Tuzlu yemek zararları ..!!!

MeLOo

Daimi Üye
Üye
Tuzlu yemek zararları ..!!!
tuzluyemek.jpg
Tuzlu yemegin zararları, Çok tuzlu besinlerle beslenmek, beyin kanaması ve kalp-damar hastalıkları riskini artırıyor.
Fransız “Le Nouvel Observateur” dergisinin internet sitesinde de yer alan konuya ilişkin makalede, bilim adamları, günde 5 gramdan az tuz tüketiminin beyin kanaması riskini yüzde 23, kalp-damar hastalıkları riskini yüzde 17 indirdiğine dikkati çekti.
Ekmek, bisküvi, sucuk, salam, sosis, peynir, pizza, sandviç, sos, kek, çörek ve hazır gıdalarda tuz oranının fazla olduğunun belirtildiği makalede, tarım-gıda sanayisinde tuzun, besinlerin tadını, görünüşünü güzelleştirmek, kıvamını ayarlamak, ömrünü ve bazen de gramını artırmak gibi birçok amaçla kullanıldığı vurgulandı. Makalede, tuzun yüksek tansiyonu tetiklediği, bunun da kalp-damar hastalıklarına zemin hazırladığı uyarısında bulunulurken, kalp yetmezliği ya da böbrek hastalıkları olanlar ile şeker hastalarının tuz kullanımına çok daha fazla dikkat etmesi gerektiği belirtildi.
 
Geri
Üst