Urları Ve Yaraları İyileştirmek İçin Macun

M

Misafir

Forum Okuru
Urları Ve Yaraları İyileştirmek İçin Macun
Üç tutam üzerlik otu tohumu, ikişer tutam meyan kökü ve Menekşe kökü, bir tutam vanilya, üç adet misk soğanı ile birlik*te dövülerek ezilir. Hazırlanan karışım bir kaba konarak yirmi beş dakika süre ile suda pişirilir. Süzülerek elde edilen posaya dövül*müş keçiboynuzu unu ilâve edilerek macun kıvamına gelinceye kadar arı sütü ile yoğrulur. Hazırlanan macun menekşe yağı iye yumuşatıldıktan sonra bir kavanoza konarak serin bir yerde sak*lanır. Açılmamış katı urları ve yaraları iyileştirmek için hazırlanan bu macundan günde üç tatlı kaşığı yenir.
 
Geri
Üst