1. TİTAN

    TİTAN Forum Okuru

    Türkistan Pilavı Nasıl Yapılır?

    Konu, 'Pilavlar' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    Türkistan Pilavı nasıl yapılır Türkistan Pilavı hazırlanışı

    İçine katılan malzemelerle zenginleşen ve çeşitlenen pilav tarifleri içinde aslında etli ve sebzeli pilav da diyebileceğimiz Türkistan pilavının tarifini sizlerle paylaşıyoruz melekler :)

    [​IMG]


    Türkistan Pilavı malzemeleri:

    3 bardak pirinç
    1 kg tamamen yağı temizlenmiş kuzu kuşbaşı
    2 adet havuç
    1 büyük soğan
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 çorba kaşığı karabiber
    1 çorba kaşığı tuz

    Türkistan Pilavı yapımı:

    Pirinç ılık ve tuzlu su ile ıslatılır. Etler 2 çorba kaşığı yağ ve 1 bardak su ile orta dereceli ateşte ağzı kapalı olarak pişirilir. Suyu çekince etler 7-8 dakika hafif kavrulur, soğanlar piyaz (ay ay) doğranır.
    Havuçlar kibrit çöpü şeklinde doğranıp soğanlarla birlikte sıvı yağda kavrulur. Pirincin suyu süzülür, soğan ve havuçlarla 10 dakika kavrulur. En son kavrulmuş etler karabiber ve tuz eklenir. Pilavın suyu koyularak 15 dakika kısık ateşte hiç karıştırılmadan pişirilir. 15 dakika demlenmeye bırakılır ve sıcak servis yapılır.

    Afiyet olsun...

     
Türkistan Pilavı Nasıl Yapılır? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. türkistan pilavı

    türkistan pilavı

    Malzemeler 1 kg. havuç 2 kilo tavuk but veya 2 tavuk göğsü 4 orta boy soğan 1 kilo calrose pirinç tuz,karabiber,kimyon 3 yemek kaşığı salça Yapılışı soğanları yarım ay şeklinde doğrayarak pembeleşinceye kadar kavururuz.isteğe bağlı olarak doğradığımız tavuk etlerini ekleriz ve pişmeye dönünceye kadar birlikte kavurmaya devam ederiz.tavuklarımız istediğimiz kıvama gelince orta...
  2. Kayısılı Pilav nasıl yapılır resimli

    Kayısılı Pilav nasıl yapılır resimli

    Kayısılı Pilav nasıl yapılır Kayısılı Pilav yapılışı Ben Ağrı'da yemiştim. Nedense Ağrı'lılar kayısıyı çok seviyor ve misafirleri için özel bir yemek olarak pişiriyor. Kimi zaman kayısıyı kavurup pilavın üzerine yerleştiriyor, kimi zamanda et kavurması gibi yiyor. Sevgili Melek'ler. bende size bu kayısılı pilav tarifini sunmak istedim. Değişik bir lezzet arayanlar için, cidden de muhteşem...
  3. Türkistan Pilavı Tarifi Resimli

    Türkistan Pilavı Tarifi Resimli

    Türkistan Pilavı Tarifi Resimli Merhaba kızlar sizden Türkistan Pilavı Tarifini istiyorum bana ayrıntılı bir şekilde Türkistan Pilavının yapılışını yazarsanız çok sevinirim.
  4. Yaz Pilavı (Çin Pilavı ) Nasıl Yapılır?

    Yaz Pilavı (Çin Pilavı ) Nasıl Yapılır?

    Yaz Pilavı Tarifi Resimli Yaz Pilavı Tarifi çin pilavı Yaz pilavı adından da anlayacağınız gibi soğuk yenen bir pilav melekler :) Aslında yaz pilavına Çin Pilavı da deniliyor. Bu pilavı yapmak için pirinç haşlayabileceğiniz gibi, artan pirinç pilavlarınızı da kullanabilirsiniz :) İçine koyacağınız malzeme de tamamen sizin hayal gücünüze ve damak tadınıza kalmış. Şimdi geçelim...
  5. Etli Şehriye Pilavı nasıl yapılır

    Etli Şehriye Pilavı nasıl yapılır

    Selam arkadaşlar acaba sizlerin arasında Etli Şehriye Pilavı nasıl yapılır bilen var mı? Ramazan ayı da geliyor yemek menülerimi biraz zenginleştirip bu yıl yeni yemekler denemek istiyorum ve işe de bu Etli Şehriye Pilavından başlamak istiyorum.

Sayfayı Paylaş