Uzun süreli Porselen zerafeti için bunları bilin meleklerim

tesadüf

Yeni Üye
Üye
Uzun süreli Porselen zerafeti için bunları bilin meleklerim
Porselen bakımı
Porselen aksesuarlar



Hepimizin evinde porselen ürünler mevcuttur tabiki meleklerim. Ben çok fazlasnıda kırdım. Kırılan porselenlerle keserek bileziğe dönüştürebiliriz ama konumuz o değil:) Ben bugüne kadar porselenlerin özel bir bakım istediğini bilmiyordum. Bu günden sonra hep birlikte biliyor olacağız:) Buyrun porselen aksesuarlar için öneriler;

129.JPG-127.jpg



Porselenlerinizi ateşle direk temas ettirmeyin. Çünkü ateş porselen üzerinde şok etkisi yaratır ve kırılmasına neden olur.Porselenlerinizi derin dondurucuya koyabilirsiniz ancak dondurucudan çıkartığınız malzemenizi oda sıcaklığında bir süre bekletmeden fırına koymayın.
Metal çatal ve bıçaklar, porselenin üzerinde iz bırakabilir.Porselenlerin üzerinde kalan çay ve kahve lekelerini porselen temizleme tozu ya da diş temizleme tozu yardımıyla çıkarabilirsiniz.Yıkama sırasında sıvı veya krem temizlik ürünleri kullanmayı tercih edin. Çünkü sert temizlik maddeleri ve tel porselenlerinize zarar verir.Kurumuş yemek artıkları, porselenlerinizin dekorlarının zedelenmesine sebep olabilir. Bu yüzden yıkama işlemini yemek artıkları kurumadan yapın.Eğer porselenlerinizin desenleri altın rengindeyse bulaşık makinesi yerine elde yıkayın.Kullandığınız su yüksek oranda kireç içeriyorsa, takımlarınızı kireç önleyici bir deterjanla yıkayın.Tabak ve fincanlarınızı üst üste koyarken aralarına ince bir kağıt yerleştirin. Çünkü tabağın altındaki sırsız kenar hamuru, sır ve altın dekorları zedeleyebilir.
 
Geri
Üst