Türkiyemizin Güzel Tatil Beldeleri

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Türkiyemizin Güzel Tatil Beldeleri
ankaraya yakın tatil yerleri turistik beldeler ankara çevresi tatil yerleri turizm beldeleri ankara ya yakın
tatil, yaz tatili, tatil önerileri, yaz tatili için öneriler, tatilde nereye gidilir, 2011 yaz tatili


Yaz mevsiminde berrak sular da yüzmenin keyfini çıkarmanın yanısıra su kayağı, sörf, deniz turları ve dağcılık gibi daha bir çok sportif etkinlikler yapılabileceğiniz tatil beldeleri..

ANTALYA

Antalya Akdeniz kıyısında torosların Güney'inde olup, Denizden 39 m. yükseklikteki kayalıklar ve uzun kumsallardan oluşan inanılmaz güzellikte bir kıyı şeridi üzerine kurulmuştur. Hemen hemen bütün yıl boyu bol güneş alan temiz ve berrak suları ile yüzmenin keyfini çıkaranların yanısıra su kayağı, sörf, deniz turları ve dağcılık gibi sportif etkinliklerin yapılabileceği paha biçilmez bir cennettir.
Toros dağları arasında farklı büyüklükteki ovalar çok sayıda irili ufaklı akarsular, geçtikleri yerlerde ve denize dökülürken eşine ender rastlanır güzellikte çağlayanlar oluştururlar. Kıyıya yakın kesimlerinde mağaralarda ayrı bir özellik katmaktadır. Her türlü meşe ve çam ağaçlarının oluşturduğu ormanları ve susam tarlaları, portakal, limon ve muz bahçeleri ayrı bir güzellik oluşturur. Yaz ayları sıcak ve kurak geçer. Diğer aylarda yağışlı ve ılık bir iklim egemendir. Yıllık ortalama ısısı 18,7 santigrat derecedir. Isının sıfır santigrat derecenin altına düştüğü enderdir. Son 40 yıllık gözlemlere göre en yüksek ısı 44.6 santigrat derece olmuştur.



KAŞ




Bu kasaba deniz ve dağlar arasında sanki bir inci gibi yerleştirilmiş, Akdeniz billur mavisi suları, altın sarısı kumsal ve güneşle buluşturan, şirin bir tatil kentidir. Kaş, Antiphellos antik kenti üzerine kurulmuştur. Limana inen ve şimdi Kaş'ın turistik alýşveriş ve eğlence merkezi olan caddenin baþındaki Lykia tipilahit, Kaş'ýn bir simgesidir. Kaş'ın tüm çevresi henüz yapılaşma olarak bozulmamıştır. Deniz'i tertemiz olan nadir yörelerden bir tanesidir. Dağlar'dan yamaç paraşütü yapabileceğiniz gibi, sualtı dalgıçlığıda inanılmaz güzelliktedir. Kayalıklı bir arazi üzerine kurulan Kaş merkezinde kumsal yoktur. Yalnız kayalıklar üzerinde oluşturulmuş teraslardan denize girilenebilinir. Kaş'ın 1.2 mil güneydoğusundaki bayındır limanıda denize girmek için uygundur. Plaj için Kaş ve Kalkan arasındaki Kapitaş plajıda tercih edilmektedir. Plaj Kaş'dan 20 Km uzaklıktadır.


KEKOVA




Dalyanağzından bir saatlik deniz yolculuğu ile ulaşýlabilinen Kekova adası, Zeytin ağaçları ile çevrili, kırmızı kiremitli beyaz badanalı evlerle muhteşem manzarası, çeşitli koyları ve antik yöreleri ile gerçekten görülmeye değer nadir bir bölgedir. Kekova'ya ayrýca denizden ulaşım Kaş ve Kale Çayağzından kiralanan kayıklarla da yapýlýnabilinir. Tabiatin tarih ile birleştiği Kekova'da uyum hiçbir yerde bu kadar gösterişli değildir. Burası tarihle doğanın ve bugünkü yaşamın iç içe olduğu bir bölgedir. Jeolojik yapı itibari ile yıllar boyu süren kayma sonucunda antik şehir sular altında kalarak, Berrak sular altında sanki yeniden doğmuştur. Kazı yapılmadığı için tarihini bilmediğimiz bu adanın her tarafı kalıntılarla doludur.


OLYMPOS



Antalya'nın güney sahillerinde Phaselis'ten sonra ikinci önemli liman kenti Olympos'tur. Tahtalı
dağların Güneyinde yer alan bu antik yörede çakıl taşlarından oluşan Çıralı plajý olağanüstü güzelliği ile ayrı bir özellik sunmaktadır. Carettaların yumurtalarını bıraktığı yer olarak bilinen bu plajda akşamları kesinlikle ışıklandırma yapılmamaktadır. Yanartaş olarak adlandırılan yerde mitolojiye göre bu yörede alev saçan, Olympos'un birkaç kilometre güneybatısındaki Çakaltepe olarak anılan yükseltinin güney yamacından devamlı olarak alevleri görmek mümkündür. Bir canavarın yaşadığı ve dağlara saklandığı söylentisi bilinmektedir.


KEMER



Kemer, yeşille mavinin buluştuğu önemli bir turizm merkezidir. Antalyadan 42 km, güneyde yer alan bu şirin kasaba muhteşem bir tatil geçirmek isteyenlerin yeridir. Nitelikli, konaklama, yeme-içme ve plaj tesisleriyle, yat limanlarıyla ilgilenenler için doyulmaz zevkte bir ortam sunmaktadır. Denizin berraklığı, ormanın yeşilliği Kemer'de bir başka güzelliktir. Doğa güzelliği ve denizin tüm berraklığı tatilcilerin hayalindedir.


KÖPRÜLÜ CANYON NATIONAL PARK


Köprülü Canyon National park 14 Km uzunluğunda 100 metre genişliğinde olan Balaşan ve Beşkonak yöresi arasında bulunan bir akarsudur. Dağlardan gelen bu akarsu zaman zaman ormanın içine girerek, zaman zaman da sert kayalar arasında cosku ile akmaktadýr. Doðal bir bitki örtüsü içerisinde kalan bu canyon Antalya'ya 92 Km uzaklıktadır.


MANAVGAT



Manavgat Şelalesi, doğa içerisinde yeşillikler arasında kalan Antalya'nın 80 Km doğusunda yüksekliği fazla olmayan ancak sularının coşku ile bembeyaz köpükler çıkararak aktığı, Manavgat
Şelalesi etrafında çay bahçeleri, balık lokantaları ve hediyelik eşya mağazalarından oluşan bir
ahenk içindeki yöremizdir.


SİDE




Manavgat'a 7 Km uzaklıkta olan Side tarihi bir yerleşim merkezidir. Antik kalıntılar, muhteşem kumsal ve doğa harikası olan bu şirin beldede tarihi birçok eserle karşılaşabilirsiniz. Ark kolonlar üzerine kurulmuş olan tiyatro, süt beyazı kolonlar üzerinde duran Apolla tapınağından muhteşem gün batımını izlemek doyumsuz bir manzara sunmaktadır. Büyük bir Roma hamamı bugün müze haline getirilmiştir ve bölgenin en güzel arkeolojik eserler kolleksiyonunu barındırmaktadır.


ALANYA

Akdeniz sahil şeridinde bu eşsiz güzellikteki kumsalı olan yöre herkes tarafından bilinmektedir.
Alanya tatil için değerlendirebileceğiniz tatil yerlerinin başında gelmektedir. 1220 yıllarında
Sultan Alaaddin Keykubat Alanya'yı kışlık kullanılmak üzere mekan ve deniz üssü haline getirmiştir. 13. yüzyılda Selçuklular tarafından inşaa edilmiş olan Alanya'da 150 kuleli ve zemini deniz seviyesinden 220 metre yukarıda bulunan kalenin dışında camii'ye ait kalıntılar, iç kısımda
ise Bizans dönemine ait bir kilise bulunmaktadır. Alanya otelleri, denizi, kumu, guneşi, plajları ve değişik yemekler yiyebileceğiniz alternatifleri, kafeleri ve geceleri Alanya tatil cenneti tatilcileri için muhteşem bir ortam sunmaktadır. Alanya'nın 15 Km doğusunda yer alan Dim Çağı Vadisi dinlenmek için ideal bir yerdir. Tüm sahillerinden denize girilebilen Alanya tam bir güneş, deniz ve kum cennetidir.


Alanya tatil cennetindeki gezilecek yerler ve ilginizi çekecek eserler arasında başlıca bu bölgeler bulunmaktadır:

Alanya Kalesi, Derya Maðarası, Kız Kulesi, Fosforlu Mağara, Leartis-Learti (Mahmutlar Harabeleri), Aşıklar Mağarası, Korsanlar Mağarası, Kadı İni Mağarası, Hasbahçe Mağarası, Beldibi Mağarası, Dim Mağarası, Çimeniçi Mağarası, Büyük Dipsiz Mağarası, Damlataş Mağarası, Sarapsa Kervansarayı, Alara Han, Aksebe Sultan Mescidi, Emir Bedruddin Camii, Süleymaniye(Kale) Camii, Selçuklu Tersanesi, Lotape (Aytap) Liman Kenti, Syedra Harabeleri gibi.



BODRUM


Bodrum ülkemizin 1 numaralı turizm merkezlerinden biridir. Hemen hemen tüm beldeleri ile ülke turizmimize hizmet etmektedir. Başlıca turizm beldeleri: Bodrum, Gümbet, Bitez, Ortakent, Turgutreis, Kadı Kalesi, Yalıkavak, Gündoğan, Türk Bükü, Gölköy, Göltürkbükü ve Gümüşlük'dür. Antik Halikarnas şehri üzerine kurulmuş olan Bodrumda hala kentin zengin tarihinin çok güçlü izlerini görmek mümkündür. Bodrum'un simgesi haline gelmiş olan Bodrum kalesi iki liman arasında kayalık bir alan üzerinde kurulmuştur. Bugün Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak kullanılmaktadır. Antik tiyatrosu ve mindos kapısı ise günümüze gelen önemli kalıntılardan biridir. Gece Bodrum'da yaşam, günbatımından hemen önce limana dönmekte olan tur teknelerinin motor sesleriyle başlar. Bazı gece kulüplerinde ise Türk Folk Müziği veya caz müziği canlı olarak çalınır. Bodrum diskoları ve gece kulüplerinde gündoğumuna dek durmaksızın dans ederler. Bodrum'un vermiş olduğu bol enerjiyle, geceler gündüze, gündüzler geceye döner.


KUŞADASI



Kuşadası parıltılı bir körfezin sahilleri etrafında kurulmuş sevimli bir liman kentidir. Aydın il merkezine 71 km. uzaklıkta, Ege bölgesi'nin denizle buluştuğu kıyı şeridinde yer almaktadır. Kuzeyde Selçuk ve Pamucak, güneyde Dilek yarım adası ile sınırlanan ilçe merkezi İzmir, Efes, Milet, Didim, Pamukkale, Marmaris ve Bodrum gibi önemli turistik merkezlerin odağında bulunmaktadır. Kuşadası limanı ise bölgenin önemli limanlarýndandýr . En yakýn havaalaný İzmir Adnan Menderes havaalanıdır. Meryem Ana evi ve bir çok tarihi eserleride burada görmeniz mümkündür.


FETHİYE



Fethiye Mendos dağının eteklerinde adını verdiği körfezin çevresine yerleşmiş şirin bir Akdeniz şehridir. Berrak ve çok temiz olan Ölüdeniz ile tanılmaktadır. Yüksek sıra dağlar ve dağların eteklerindeki yüzlerce koy sanki birbirleri ile kucaklaşmýþ gibidir. Fethiye'de iklim yaz aylarý 30-40 derece olan sýcaklýk, kýþýn genellik ile 10 derecenin üzerindedir. Fethiye'de yaz ve bahar olmak üzere sadece iki mevsimin sürdüğünü söylemek pekte yalnış olmayacaktır. Fethiye cennetine kara, hava ve deniz yollarından dilediğiniz herhangi biriyle ulaşmanız mümkündür. Hava ulaşımı için en yakın alan 50 km.uzaklıktaki Dalaman havaalanıdır.


MARMARİS


Marmaris ülkemizin en güzel tatil yörelerinden biridir. Marmaris yeşilin ve mavinin tüm tonlarını yılın on iki ayında görebileceğiniz cennet bir köşedir. Marmaris doğal güzellikleri, mavi tur olanakları, modern yat limanları ve körfezin her türlü su sporlarına olanak tanıması beş yıldızlı otellerinden başlıyarak en mutevazi pansiyonuna kadar tüm turistlerin gönüllerince tatillerini geçirebilecekleri cennet bir ilçedir. Marmaris Akdeniz iklimine sahip oluşu nedeni ile kışın bile denize girme imkaný sağlarken, etrafını çepeçevre saran yüksek dağlar ile çam ormanları ve geniş yapraklı çınar ağaçları Marmaris'in yeşil dokusunu oluşturmaktadır. Akdeniz iklimi etkisi altında bulunan Marmaris'te yazları sıcak ve kurak, kışları ise yağışlı geçmektedir. Uluslararası marmaris yat yarışlarını yörenin belli başlı etkinlikleri arasındadır. Bir tatil cenneti olan Dalaman ise sadece bir buçuk saat uzaklıkta olup hava ulaşımı bakımından Marmaris'e en yakın olan havaalanı konumundadır. Marmaris'e gelenler için yatlarla mavi tura katılmadan, Marmaris'in eşsiz güzellikteki beldelerinden, Turuncu, Cennet Ada'yı, Bozburun'u, Turgut şelalesini, Yalancı boğazı, Günnüceği ziyaret etmeden, Marmaris müzesini görmeden, Marmaris tarhanası, Şura dondurmasını yemeden ve sayısız antik kentlerini ziyaret etmeden dönülmemesi tavsiye edilmektedir.


BURDUR




Batı Akdeniz, Ege ve Orta Anadolu Bölgeleri arasında iklim, jeolojik yapı bakımından bir geçit alanı olan Burdur ili tarihi hadiselerde de, bilhassa Pisidia, Roma ve Selçuklular devrinde de bir geçit alanı olmuştur. Burdur, Göller Bölgesi'nin karakteristiğini en güzel şekilde aksettiren ilimizdir. Kış aylarında Eşeler Dağında kayak yapmaya, yaz aylarında ise bilhassa Burdur, Salda, Yarışlı, Karataş ve Gölhisar Gölleri ile, Yapraklı ve Karacaören Baraj Gölleri; yüzmek, avlanmak ve su sporları yapmaya son derece elverişli yerlerdir. Bu göllerin etrafında bulunan dağ ve tepeler ormanlarla kaplıdır. Doğal ve tarihi zenginlikler, iklim, folklor, tarım, tabiat gibi turizm unsurları, Burdur’a bir çok bölgemizden daha fazla avantaj sağlamaktadır. Türk yemekleri, Türk motifleri ile işlenmiş kilim ve halılar, şifalı sular, kıvrak Teke Yöresi musikisi ve Burdur folkloru ile tabiat harikası insuyu mağarası gibi tabiatın Burdur iline turizm yönünden bağışladığı güzelliklerdir.


ISPARTA


Isparta doğal, kültürel, tarihi güzellik ve zenginlikler diyarıdır. Torosların kuzeye bakan yamaçlarında birçok özelliği olan dağ, yayla ve vadiler ile çevrilidir. Göller ve Güller diyarý Isparta batı Akdeniz bölgesinde yer alır. Güller diyarı Isparta gül yetiştiriciliği ve gül endüstrisinide oldukça gelişmiştir. Gül yağı ve her türlü gül ürünleri iç pazarda tüketilmekte, ayrıca dünyanın her tarafına ihraç edilmektedir.
Geleneksel kültür ve el emeği ile dokunan Isparta halıları hak ettiği bir üne sahiptir. Isparta ili dünya sınırların da en fazla göl ve gölet bulunan ildir. Göller bölgesinin merkezi konumunda olan Eğirdir ilçesi, pek çok turistik etkinliklerinin oluşturulduğu yerler olarak değerlendirilmektedir. Yörenin dağlık bir yapıya sahip olması diğer turizm alanlarında olduğu kadar dağ turizmininde tercih edilmesine neden olmaktadır. Isparta bölgesinde dağ ve doğa Davraş kış sporları turizm merkezi dağcılık sporuna gönül verenlerin yeni gözde mekanıdır. Eğirdir gölünün doyumsuz manzarasını izlemek mümkündür. 8dk ulaşılan dağ evi kafeteryasında dinlendikten sonra, kuzey diplisini, Alp diplisini, Tur kayağı, Snowboard, Dağcılık, Botanik Gözlemciliği yada Trekking aktivitelerini yapma imkaný bulunmaktadır. Davraş kış sporları turizm merkezi Isparta il merkezine 26 km, Antalya il merkezine 154 km, Süleyman Demirel havalimanına ise 58km uzaklıkta olup ulaþým problemi olmayan bir turizm yeridir. Gerek günübirlik turlar, gerekse uzun süreli tatilciler için konaklama tesisleri bulunmaktadýr. Orta Toroslarýn batýsýnda yer alan Isparta bölgesi, maðara oluþumu bakýmýndan ülkemizin en ünlü illeri arasýnda yer alýr. Eðirdir ve Aksu çevresinde özellikle bahar aylarýnda rafting yapmaya uygun akarsular bulunmaktadýr. Su sporlarý turizminde Eðirdir gölü su sporları yapmaya elverişlidir. İlk kez 27-30 Haziran 1997 tarihlerinde Eğirdir gölünde düzenlenmiş olan Akdeniz kupası yelken yarışlarıdır. Isparta ili Akdeniz iklimi ile Orta Anadolu'da yaşayan karasal iklim arasında geçiş bölgesinde yer almaktadır. Bu nedenle il sınırları içinde her iki iklimin özelikleri görülmektedir. İl merkezinin uzun yıllar sıcaklık ortalaması 12 santigrat derece olarak belirtilmiştir. Yılın en soğuk ayları Ocak-Şubat ayları olup, günlük ortalama sıcaklığı 1.7 ile 2.7 santigrat derece arasındadır. En sıcak aylar olan Temmuz ve Ağustos aylarında günlük ortalama sıcaklığı ise 22.9 ile 23.3 santigrat derece arasında değişmektedir.

BOLU - Kartalkaya


Bolu kuzeyden güneye 1500 m. mesafede sıralanmış 7 gölden oluşmuştur. Bu göllerden dördü büyük, üçü ise küçüktür. Yazın sıcak aylarında kururlar. Bu yedi gölü içine alan 550 hektarlık alan 1965 yılında "MİLLİ PARK" olarak korunmaya alınmıştır. Milli Park içindeki göllerin isimleri; Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl'dür. Bolu, jeolojik bakımdan Kuzey Anadolu fay tabakası üzerinde kurulmuş olduğundan çok miktarda jeotermal su kaynakları ve kaplıcalara sahiptir. Şehir Merkezine 5 km. mesafede, Karacasu beldesinde bulunan kaplıcalar, Seben Dağları eteklerinde, çevresi ormanlarla kaplı sakin bir dinlenme yeridir. Banyo ve içme kürlerine elverişli olan sular, romatizmalı hastalıklara, deri, kan dolaşımı ve kalp hastalıklarına, solunum yolu hastalıklarına, kadın hastalıklarına, sindirim sistemi, safra kesesi, böbrek ve idrar yolları hastalıklarına, kemik ve kireçlenme rahatsızlıklarına, metabolizma ve beslenme bozukluklarına iyi gelmektedir. "Termal Turizm Merkezi" olan bölgede Termal Otel ve Büyük Kaplıca, Küçük Kaplıca Özel idare Tesisleri ve Sağlık Bakanlığı’na ait Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile aile pansiyonları hizmet vermektedir.
Bolu ili, özellikle kış turizminde de ülke çapında çok önemli bir yere sahiptir. Kartalkaya Kayak Merkezi ve Gerede ilçesinde bulunan Esentepe, Bolu'daki kış sporlarının yapılabildiği yerlerdir. Kartalkaya'da toplam pist uzunluğu 30 km.'dir. Otellerin toplam 14 adet lift ve değişik eğimlerde 28 adet pisti bulunmaktadır. 15 Aralık – 15 Nisan arasında toplam 120 gün boyunca kış sporlarının yapılabilmesi için hizmet sunulmaktadır. Bolu’nun 38 km. güneyinde yer alan Kartalkaya Kayak Merkezinde, toplam 1500 yatak kapasiteli, her türlü aktivite ve konfora sahip
tesisler'de bulunmaktadır. Gerede ilçesinin kuzeyinde 1.300 m. yükseklikte kış sporları ve
kayak imkanına sahip üç yıldızlı Esentepe Oteli’nin ve asırlık çam ağaçlarının bulunduğu Esentepe’ye bu isim, bölgenin sürekli esmesi nedeniyle Atatürk tarafından verilmiştir. Kartalkaya’da bulunan otellerden kayak malzemesi kiralanabilinir ve kayak öğretmenlerinden ders alınabilinir.
Bolu'ya yurdun her yerinden gelen otobüslerle kolayca ulaşılabilinir. Bolu’da şehir içi ulaşım Belediye otobüslerince sağlanmaktadır. Şehir ve çevresinde bulunan tarihi ve turistik yerlere ise Bolu’dan kalkan otobüs ve dolmuşlarla gidilebilir.



BURSA - Uludağ




Türkiye'nin 5'inci büyük kenti olan Bursa ilimizin en büyük yükseltisi 2543m ile Uludağ'dır. Doğal zenginlikleri, yeşil dokusu, şifalı suları, yaz ve kış turizminin yoğunlaştığı yerlerdendir. Bursa, benzerlerine az rastlanır bir kültür ve tarih mirasına sahiptir. Bursa sınırları içinde iki önemli göl bulunmaktadır. Bunlardan biri Marmara Bölgesinin en büyük gölü olan İznik Gölü ve bir diğeri de Ulubat gölüdür. Uludağ'ın güney yamaçlarından doğan ve yine Uludağ'dan kaynaklanan birçok küçük dere ile beslenen Nilüfer çayı Bursa Ovasını sular. Bursa,Uludağ'ın yamaçları boyunca kurulmuş ve gelişmiştir. Bursa'nın 36 km güneyinde yer alan Uludağ, ülkenin en gözde kış sporları merkezidir. Yaz aylarında kampçılık, trekking ve günübirlik piknik etkinliklerine de olanak sağlamaktadır. Kayak mevsimi normalde Aralık ile Nisan ayları arasıdır. Dağdaki pistlerin toplam uzunluğu 20 km'yi bulmaktadır. Normal kış koşullarında kar yüksekliği 3 metreyi bulur. Mevsim başında toz kar, sonunda ise ıslak kar özelliği gösterir. Kayak dışında snow board, big foot, buz pateni, kar motosikleti aktiviteleride bulunmaktadır. Uludağ Milli parkına hem karayolu ile hem de teleferik ile ulaşım sağlanabilmektedir. Kayak Merkezi Bursa'ya 40, havaalanına 60 dakikadır. Bursa kent merkezinden (Tophane-eski garajlar) minibüs bulunabilir. Teleferik, Bursa'nın ilin'de teleferik Kadıyayla ve Sarıalan arasında karşılıklı olarak çalışmaktadır. Sarıalan'a 20 dakikada çıkar. Yalnız, kayak takımlarını teleferikle taşımak yasaktır. Ayrıca,Uludağ'da pekçok konaklama tesisi'de bulunmaktadır.



ELAZIĞ - Sivrice




Elazığ İli Sivrice ilçesi sınırlarında Hazarbaba Dağındadır. Kayak Tesisi 1999 yılında hizmete
girmiştir. Kayak Tesisi aynı zamanda gelişme aşamasındadır. Hazarbaba Dağında Kayak sezonu
Aralık ayında başlar ve Mart ayına kadar devam eder. 2347 m. zirvesi bulunan Hazarbaba Dağındaki kar kalınlığı normal kış koşullarında 100 -200 cm. olup, bölgede karasal iklim hakimdir. Hazar Baba Kayak merkezinde Konaklama yerleri yapım asamasında olup, Kayak Evi ve Kafeterya olmak üzere iki bina mevcuttur. Kayak evinde gelen günübirlikçilere kayak takımları sağlanmakta, kafeteryasında yeme-içme imkanı sunulmaktadır. Tesisin kayak pisti geliştirilerek 1700 metreye çıkarılmış, amatör ve profesyonel kayakçılara rahat bir şekilde kayma imkanı sağlanmıştır. Doğu Anadolu bölgesinde bulunan kayak merkezine ulaşım için, Elazığ'a bütün
illerden günün her saatinde karayolu ulaşımı mümkündür. Ankara'ya 741 km. mesafededir. Elazığ'a haftanın her günü Ankara'ya karşılıklı uçak seferleri ve İstanbul'a haftanın 3 günü karşılıklı demiryolu seferleri de bulunmaktadır. Kayak merkezine Elazığ 25 km, Sivrice ilçesi'ne 6 km. uzaklıktadır.



ERZURUM - Palandöken




Doğu Anadolu Bölgesinin Kuzeydoğu kesiminde yer alan ilimiz 25066 Km2'lik alanıyla bölgenin en
büyük ilidir. Kuzeyden Artvin-Rize, batıdan Gümüşhane-Erzincan, güneyden Bingöl-Muş, doğudan Ağrı -Kars illeri ile çevrilmiştir. Erzurum'da en sıcak ay ağustos, en yüksek sıcaklık ortalaması 19° 6C. dir. Yıllık yüksek sıcaklık ortalaması 11° 5C. dir. Aralık ve Ocak ayları bütünü ile donlu geçmektedir. Erzurum'da şiddetli ve uzun bir kış mevsimi hüküm sürmektedir. Erzurum'da en erken 20 Ekim'de kar yağmaya başlar, 15 Mayıs'a kadar devam eder. Yılın 150 günü karla örtülüdür. Normal kış koşullarında 2-3 metre kar yağışı almaktadır. Mevsim boyunca "toz kar" üzerinde kayak yapılmaktadır. Aralık ile Mayıs arasındaki dönem kayak etkinlikleri için en uygun zamandır. Palandöken kayak merkezi'ndeki pistler dünyanın en uzun ve dik kayak pistleri arasında yer almaktadır. Pistlerin toplam uzunluğu 28 km dir. En uzun pisti 12 km. ye ulaşmaktadır. 4 ve 5 yıldızlı konaklama tesisleri, kayak evi, günübirlik tesisler ve lokantalar
bulunmaktadır. Kayak dersi ve malzeme kiralama hizmetleri verilmektedir. Erzurum'a Ankara ve İstanbul'dan her gün uçak seferleri bulunmaktadır. Kayak merkezi Erzurum şehir merkezine 5 km. uzaklıktadır. Hava alanına ise yalnızca 10 dakika mesafededir. Kış mevsimi boyunca şehir merkezinden halk otobüsü seferleri bulunmaktadır. Erzurum'dan havayoluyla Ankara ve İstanbul' a direkt seferler olup, diğer illere ise aktarmalı olarak uçak seferleri düzenlenmektedir.

ISPARTA - Davraz


Turizm Merkezi olarak belirlenen Isparta-Davraz Kış Sporları Merkezinde, Turizm Bakanlığınca 6 adet turistik tesis parseli ve 2 adet günübirlik tesis parseli yatırımcılara tahsis edilmiştir. Davraz
Kayak Merkezi Isparta'ya 26 km. uzaklıktadır. Davraz Kayak Merkezi'ndeki parkurlar 4 km.yi bulmaktadır. Kuzey Disiplini, Alp Disiplini, Tur Kayağı, Snow Board, Tele Mark yapılmaktadır. Davraz Kayak Merkezi'nde kayak mevsimi Aralık ile Nisan ayları arasıdır. Kar kalınlığı 50-200 cm dir. Kayak merkezinde kayak evi ve restoran bulunmaktadır. Konaklama için Isparta ve Eğirdir'deki otellerden de yararlanılmaktadır. Şehir merkezinden kayak tesislerine belediye otobüs seferleri düzenlenmektedir. En yakın hava alanı (Süleyman Demirel Havaalanı) 58 km. mesafededir.



KASTAMONU - Ilgaz




Kastamonu ve Çankırı illeri sınırında'ki Ilgaz sıra dağları 2850 m. ulaşan zirvesi ile, kış turizmin'de
önemli yer almaktadır. Ilgaz dağı, zengin orman örtüsünün meydana getirdiği eşsiz doğal güzelliklere sahiptir. Ankara'ya 200 km, Kastamonu'ya 45 km, Ilgaz ilçesine 25 km uzaklıktadır. Ilgaz dağı, kış sporları açısından ülke düzeyinde önem taşıyan bir kaynak niteliğindedir. Kayak mevsimi Kasım ayında başlayıp Nisan ayına kadar sürer. Kayak pistleri 1800-2000 metre yükseklikleri arasında olup, sezon içinde kar kalınlığı 50-200 cm. dir. Kayak merkezinde bir adet
çift iskemleli telesiyej tesisi ile 1 adet teleski tesisi bulunmaktadır. 700 m. uzunluğundaki
telesiyej tesisi 700 kişilik saat kapasitededir. Kayak merkezi ve çevresinde oteller'de mevcuttur. Ilgaz-Kastamonu yolunun orta noktalarında yer aldığından merkeze en yakın havaalanı 203 km. uzaklıktaki Ankara Esenboğa havaalanıdır. Kayak tesislerine özel araçlarla ulaşmak mümkündür.
 
FETHİYE



Fethiye Mendos dağının eteklerinde adını verdiği körfezin çevresine yerleşmiş şirin bir Akdeniz şehridir. Berrak ve çok temiz olan Ölüdeniz ile tanılmaktadır. Yüksek sıra dağlar ve dağların eteklerindeki yüzlerce koy sanki birbirleri ile kucaklaşmýþ gibidir. Fethiye'de iklim yaz aylarý 30-40 derece olan sýcaklýk, kýþýn genellik ile 10 derecenin üzerindedir. Fethiye'de yaz ve bahar olmak üzere sadece iki mevsimin sürdüğünü söylemek pekte yalnış olmayacaktır. Fethiye cennetine kara, hava ve deniz yollarından dilediğiniz herhangi biriyle ulaşmanız mümkündür. Hava ulaşımı için en yakın alan 50 km.uzaklıktaki Dalaman havaalanıdır.




Fethiye mükemmel bi yerr!..
 
Emeğinize sağlık,çok güzel bir özet çıkartmışsınız,kendime de bilgilerini aldım :)inşallah imkanlarım dahilinde tümüne ulaşma şansım olur.Paylaşım için teşekkürler.
 
gürültü patırtıdan uzak, doğanın içinde kafa dinleyip, ruhunuzu dinlendrebileceğiniz, kendinizi yeniden doğmuş gibi hissedebileceğiniz bir yer arıyorsanız önerim olympus ve ölüdeniz'dir. geri dönmek istemeyebilirsiniz... =)
 
Geri
Üst