Tüp Bebek Tedavisinde Akupunktur Uygulamaları

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Tüp Bebek Tedavisinde Akupunktur Uygulamaları
tüp bebek akupunktur
akupuntur ile tüp bebek




Sevgili melekler, son dönemlerde tüp bebek tedavisinde uygulanan yan uygulamalardan biri de akupunktur. Dünyanın sayılı tüp bebek merkezleri tarafından tamamlayıocı tedavi olarak uygulanan akupunkturu Türkiye'de Bahçeci Sağlık Grubu tatbik ediyor.


tup-bebek-akupunktur-247.jpg



Tüp bebek tedavilerinde akupunkturun tamamlayıcı tedavi olarak uygulanmasının bir ayrıcalık olduğunu söyleyen Uz. Dr. Hasan Ali Nogay, akupunkturun limbik sistemi düzenleyici etkisinin anne adayının strese karşı dayanıklılığını artırdığı ve bu olumsuz etkinin akupunktur tedavisi ile ortadan kaldırıldığını belirtti.

Dünyanın önde gelen tüp bebek merkezleri tarafından hastalara tedavi sürecinde başarı şansını artırması sebebiyle uygulanan akupunktur tedavisi ve nöral terapi, Türkiye'de Bahçeci Sağlık Grubu tarafından uygulanıyor.

Akupunkturun stresi azaltıcı etkisinin kanıtlandığını sözlerine ekleyen Nogay, birçok çalışmada akupunktur uygulamasının herhangi olumsuz bir yan etki oluşturmadan antidepresan etki gösterdiğini söyledi.


Tüp bebek uygulamasından yaklaşık 3 hafta önce ya da embriyo transferi sırasında veya luteal fazda akupunktur tedavisi gören anne adaylarının başarı oranlarında belirgin bir artış görülmüştür.


İnfertilite hastalarında akupunktur ve nöral terapi, tedavi süreçleri, embriyo transferi ve sonrasında uygulanabilir.
 
Geri
Üst