Topuklu Ayakkabı ve Babet Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Topuklu Ayakkabı ve Babet Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
hafif topuklu babetler hafif topuklu ayakkabılar babet modelleri babet babetler
Biz kadınların ayakkabılara ayrı bir düşkünlüğü vardır... Modelini beğendiğimiz her ayakkabıyı almak isteriz ama ayakkabı alırken sadece modelini beğenmek yetmiyor sağlığımız açısında ayakkabı alırken dikkat etmemiz gerekenler kızlar :tik:

topuklu-ayakkabi-modelleri-9-3936.jpg


Ayakkabı seçerken bir kez daha düşünün
Evet, anneannelerimizin giydiği ayakkabıların topuk yüksekliğini hatırlayın. Uzmanlara göre, ideal topuk yüksekliği üç-dört santimetreyi geçmemeli. Biz de o yaşlara geldiğimizde bu topuk boyunu denesek fena olmaz!
Ayakkabı seçiminde beğendiğiniz bir ayakkabının numarasını bulamadığınız zaman, yarım numara küçüğünü ya da büyüğünü almadınız mı? Almayın. Ayağınızı sıkan ya da büyük olan ayakkabılar ayak deformasyonuna yol açacağı için, kesinlikle tercih edilmemeli. Ayrıca 'açılır' diye kendinizi kandırmayın, açılmaz!
Ayak sağlığı için, yüksek topuklu ayakkabının ön tarafı yumuşak bir malzemeden olmalı. Böylece vücut ağırlığının parmaklarınıza binmesi engellenmiş olacak ve rahat edeceksiniz.
Sivri burunlu ayakkabılar yine moda. Ancak bu tür ayakkabılar da parmaklarınızın içine sığabildiği genişlikte olmalı. Yoksa ayak parmaklarında nasırlara mahkûm olursunuz...


babet6-6861.jpg


Babetler de masum değil
Şık kıyafetlerin altına topuklu giyilir diye bir kural yok. Babetlerle de aynı etkiyi sağlayabilirsiniz.
Babet ayakkabıların ayağa binen yük dağılımında, en az yüksek topuklu ayakkabılar kadar zararlı olduğunu biliyor musunuz? Alçak topuklu ayakkabılar, yüksek topukluların aksine ayağa binen yükü topuğa kaydırarak, topukta yüklenmeye neden oluyor. Bu nedenle uzun süre babet giydiğinizde topuk ağrıları olabilir.
Bu tür ayakkabılar ayağı yanlardan çok iyi kavrayamadığı için ayak ön yüzünde yer alan bağlarda aşırı yüklenmeye neden olarak ayak ağrılarına neden olabiliyor.
Babet ayakkabılar ayak yapısını desteklemediği için yürüme konusunda sıkıntılara yol açabiliyor. Bu yüzden uzun süre yürüyecekseniz, hafif topuklu ayakkabılar en doğrusu.


Babetler stilettolara karşı
Babetlerin sofistike bir görünüm taşırken aynı zamanda da seksi olduğunu unutmayın.
Yüksek topuklu ayakkabılar, bacakları daha gergin gösterdiği için seksi bir görüntü istiyorsanız, topuklulardan vazgeçmeyin.
Sürekli koşuşturma içindeyseniz, babetlerin rahatlığını tatmalısınız.
Sezonun yüksek topuklu ayakkabıları, bu koşuşturmalarda kazaya yol açabilir!
Her ortamda yüksek topuklu ayakkabı tercih edemeyeceğiniz gibi her şeyin altına da düz babet giyemezsiniz. Yer ve zamana göre dengeyi kurmalısınız.
Sadece düz babetler değil, yeni sezonda binici çizmeleri ve püsküllü düz çizmeler de çok moda, aklınızda olsun.


Babet giyme kuralları
Giymeli:
Bilekte biten dar pantolonlarla...
Audrey Hepburn'ü düşünün!
Sezonun modası tayt ve legginglerle.
Dizaltı eteklerle.

Giymemeli:
Bol paça uzun pantolonlarla.
Pileli pantolonlarla.

Öneri:
Sezonun bohem modasına uygun, desenli uzun etek ya da elbiselerin altına düz ayakkabılar yakışır.
Boyunuz uzunsa veya eşinizden daha uzun boyluysanız bir davete şık bir babet de giyebilirsiniz. Bu görüntünün çok romantik olacağını da hatırlatalım.
 
topuklu ayakkabı hiç giyemiyorum..vazgeçilmezim babetler..yazın renk renk oluyorlarya harika...emeğinize sağlık..
 
ayakkabı çok önemli ben hep önem vermişimdir, üstümüze giyidiğimiz kıyafet gibi değildir
 
Geri
Üst