1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    19.796
    Beğenilen Mesajlar:
    601
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Uludağ Pilavı tarifi

    Konu, 'Pilavlar' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    Uludağ Pilavı =Malzemeler=

    Süre:40 dk - 10 Kişilik

    - 3 su bardağı pirinç
    - 100 gr. tereyağı
    - 2 su bardağı kestane
    - 2 adet kesme şeker
    - 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et
    - 1 çorba kaşığı kuru üzüm
    - 1 adet havuç
    - 1 adet portakal
    - 1 çay kaşığı tarçın,yenibahar
    - Tuz,karabiber


    =hazırlanışı=

    3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 100 gr. tereyağında pirinci kavurun. Fırında pişirilmiş 2 su bardağı kestaneyi, kavrulan pirince ilave edin.

    Üzerine 3 su bardağı sıcak su, 2 adet kesme şeker, 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 adet kibrit çöpü biçiminde doğradığınız havucu ilave edip karıştırın. 20 dakika kısık ateşte pişirin.

    Ateşten aldığınız pilava, 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu, 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber ekleyin. Servis tabağına alıp, dağ şekli vererek servis yapın.

     
Uludağ Pilavı tarifi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. hamsili pilav tarifi

    hamsili pilav tarifi

    hamsili pilav Malzemeler 500 gr Baldo Pirinç 800 gr Temizlenmiş ve KıIçığı Alınmış Hamsi 100 gr Tereyağı 1 Kahve Fincanı Kuş Üzümü 1 Kahve Fincanı Dolmalık Fıstık 1 Soğan 1 Domates 3 Su Bardağı Et Suyu 1 Dal Maydanoz 1 Dal Dereotu 1 Dal Taze Nane Tuz, Karabiber, Yenibahar Yemeğin Tarifi Pirinci ilik tuzlu suda 30 dakika beketin. 2-3 kez yıkayip süzün. Domates ve soğanı küçük küpler halinde...
  2. Uludağ Pilavının yapılışı tarifi burada

    Uludağ Pilavının yapılışı tarifi burada

    Uludağ Pilavı Malzemeler 3 su bardağı pirinç 100 gr. tereyağı 2 su bardağı kestane 2 adet kesme şeker 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et 1 çorba kaşığı kuru üzüm 1 adet havuç 1 adet portakal 1 çay kaşığı tarçın,yenibahar Tuz,karabiber Yapılışı 3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 100 gr. tereyağında pirinci kavurun. Fırında pişirilmiş 2 su...
  3. Haşlama Pilav Tarifi Resimli

    Haşlama Pilav Tarifi Resimli

    Selam kızlar Haşlama Pilav Tarifi Resimli tarif istiyorum sizden
  4. Hünkar Pilavı Tarifi Resimli

    Hünkar Pilavı Tarifi Resimli

    Selam kızlar Hünkar Pilavı Tarifi Resimli tarif istiyorum sizden lütfen tarif verin
  5. Sosisli Pilav Tarifi Resimli

    Sosisli Pilav Tarifi Resimli

    Sosisli Pilav Tarifi Resimli Merhaba bayanlar sizden Sosisli Pilav Tarifi istiyorum nasıl yapılacağını rica etsem detaylı bir şekilde yazıınız

Sayfayı Paylaş