1. TİTAN

    TİTAN Forum Okuru

    Türkistan Pilavı Nasıl Yapılır?

    Konu, 'Pilavlar' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    Türkistan Pilavı nasıl yapılır Türkistan Pilavı hazırlanışı


    İçine katılan malzemelerle zenginleşen ve çeşitlenen pilav tarifleri içinde aslında etli ve sebzeli pilav da diyebileceğimiz Türkistan pilavının tarifini sizlerle paylaşıyoruz melekler :)

    < Konu Resmi..>




    Türkistan Pilavı malzemeleri:
    3 bardak pirinç
    1 kg tamamen yağı temizlenmiş kuzu kuşbaşı
    2 adet havuç
    1 büyük soğan
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 çorba kaşığı karabiber
    1 çorba kaşığı tuz

    Türkistan Pilavı yapımı:

    Pirinç ılık ve tuzlu su ile ıslatılır. Etler 2 çorba kaşığı yağ ve 1 bardak su ile orta dereceli ateşte ağzı kapalı olarak pişirilir. Suyu çekince etler 7-8 dakika hafif kavrulur, soğanlar piyaz (ay ay) doğranır.
    Havuçlar kibrit çöpü şeklinde doğranıp soğanlarla birlikte sıvı yağda kavrulur. Pirincin suyu süzülür, soğan ve havuçlarla 10 dakika kavrulur. En son kavrulmuş etler karabiber ve tuz eklenir. Pilavın suyu koyularak 15 dakika kısık ateşte hiç karıştırılmadan pişirilir. 15 dakika demlenmeye bırakılır ve sıcak servis yapılır.

    Afiyet olsun...


     
Türkistan Pilavı Nasıl Yapılır? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. türkistan pilavı

    türkistan pilavı

    Malzemeler 1 kg. havuç 2 kilo tavuk but veya 2 tavuk göğsü 4 orta boy soğan 1 kilo calrose pirinç tuz,karabiber,kimyon 3 yemek kaşığı salça Yapılışı soğanları yarım ay şeklinde doğrayarak pembeleşinceye kadar kavururuz.isteğe bağlı olarak doğradığımız tavuk etlerini ekleriz ve pişmeye dönünceye kadar birlikte kavurmaya devam ederiz.tavuklarımız istediğimiz kıvama gelince orta...
  2. hamsili pilav nasıl yapılır

    hamsili pilav nasıl yapılır

    hamsili pilav HAMSİLİ PİLAV Malzemeler ; 6 kişi için Hamsileri kılçıklarını çıkarıp ayıklayarak yıkayın, süzülmeye bırakın. Tencerede tereyağını eritin, dolmalık fıstıkları ve incecik kıyılmış soğanları bu yağda kavurun. İyice yıkadığınız pirinçleri ekleyin biraz daha kavurun. Üzerine iki bardak sıcak suyu koyup tuz, yenibahar, kuşüzümü ve pulbiberi ekleyin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın...
  3. Akasya Pilavı tarifi nasıl yapılır

    Akasya Pilavı tarifi nasıl yapılır

    Akasya Pilavı Akasya Pilavı Malzemeler 3 Su bardağı pirinç 2 Çorba kaşığı margarin 5 Adet arpacık soğan 250 gr kuzu eti 1 Adet havuç 1 Su bardağı haşlanmış bezelye 1 Adet domates Yarım demet dereotu Yeterince et suyu Tuz Hazırlanışı Pirinçleri ılık ve tuzlu suda yarım saat bekletin. Margarini tencereye alın. Kuzu etini 3 su bardağı suyla kaynatın. Piştikten sonra suyunu bir...
  4. Karacaköy Pilavı Nasıl Yapılır ?

    Karacaköy Pilavı Nasıl Yapılır ?

    karacaköy pilavı değişik pilav tarifleri pilav tarifleri Zengin yemek kültürümüzde pilavlarımızın da yeri bir başkadır melekler :) Fıstıklısından kestaneli iç pilavına, ciğerlisinden tavuklusuna çeşit çeşit katkılarla pilavlarımız o müthiş lezzetlerine kavuşur. Bu makalemizde de pek fazla bilinmeyen Karacaköy Pilavı nasıl yapılır, tarif etmeye çalışacağız sizlere.. :) Malzemeler 500 gr...
  5. Türkistan Pilavı Tarifi Resimli

    Türkistan Pilavı Tarifi Resimli

    Türkistan Pilavı Tarifi Resimli Merhaba kızlar sizden Türkistan Pilavı Tarifini istiyorum bana ayrıntılı bir şekilde Türkistan Pilavının yapılışını yazarsanız çok sevinirim.

Sayfayı Paylaş