Uludağ Pilavı tarifi

PaSikA

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Uludağ Pilavı tarifi
Uludağ Pilavı

=Malzemeler=

Süre:40 dk - 10 Kişilik

- 3 su bardağı pirinç
- 100 gr. tereyağı
- 2 su bardağı kestane
- 2 adet kesme şeker
- 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et
- 1 çorba kaşığı kuru üzüm
- 1 adet havuç
- 1 adet portakal
- 1 çay kaşığı tarçın,yenibahar
- Tuz,karabiber


=hazırlanışı=

3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 100 gr. tereyağında pirinci kavurun. Fırında pişirilmiş 2 su bardağı kestaneyi, kavrulan pirince ilave edin.

Üzerine 3 su bardağı sıcak su, 2 adet kesme şeker, 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 adet kibrit çöpü biçiminde doğradığınız havucu ilave edip karıştırın. 20 dakika kısık ateşte pişirin.

Ateşten aldığınız pilava, 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu, 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber ekleyin. Servis tabağına alıp, dağ şekli vererek servis yapın.
 

Benzer İçerikler

Gül Hanım
Cevaplar
0
Görüntüleme
700
Gül Hanım
Gül Hanım
T
Cevaplar
0
Görüntüleme
827
TİTAN
T
PaSikA
Cevaplar
0
Görüntüleme
621
PaSikA
PaSikA
F
Cevaplar
0
Görüntüleme
852
fuhrer_albay
F
*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
4K
*MeleK*
Üst