torununa bakan maaş alacakmı

  • Konbuyu başlatan memure hanım
  • Başlangıç tarihi
M

memure hanım

Forum Okuru
torununa bakan maaş alacakmı
selam hanımlar bir devlet dairesinde memur olarak çalışıyorum 1 yaşında bir kızım var şu ana kadar annem torunu ile ilgilendi ve halende ilgilenmeye devam ediyor şu ana kadar bir bakıcı düşünmedim yada kızımı kreşe vermeyi...anneme bu konuda çok güveniyorum geçenlerde televizyonda bir haber izledim ama tam olarak anlamadım haberde evde torununa bakanların maaş alacaklarını söylüyorlardı böyle bir şey varmı acaba kesin olarak resmileştimi eğer doğruysa gerçekten çok iyi olacak en azından annemde bu olaya çok sevinecektir. maddi durumu çok iyi değil elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum ama bizde kirada oturuyoruz ancak yetiştiriyoruz
 
Merhaba,
torununa bakanlara maaş ne zaman bağlanacak, torununa bakanlara maaş verilecekmi, torununa bakanlara ne kadar maaş alıcak ? Son bir kaç gündür gündem de olan bu konu hakkındaki gelişmeler merak konusu oldu. Devletin anneanne ve babaanneye vereceği destek miktarı belli oldu.

Çalışan kadınlar için çocuk doğrumak, çocuk büyütmek başlı başına bir sorun. Çocuğu kreşemi bakıcıyamı verme düşüncesi bir yandan , talebi karşılayacakların güveni , ve bunların maddi boyutu gerçekten büyük problem. Elden ayaktan düşmeyen anneniz veya kayınvalideniz varsa bu talebinizi karşılamaları sonucu kendinizi şanslı hissedebilirsiniz.

Çalışan kadının istihdamdan kopmaması maddi ve manevi kayıpların bir nebzede olsa iyleştirilmesi için son günlerde güzel bir proje gündeme geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlunun verdiği bilgilere göre torununun bakımını üstlenen anneanne ve babaannelere belli bir miktarda maaş bağlanacağı müjdesini verdi. Haberin içeriğine göre bakılan çocuk belli bir yaşa gelene kadar bu kuram devam edicek. Alınan bilgilere göre asgari ücretin dörtte birine denk gelen 350 TL ödeneceği hem tartışılıyor hemde vurgulanıyor .
 
Geri
Üst