Üsüyorsanir bunu okuyun

CaRiZmA

Vip Melek
Üye
Üsüyorsanir bunu okuyun
Bu aralar sıkça mendil taşıyarak gezmeye başladık. Soğuk algınlığının en yaygın olduğu dönemdeyiz. Mevsimin de değişmesi ile beraber sıcak günler geride kaldı, vücudumuz daha fazla üşümeye başladı. Özellikle hasta olduğunuzda vücudunuzu dışardan olduğu kadar, içeriden de ısıtmanız gerektiğini unutmayın. Ne kadar ısınırsanız, hastalıktan o kadar çabuk kurtulursunuz. Peki bunu nasıl başaracaksınız? Bilimsel çalışmalar ışığında ortaya çıkarılmış, vücudunuzu içeriden ısıtan en leziz önerileri sizler için derledik.

Vücudunuza Güvenin

Hasta olduğunuzda ve içgüdüsel olarak arzu duyup fincan fincan bal ve limon eklenmiş çay içersiniz. Bunu yaptığınızda, vücudunuz tam olarak ne umarak yaptığınızı bilir ve ona göre davranır. Çay dışında sıcak herhangi bir sıvı içecek de solunum yollarını rahatıyor olsa da, sıcak çayın aynı zamanda virüslere karşı savaşması gibi bir özelliği de vardır.

Bu noktada size vereceğimiz ekstra tavsiye bal hakkındadır. Çayınıza eklediğiniz bal ne kadar koyu olursa o derece yararı artar. Koruyucu antioksidanlar içeren koyu renkteki balı kesinlikle öneriyoruz. İsimleri salgı balı veya kestane balı olarak geçen bu türlerden vazgeçmeyin.

Ve tabii ki çayınıza atacağınız bir dilim limon sayesinde ekstra C vitamini alacaksınız.

Büyükannenize Güvenin

< Araştırmacılar, tavuk suyu çorbasının vücuda neden bu kadar yararlı olduğu konusunda çalışmalar yapmaya devam ediyorlar. Bulgulardan biri, pişirilmiş tavuk sonrası ortaya çıkan bir madde olan sistin amino asidinin önemini ortaya koyuyor. Kimyasal olarak bir balgam sökücü olan Asetilsisteine çok benzeyen sistin boğazdaki yanmayı önlüyor ve olası iltihap riskine karşı koruma sağlıyor.

Tavuk suyu çorbasını daha da lezzetli ve faydalı hale getirmek için sarımsak ekleyin. Enfeksiyonu hafifletmesiyle ünlü sarımsak ve bunun yanında kapsaisin içeren kırmızı pul biber de düşünülebilir. İçinizi ısıtmanın keyifli bir yolu karşınızda.

Midenize Güvenin

İçinizi ısıtmanın başka bir yolu da bağışıklık sisteminizi selenyum, demir ve beta gluten ile desteklemektir. Bunun ne lezzetli yolu da tahıllarla zenginleştirilmiş yoğurttan geçer. Aktif kültür veya daha bilinen isimleriyle prebiyotikler sağlıklı bakteriler açısından zengin yoğurt, daha ilk adımda griple mücadelenizde size yardım edecek.

Yoğurdunuzu zenginleştirmek için çilek, siyah üzüm, tahıl gevreği, fındık veya badem eklemenizi tavsiye ediyoruz. Özellikle tahıl gevreği ile ekstra selenyum kazanacaksınız. Bu nokta çok önemli, çünkü soğuk algınlığı ağırlaştıkça ciğerlerinizde enflamasyon başlar. Bunu hafifletmenin yollarından biri ise ekstra selenyumdur.

Damak Tadınıza Güvenin

Tamamen kendi damak tadınızın da size olan faydaları çok olabilir. Tarçın seviyor musunuz? Yoğurdunuza eklenecek tarçının nefis kokusunu tahmin ediyorsunuzdur. Bunun yanında tarçın, ateş düşürmede ve mikrop öldürmede çok etkilidir. Başka bir seçeneğiniz ise zencefil katmaktan geçiyor. Taze, çekilmiş veya toz halinde zencefilin mideyi rahatlattığı bilimsel olarak bilinen bir gerçektir ve içinizi ısıtacaktır.

Unutmayın, hastalığınız geçtikten sonra bile bu önerileri alışkanlık haline getirirseniz vücudunuza büyük bir iyilik yapmış olursunuz. Limonlu ve ballı çay, tahıl gevreği eklenmiş yoğurt sizi her zaman ısıtacak ve hastalıktan koruyacaktır.

realage
 
Geri
Üst