Tuğçe Pala Kimdir?

GREY

Daimi Üye
Üye
Tuğçe Pala Kimdir?
tuğçe pala tuğçe pala boşandı
Tuğçe pala kimdir, hayatı, biyografisi, kısaca öz geçmişi hakkında detaylı bilgi alalım.


403314de5e3f6df79c.jpg




TRT Radyo ses sanatçısı Tuğçe Pala'nın hakkından kesitler ve biyografisi yazımızda melek'ler.






1974 yılında İzmir, Gaziemir'de doğdu. Babasının subaylık mesleği nedeniyle, okul hayatının büyük bir bölümünü, farklı iller ve okullar da tamamladı. Çocuklar yıllarında müziğe olan tutkusu, anne ve babası tatarından fark edildiği için, müzik çalışmalarına yönlendirilmişti.

Bulundukları iller de faaliyet gösteren musiki cemiyetlerinin çalışmalarına, 12 yaşında başlamıştı. Aynı yaştayken; kanun çalmaya olan merakını anlayan ailesi; ona bir kanun yaptırmış ve ders almaya başlamıştı. Daha sonraları, Türk musiki konservatuarına girmesi için teşvik ettiler.

1990 senesinde İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musiki Devlet Konservatuarının açmış olduğu ses eğitimi bölümü, sınavlarına girdi. Bu sınavlardan sonra, Konservatuar hayatına başlamış oldu. Okulun da, başarıyla geçirdiği 5 senenin ardından, 1995 yılın da okulunu, en iyi dereceyle bitirdi.

Konservatuar yıllarında; Türk musikisinin en değerli üstatlarıyla çalışma şansına erişti, Birbirinden değerli hocalardan; Başta Sayın; Tulün Korman, Tülin Yakarçelik, Belkıs Aran, Dr. Alaaddin Yavaşça, Bekir Sıtkı Sezgin, Dr. Selahattin İçli, Naime Batanay, Yavuz Özüstün, Dr. Nevzat Atlığ, Oğuz Parlar, Hurşit Ungay, Erdoğan Berker, Hakan Talu’dan dersler aldı.

Konservatuar da öğrenim gördüğü seneler de; 1994 yılında İstanbul radyosunun açmış olduğu yetiştirilmek üzere, ses sanatçısı sınavına girdi ve aynı sene İstanbul radyosunda akitli ses sanatçısı olarak görevine başladı. Radyo çalışmalarının yanı sıra birçok konserde görev aldı. Festivaller de ve İstanbul Türk Müziği günlerin de konserler verdi.

Yurt dışında; Almanya, Cezayir, Türkmenistan, başta olmak üzere birçok ülkede de resmi görevlerde bulundu. Yurt içinde de TRT görevlerinin dışında, Türk musikisine katkıda bulunmak amacıyla birçok dernek, kuruluş ve yardım konserlerine katıldı. Bu katkılarından dolayı almış olduğu ödüllerin yanı rsa, 2001 yılında Magazin Gazetecileri Derneğinin yılın umut vadeden en iyi Türk müziği sanatçısı ödülüne layık görüldü.

2008’in mayıs ayında Gündoğumu gazetesi tarafından gerçekleştirilen ödül töreninde en iyi Bayan, Türk sanat müziği sanatçısını ödülüne layık görüldü. TRT’de Ankara ve İstanbul’daki ve birçok ildeki, televizyon ve radyo programlarında görev aldı. 2002 yılında İstanbul Radyosunda kadrolu ses sanatçısı olmaya hak kazandı.

TRT’ de halen her Salı akşamı canlı olarak yayınlanan Akşam Sefası Programındaki görevine ek olarak bu programın sunuculuğunu da yapan Tuğçe Pala halen TRT İstanbul Radyosundaki Ses Sanatçılığı görevine devam etmektedir.
 
Geri
Üst