Tüm Anneler İçin "İyi Anne Olmanın" Formülü

PeLiNiM

Yeni Üye
Üye
Tüm Anneler İçin "İyi Anne Olmanın" Formülü
En bilinen formül nedir diye bir sokak röportajı yapsam herhalde A.Einstein ‘in İzafiyet teorisi olacağını sanıyorum. Annelik gibi çok kavramlı, hatta kişiye göre değişken ve somuttan soyuta doğru bir eğri çizen bu olguyu bir formüle nasıl sığdırılabilir diye düşünülebilinme durumu olası… Ama ben bu formülün bay, bayan tüm ebeveyn olan ve olmak isteyen yetişkinlerin ezberlemesini isterdim.
FORMÜL:
İYİ NİYET + BİLGİ + UYGULAMA + ÇOCUĞU TANIMA + SEVGİYLE YAKLAŞMA + BİLGİLERİMİZ DOĞRULTUSUNDA DESTEKLEME
İYİ NİYET: Olaylara, çevrenize nasıl baktığınız önemlidir. Objektif olmayı başarabilmek marifettir. Bu kişiliğin kemali yetidir. Birçok insan objektif olduğunu düşünse de gerçekten öyle olup olmadığını öğrenebilmesi kendisini gözlemlemesiyle mümkün olabilir. Hüsn-ü zan la mı, Su-i zan lamı… Bakış açınız anneliğinizde de çok önemlidir.
BİLGİ: Annelik duyguların çok ön plana çıktığı bir yaşam rolü ve tatili yok, izin alıp kenara çekilemezsiniz. Duygularınız ve sezgileriniz sizi yönlendirse de doğru bilgiye ihtiyaç vardır. Kullanım kılavuzu bilmeden kurcaladığımız herhangi bir makineye bile zarar verebiliyorsak, düşünün deneme-yanılma yöntemiyle bir insanı yetiştirmeye kalktığınızı…
UYGULAMA: Bilgiye sahip olmak kullanılmadığı sürece değerli sayılmaz. Uygulanmayan, kullanılmayan öğretiler zamanla yok olmaya mahkûmdur. Siz yalnızca hamallığını yaparsınız. Bazen bilip de yapmadığımız birçok annelik öğretileri vardır, mesela çocuğumuza bazı durumlarda “hayır” diyebilmenin gerektiğine inanırız. Fakat dememiz gerektiği yerde diyemediğimizi fark ederiz. Nerde ne yapması gerektiğini bilen evlatların, bilgiye sahip olduğu kadar uygulayabilen ebeveynlere de ihtiyacı vardır.
ÇOCUĞU TANIMA: Her bir çocuk birbirinden farklıdır. Her bir çocuğun reçetesi farklıdır. Çocuğu doğduğu günden itibaren deşifre etmeye başlamak gerekir. Ruh dünyasını, fıtratını çözebilen bireyler onlarla kendi aralarında her yaş döneminde kolaylık yaşayacaktır. Bazen tanık olduğumuz kuşak çatışması adı verilen fırtınadan en az hasarla çıkacaktır.

alıntı
 
Geri
Üst