Topuklu ayakkabı hamileler için risk

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Topuklu ayakkabı hamileler için risk
gebelikte topuklu ayakkabı hamilelikte topuklu ayakkabı hamileyken ömer tarık yalçın hamileler nasıl giymeli
Topuklu ayakkabı hamileler için risk
Gebelik sırasında topuklu ayakkabı giyen kadınlarda eklem ağrıları ve kalıcı sakatlıklar oluşabileceği bildirildi.

Gebelik esnasında rahat giysilerin tercih edilmesi gerektiğine de değinen Doç. Dr. Ömer Tarık Yalçın, hamilelere, vücudu sıkan kot pantolon ve badileri giyilmemesini önerdiklerini sözlerine ekledi.

Osmangazi Üniversitesi (OGÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Tarık Yalçın, gebelik süresince kadınların topuklu ayakkabı giymesinin anne ve bebek sağlığını olumsuz yönde etkilediğini belirterek, hamilelerde vücudun denge sisteminin tamamen değiştiğini kaydetti.

Gebelikte kemik ile iskelet yapısının gevşediğini ve vücudun öne doğru eğildiğini anlatan Doç. Dr. Yalçın, hamile kadınların topuklu ayakkabı giymesi durumunda esneyen kemik yapısının kalıcı rahatsızlıklara neden olabileceğini ifade etti.

Doç. Dr. Yalçın, topuklu ayakkabıların omuzdan ayaklara kadar olan kısımda kas ağrılarına neden olabileceğine dikkati çekerek, şöyle konuştu: “Gebelik sırasında topuklu ayakkabı giyen kadınlarda eklem ağrıları ve kalıcı sakatlıklar oluşabilir. Topuklu ayakkabı insan anatomisine de aykırıdır. Özellikle gebelik döneminde kesinlikle topuklu ayakkabı giyilmemelidir. Yere düz basmayan ayaklar vücudun ağırlığını bele verdiğinden normal bir doğum için çalışması gereken karın kasları yerine bel kasları çalışır. Bu tür ayakkabılar, vücut ağırlığını karından daha çok bel kaslarına yüklediği için doğumu güçleştirir.”

Gebelik esnasında rahat giysilerin tercih edilmesi gerektiğine de değinen Doç. Dr. Yalçın, hamilelere, vücudu sıkan kot pantolon ve badileri giyilmemesini önerdiklerini sözlerine ekledi
 
Cevap: Topuklu ayakkabı hamileler için risk

hamilelikde giyilmesine anlam veremiyorum zatenn teşekkürler paylaşımın için
 
bir kaç gün gerekli oldugunda giyilmesinde bir sakınca yoktur sanırım. bu yazılanlar sürekli kullanım için olsa gerek.
 
Geri
Üst