Türkiye'nin En Güzel İlçeleri Hangileri?

T

TİTAN

Forum Okuru
Türkiye'nin En Güzel İlçeleri Hangileri?
Türkiyenin En Güzel İlçeleri
Türkiyenin En Güzel İlçeleri Hangileri



Ülkemizin her bir karışı birbirinden güzel, birbirinden şirin yerleşim merkezleriyle dolu melekler :) Gezdikçe görüyorsunuz ki öyle değerli doğal hazinelerimiz var ki. Tabiat, 4 mevsim, yeşilin ve mavinin her tonu, sıcacık güneşi, bembeyaz karıyla tam bir cennet Türkiye :) Ancak yine de bazı ilçeler en güzeller olarak listelenmiş. Biz de sizlerle paylaşıyoruz bu ilçeleri.. :)


midyat-2da.jpg



Midyat; tarih boyunca birçok kere kusatılıp talan edilmiştir. Son olarak Birinci Dünya Savaşı'nın karanlık günlerinde, "Ferman" yilinda, kasaba sakinlerinin üçte ikisi yaşamını kaybetmiştir.

Kula; mimari, etnografik, arkeolojik, tarihi ve görsel değerleri ile Ege’nin ilçelerinden biridir.

Beypazarı; Beypazarı toprakları pekçok çok eski uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır. İlk yerleşimi işaret eden net bilgiler bulunmamakla birlikte yerleşim yeri olarak kullanılmasının eski çağlara dayandığını gösteren bulgular vardır.

Edremit; Milattan 1443 yıl önce Pidasus adı ile Burhaniye İskelesi civarındaki Karataş Mevkiinde kurulmuş bir şehirdir.

Safranbolu; Şehir eski çağlarda Homeros'un İlyada destanında geçen Paflagonya bölgesinde yer almaktadır ve bilinen tarihi M.Ö. 3000 yıllarına kadar gider. M.Ö. 3000 ve 4000 tarihli tümülüsler, Safranbolu'nun insan yerleşimi açısından uzun bir tarihî olduğunu göstermektedir.

Tire; Tire çağlar boyu zengin coğrafyasının sağladığı olanaklarla birçok uygarlıklara sahne olmuştur. Bunlar Hitit, Frigya, Lidya, Pers, Helen, Roma ve Bizans dönemleridir. Ancak özellikle Türklerin Tire'yi ele geçirmesinden sonra Tire'de çok zengin tarihi ve kültürel bir birikim sağlanmıştır.

Çamlıhemşin; Çamlıhemşin Doğu Karadeniz Bölgesinde Rize İlinin İlçe merkezlerinden biri olup, kıyıdan içerde fırtına deresi vadisi 41.8 kuzey enlemi ile 41.01 doğu boylamının kesinleştiği noktada, vadi tabanında denizden yüksekliği 300 metre dolayında bulunmaktadır.

Hasnkeyf; Hasankeyf, Batman'a bağlı olan, iki yakasını Dicle Nehrinin ayırdığı tarihi bir ilçedir.

Milas; Karya uygarlığına ve Menteşe Beyliği'ne başkentlik yapmış ilçe merkezi ve yanıbaşında yer alan, tarihin pek çok döneminde Milas'ın müstahkem kalesi işlevi görmüş Beçin başta olmak üzere ilçede tarihleri çok derin ve köklü bir geçmişe uzanan pek çok yerleşim bulunmaktadır.
 
Geri
Üst