Toraman Köfte

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Toraman Köfte
Malzemeler
500 gr kıyma
100 gr bayat ekmek
100 gr kuru soğan
300 gr tamyağlı yoğurt
1 Adet yumurta akı
1 adet yumuşak
domates
100 gr
domates salçası
100 gr tereyağı
4 Adet patates

Karabiber
tuz-çörekotu
1 adet yufka
Yapilis Tarifi
Kıyma,bayat ekmek.rendelenmiş kurusoğan,tuz ve karabiber iyice yoğrulur ve buzdolabında bekletilir.En az 2 saat dinlenen kıyma tekrar yoğrulduktan sonra,iki parmak genişliğinde 8 parçaya ayrılıp uzunca bir şekil verilir.Köfteler teflon tavada çok az sıvı yağ ile (çok pişmemek koşulu ile )pişirilir. Yufka sekiz eşit parçaya bölünür ve pişip soğuyan köftelerimiz tek tek yufkalara sarılır.Üzerlerine yumurta akı sürülüp çörekotu serpilir.180 derecede ısıtılmış fırına atılır. Fırında üstü esmerleşince çıkarılır servis tabağına alınır .Ayrı bir yerde rendelenmiş domates tuz , salça ve tereyağı ile sos hazırlanır.
Patatesler iyice yıkanır biraz haşlanır . Haşlanan patatesler dörde bölünüp sıvı yağ ile yağlandıktan sonra 200 derecelik fırında kabukları soyulmadan dış kabukları sertleşinceye kadar pişirilir.
Fırından çıkıp servis tabağına aldığımız köftelerin yanına patatesler ve yoğurt konur üzerine ise domates sosumuz konduktan sonra servis edilir.
Afiyet olsun...
 
Geri
Üst