Tüp bebeğin yan etkileri nelerdir?

Uzman SühaN

Administrator
Tüp bebeğin yan etkileri nelerdir?
Çocuk sahibi olamayan çiftler için uygulanan en etkili tedavi yöntemlerinden biri de tüp bebektir.Tüp bebek tedavisi infertilite de son yıllarda en çok yapılan işlemler arasındadır.Bu tedavi yüz güldürdüğü gibi ,sonuç üzücü de olabiliyor.Beklenti içinde olan çiftler olumsuz sonucun yanında yan etkilerlede karşılaşabiliyor. Bu yan etkiler nelerdir tüp bebek komplikasyonları hakkında tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz..Ayrıca tüp bebek ile ilgili diğer konularımızdan da yararlanabilirsiniz..
Tüp bebek tedavisinde son yöntemler , tüp bebek neden tutmaz , tüp bebek tedavisinde devlet katkısı konularımızıda incelemenizi öneriyorum..





tüp bebek tedavisi.jpg




Tüp bebek tedavisi hayli yorucu ve zahmetlidir..Burda sadece kadının değil erkeğinde psikolojisi etkilenebiliyor.Çiftlerin bu dönemlerde sabırlı olmaları ve olumlu yönden birbirlerine destek olmalıdır.Tıpta yan etkisi olmayan hiç bir tedavi ve ilaç yoktur..Tüp bebek tedavisi devrim niteliğinde bir yöntem olsada bu tedavinin de yan etkileri bulunuyor..Yan etkiler nadir görülsede göz ardı etmemek gerekiyor.




Tüp bebek tedavisinde en sık görülen durum tedavinin başarısız olmasıdır.Tüp bebek tedavisinde başarı kadının yaşına,yumurta kapasitesine göre hastadan hastaya değişir.Özelliklede stres başarı şansını olumsuz yönde etkilemektedir..Tüplerde biriken sıvı başarıyıda etkileyen faktörlerdendir..




tüp bebek.jpg





Tüp bebek tedavisinde yumurtlamanın sağlanması için kullanılan ilaçlar ,yumurtalıklarda fazla yumurta oluşumuna ve kistlere neden olabiliyor.Ohhs dediğimiz olay sadece tüp bebek tedavisinde değil aşılama ve klomen tedavisinde de görülebilir..Tüp bebek tedavisinde sık görülmeyen yan etkilerden biride yumurtalıkların dönerek burkulmasıdır..Tüp bebek tedavisinde yumurta toplama işleminde kanama meydana gelebilir.Yumurta toplama işlemibne bağlı enfeksiyon olabilir..Dış gebelik gelişebilr,idrar torbası,barsak ve rahime yakın damarlar zarar görebilir.Tüp bebek tedavisinde dayanılmaz ağrılarınız kanamanız olursa mutlaka hekiminizle irtibata geçin.
 
Mrb ben henüz yeni evliyim. bebek düşünmüyorum ben ama hap ile korunmak istemiyorum nasıl kolay yönden korunabilirim yardımcı olur musunuz
 
En kolay korunma yontemi prezervatiftir. Prezervatifle ayrıca cinsel yolla bulaşan hastalıklardan da korunmuş olursunuz.
 
Geri
Üst