Topuklu Ayakkabı Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

$ul€

Yeni Üye
Üye
Topuklu Ayakkabı Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?
platform topuklu ayakkabılar rahat mı topuklu ayakkabılar
Biz bayanların vazgeçilmezleridir topuklu ayakkabılar... Onların üzerindeyken kendimizi daha özel, daha sexi hissederiz ki, bu da yalan değildir... Hangi erkek karşısında topuklu ayakkabıyla şık bir bayan görür ve ondan etkilenmez ki? Ama elbette bu ayakkabıları alırken yapmamız gereken, dikkat etmemiz gereken hususlar var. Peki ama onlar neler.... Sadece melekler mekanı meleklerine özel harika bir paylaşım...

dolgu-31.jpg


1- Dolgu topuk: Eğer topuklu ayakkabıya alışık değilseniz, işte başlamanız gereken yer burası. Ben de zamanında “topuklu ayakkabı mı yürüyemem ki ben onunla” diyordum, sonra bir gün biraz daha alçak ve dolgu topuk olan rahat bir ayakkabı ile topuklu ayakkabılar dünyasına adımımı attım. Sanıyorum dolgu topuklar tam da bu amaç için varlar. Ayağınızın rahat ettiği dolgu topuk ayakkabınızı seçerek işe başlayabilirsiniz. Üstelik son dönemlerde çok moda olan dolgu topukların artık binlerce farklı ve harika modeli var!

kalin-14b.jpg


2- Kalın topuk: Dolgu topuklu ayakkabı testini başarıyla geçip kendinizi hazır hissettikten sonra kalın topuklu ayakkabılar ile 2.aşamaya geçebilirsiniz. Ayakkabının tabanı ne kadar geniş ise sizin de giyiminiz o kadar rahat olacaktır. O yüzden kalın topuklar ile başlamak en iyisi.

alcak-2c7.jpg


3- Alçak topuk: Başlar başlamaz “sky-high heels” yani süper yüksek topuklu ayakkabı giymek zorunda değilsiniz, alçak başlayıp yavaş yavaş yükselmeyi hedefleyin :)

platform-25.jpg


4- Platform: Yavaş yavaş topukları yükseltmeye karar verdiyseniz işte mutlaka atlamamanız gereken bir madde daha: platform! Platform ayakkabının ön tarafındaki yüksekliğe deniyor ve topuklu ayakkabılarda hayati diyebileceğim bir öneme sahip! Bazen “Of bu kadar yüksek topuk da nasıl giyilir?!” diyerek şaşırdığımız ayakkabıların altında yatan sır işte bu platform denen yüksekliktir. Ayakkabının ön tarafını da kaldırdığı için sanki topuğu kısaltıyormuş gibi olur ve ayaklarınızı inanılmaz rahat ettirir. Aynen benim şu yazıdaki süper yüksek topuklu ayakkabılarda rahat ettiğim gibi!

bagcikli-2ab.jpg


5- Bağcıklı bot: Bilekten bağcıklı olma sebebiyle ayağı tümüyle kavrayan ve saran bu botlar, topuklu giymeye başlamak için idealdir. Açık bir ayakkabıya göre çok daha rahat olduklarından başlarda bolca tercih edilebilir. Bileği ve ayağı sıkıca kavrayıp sarma konusuna dikkatinizi çekmek istiyorum, zira bu konu da topuklu ayakkabıda rahatlık için çok çok önemli.

bilekten-2bd.jpg


6- Bilekten Kemerli: Bağcıklı botların yaz versiyonu ise işte bu bilekten kemerli yazlık ayakkabılar. Yine aynı mantık ile ayakkabı bileği sıkıca kavradığından bu detay sayesinde ayaklarınız daha rahat eder.

corap-1a8.jpg


7- Çorap: İnce ya da kalın fark etmez ama topuklu ayakkabınızın içine mümkünse bir çorap giyin. Çoraplar ayağınızı hem darbelerden koruyacak hem de ayakkabı içinde daha rahat hareket etmesini sağlayacaktır. Özellikle de ilk başlarda çoraplar ayaklarınızın kurtarıcısı olabilir!

kalite-226.jpg


8- Kalite: Evet ucuz ve şık şeyleri seviyoruz. Ama iş ayakkabılara geldi mi orada bir durmak gerekiyor. Çünkü ayak sağlığınız ve rahatlığınız söz konusu. Topuklu ayakkabınız da her zaman ayağın anatomisine uygun ve kaliteli olmalı. Özellikle deri olan ayakkabılarda derisi yumuşak değil de sert, ucuz bir deri ise vay halinize!

dogrunumara-50.jpg


9- Doğru numara: Benim de malesef bazen düştüğüm bu tuzağa dikkat! Bir ayakkabıyı çok beğendiniz ama sizin numaranız yok. Bu gibi durumlarda biz hanımlar bir numara küçüğünü veya büyüğünü deneyip, o an gözlerimiz ayakkabının ışığından kör olduğundan tam geldi sanarak satın alabiliyoruz. Sonucu bir sürü güzel ama giyilemeyen ayakkabı olacaktır, kendimden biliyorum :) Bilhassa ayağınıza küçük gelen ayakkabıların ayağınızı vuracağı garanti. Biraz büyük numara olması aslında Victoria Beckham gibi kimi ünlülerce özellikle tercih ediliyor. Fakat ben büyük ayakkabıların da ayağınızdan çıkarak rahatsızlık yaratabileceğini düşünüyorum. O yüzden bence ne büyük ne küçük tam ayak numaranızı almalısınız.

sivri-276.jpg


10- Sivri burun: Gelelim muhakkak kaçınılması gerekene: tabi ki sivri burun! Sivri burun, aşırı yüksek topuktan bile daha tehlikeli bir unsur. Parmak ucuna doğru gittikçe daralan ayakkabılar parmaklarınızı sıkabilir ve ayağınızı vurabilir. Bu yüzden ön bölümü mümkün olduğunca rahat, geniş burunlu, geniş kalıplı ayakkabılar tercih etmek en mantıklısı. Üstteki gibi hem sivri burun, hem de platformsuz bir ayakkabı gün boyu canınızı yakarken, çok daha yüksek topuklu ancak platformlu ve yuvarlak burunlu bir ayakkabı ile dans bile edebilirsiniz :)
 
üstten 2. resimdeki kırmızı ayakkabıyı nerede bulabilirim? Bilginiz var mı ?
 
Geri
Üst