Etiketler:
  1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    19.755
    Beğenilen Mesajlar:
    601
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Uludağ Pilavı tarifi

    Konu, 'Pilavlar' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    Uludağ Pilavı
    =Malzemeler=

    Süre:40 dk - 10 Kişilik

    - 3 su bardağı pirinç
    - 100 gr. tereyağı
    - 2 su bardağı kestane

    - 2 adet kesme şeker - 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et
    - 1 çorba kaşığı kuru üzüm
    - 1 adet havuç
    - 1 adet portakal
    - 1 çay kaşığı tarçın,yenibahar
    - Tuz,karabiber


    =hazırlanışı=

    3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 100 gr. tereyağında pirinci kavurun. Fırında pişirilmiş 2 su bardağı kestaneyi, kavrulan pirince ilave edin.

    Üzerine 3 su bardağı sıcak su, 2 adet kesme şeker, 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 adet kibrit çöpü biçiminde doğradığınız havucu ilave edip karıştırın. 20 dakika kısık ateşte pişirin.

    Ateşten aldığınız pilava, 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu, 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber ekleyin. Servis tabağına alıp, dağ şekli vererek servis yapın.


     
Uludağ Pilavı tarifi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Köfteli Zümrüt Pilavı tarifi

    Köfteli Zümrüt Pilavı tarifi

    Köfteli Zümrüt Pilavı MALZEMELER Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 adet soğan Yarım kg ıspanak Köfte için: 300 gram az yağlı köftelik kıyma 1 adet soğan 1 çay kaşığı köfte baharatı 2 dilim bayat ekmek içi Tuz Pilav için: 2 çorba kaşığı tereyağı 2 su bardağı pilavlık pirinç Bir buçuk tatlı kaşığı şeker Tuz Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 adet tavuk suyu tableti 3 su bardağı sıcak su...
  2. kestaneli pilav tarifi

    kestaneli pilav tarifi

    kestaneli pilav Kestaneli Pilav malzemeler: * 1 kase pişmiş kestane * 1 kase pişmiş kuşbaşı et * 2 kase pirinç * 2 havuç, soyulup jülyen* doğranmış * 2 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 yemek kaşığı tereyağı * kimyon * karabiber * tuz * 3 kase kaynamış su jülyen: serçe parmak boyunda, ince & uzun kesim şekli hazırlanması:...
  3. hamsili pilav tarifi

    hamsili pilav tarifi

    hamsili pilav Malzemeler 500 gr Baldo Pirinç 800 gr Temizlenmiş ve KıIçığı Alınmış Hamsi 100 gr Tereyağı 1 Kahve Fincanı Kuş Üzümü 1 Kahve Fincanı Dolmalık Fıstık 1 Soğan 1 Domates 3 Su Bardağı Et Suyu 1 Dal Maydanoz 1 Dal Dereotu 1 Dal Taze Nane Tuz, Karabiber, Yenibahar Yemeğin Tarifi Pirinci ilik tuzlu suda 30 dakika beketin. 2-3 kez yıkayip süzün. Domates ve soğanı küçük küpler halinde...
  4. Uludağ Pilavının yapılışı tarifi burada

    Uludağ Pilavının yapılışı tarifi burada

    Uludağ Pilavı Malzemeler 3 su bardağı pirinç 100 gr. tereyağı 2 su bardağı kestane 2 adet kesme şeker 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et 1 çorba kaşığı kuru üzüm 1 adet havuç 1 adet portakal 1 çay kaşığı tarçın,yenibahar Tuz,karabiber Yapılışı 3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 100 gr. tereyağında pirinci kavurun. Fırında pişirilmiş 2 su...
  5. Bademli pilav tarifi

    Bademli pilav tarifi

    Bademli pilav Melişlerim güzel bir pilav tarifi buyurunn:) Malzemeler 1 tavuğun gögüs kısmı 2 su bardağı pirinç 2 avuç çiğ badem içi 4 su bardağı tavuk suyu 1 yemek kaşığı kuş üzümü 100 gr tereyağ ( ya da margarin) 1 tatlı kaşığı çam fıstığı karabiber tuz Hazırlanışı Tavuk gögüsünü ufak bir tencerede biraz su ile çırpın.Bademleri kaynar suda haşlayıp kabuklarını soyun.Bir kaşık yağda...

Sayfayı Paylaş