, evsiz barksız garip bir adam sığınacak yer arıyordu. Kapısını çaldığı yaşlı, cimri bir kadın, "İsterseniz girin ama,"dedi. "Ne yiyecek var evimde ne yatacak bir yatak... Şu tek yatak bana ait. Siz sandalyede uyuyacaksınız." Adamın karnı çok açtı, öyle de olsa kabul etti. Girdi içeri, ateşin yanına oturdu, cebinden çıkardığı eski...
  4. Düğün çorbası

    Düğün çorbası

    Osmanlı Mutfağı çok çok zengin bir mutfaktır sizlere bu zengin mutfaktan düğün çorbası tarifini veriyorum şimdiden afiyet olsun=) 5 kişilik Malzemesi: -45 gr. tereyağı (3 çorba kş.) -350 gr. kuzu eti (küçük küpler biçimin do doğranmış) -1 adet sağan (rendelenip. tülbentten geçirilerek suyu sıkılmış) -500 ml su (2 su bardağı) -1 adet limon (suyu) -25 gr. un 3 çorba kş. -2 adet yumurta -1.lt...
  5. Nohut çorbası

    Nohut çorbası

    Osmanlı mutfağından sizlere nohut çorbasının tarifini ve gerekli olan malzemeleri veriyoru hanımlar:tik: Malzemesi: - 350gr. nohut (ayıklanmış) - 1,5 lt. tavuksuyu (6 su bardagı) - tuz. Yapılışı: 1. Nohutları bir gece öncesinden bolca su içinde tencerede şişmeye bırakın.Şişen nohutları yumuşayıncaya kadar haşlayıp, süzün. Soğuk sudan geçirdikten sonra yeniden süzdürerek kabuklarını...

Sayfayı Paylaş