Vajina üstüne boşalma olursa hamile kalınır mı ?

Uzman SühaN

Administrator
Vajina üstüne boşalma olursa hamile kalınır mı ?
Hamileliğin oluşabilmesi için erkeğin spermine , kadının yumurtasına ihtiyaç vardır. Yumurta ve spermin birleşmesi ,bir araya gelmesi için de tam bir birleşme gerekmektedir.

Bu konuya ilişkin de sayfamıza sıklıkla soru geliyor.Sevgilim vajina üstüne boşaldı hamile kalırmıyım , erkek arkadaşım vajinaya yakın boşaldı hamile olasılığım nedir gibi . Öncellikle belirtelim ki vajina üstüne boşalmayla gebelik oluşmaz. Gebeliğin oluşabilmesi için tam bir birleşme yada , vajina girişine yakın yerde boşalma olması gerekmektedir.Doğru zamanda doğru yerde bulunmayan sperm hücresi yumurtayı dölleyemez. Yani döllenmenin oluşabilmesi için yumurtlama dönemin de olmanız gerekiyor..

Yumurtlama dönemi iki adetin ortasın da gerçekleşse de bazen zamansız da gerçekleşebilmektedir. Bu yüzden çiftlerimize önerimiz , istenmeyen gebelikler için mutlaka uygun bir korunma yöntemi tercih etmeleri. Vajina üstüne boşalma olursa hamile kalınırmı, vajina yanına boşalma olursa gebe kalınırmı ? Bu soruların yanıtlarını ayrıntıları ile sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Öncesi ; Hamilelik nasıl oluşur? Adlı konumuzu da incelemenizi öneriyoruz..




vajina üstüne boşalma ve hamilelik.jpg




Gebelik için her zaman erkek üreme hücresi olan sperm ile kadın üreme hücresi olan yumurtanın birleşmesine ihtiyaç duyulur. Doğru zamanda doğru yerde bulunmayan sperm hücresi yumurtayı dölleyemez. Gebelik için ise yumurtanın mutlak suretle döllenmesi gerekmektedir. Vajina üzerine boşalma, bir korunma yöntemi olarak düşünülmemelidir. Çünkü çok düşük bir ihtimal de olsa erkeğe ait olan sperm hücrelerinin vajina içerisine girerek yumurtayı dölleme riski vardır. Özellikle ilişkinin başlarında meydana gelen ve zevk suyu olarak adlandırılan sıvının içerisinde sperm hücreleri bulunduğu için gebelik söz konusu olabilmektedir.


Günümüzde kişilerin çocuk sahibi olmalarını engelleyen birçok yöntem bulunuyor. Fakat bazı durumlarda eşler korunma yöntemleri olarak bazı uygulamaları kullanmamakta ve istenmeyen durumların yaşanmasına sebep olabilmektedir. Yaşanan ilişkinden sonra vajinanın üstüne boşalan kişilerde gebe kalma korkusu yaşanıyor. Vajina dışına veya üzerine sperm gelmesi durumunda yaşanacak fiziksel değişim ve düşünceleri sizlerle paylaşıyoruz


Çocuk sahibi olmak istemeyen çiftler, uygulayacakları tıbbi yöntemlerle bu durumun önüne geçebilmektedir. Bununla beraber doğum kontrol hapları, prezervatif, rahim içi araçlar ve aylık iğne uygulamaları gibi yöntemler kullanılabilmektedir. Tıbbi yöntem olarak bilinen bu uygulamalarda gebe kalma durumu %99 oranında engellenebilmektedir. Bazı çiftler bu tıbbi uygulamaların yerine doğal yöntemleri tercih etmektedir. Geri çekilme ve takvim yöntemi tercih edilen uygulamalar arasındadır.


Fakat bu yöntemler yukarıda belirttiğimiz tıbbi yöntemler kadar başarılı sonuçlar vermemektedir. Yani yüksek bir koruma olanağı sağlamayabilir. Kadının gebe kalabilmesi için bilinen uygun zaman aralığı, yumurtlama dönemleri olmasına rağmen, sıradan olan diğer günlerde de hamile kalınabilmektedir. Bu yüzden takvim yöntemi başarılı bir uygulama olarak sayılmamaktadır. Geri çekilme yöntemi de hamile kalma olasılığı bulunan bir durumdur. Meninin rahim dışına boşalması durumu da buna örnek olarak gösterilebilmektedir. Cinsel birleşme sırasında boşalma durumu gerçekleşmeden, erkeklerden zevk suyu denilen bir sıvı gelmektedir. Bu sıvıda da sperm bulunuyor. Hatta bu sıvının içerisinde bulunan spermler daha hareketli ve sağlıklıdır. Bu yüzden yumurtayı döllemek için uygun bir yapıya sahip oldukları söylenebilir. Zevk suyu adı verilen spermler, vajina içerisinde boşalma olmadan ya da girmesine gerek kalmadan, kadını gebe bırakabilmektedir.


Kadınlarda, her ay gerçekleşen yumurtlama dönemleri bulunmaktadır. Bu dönemler hamile kalmak için en uygun dönemler olarak bilinir. Bazı çiftler özellikle bu dönemleri belirledikten sonra, ilgili tarihlerde cinsel olarak birleşmemeye özen göstermektedir. Fakat dikkat edilen bu uygulama yumurtlama dönemi dışında da hamile kalma riskinin olmadığını belirtmez. Her ihtimal göz önünde bulundurulmalıdır. Vajina etrafına boşalınca gebe kalınır mı gibi sorulara da bu şekilde cevap bulabilirsiniz. Tıbbi olarak hamile kalma ihtimalinin yüksek olduğu bu durumlar, uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Bu yüzden hamile kalmak istemeyen kadınlar için geliştirilmiş koruma yöntemleri bulunmaktadır. Sizlerde bu uygulamalar ile cinsel ilişkiye girdikten sonra kendinize duyduğunuz şüpheyi yenebilirsiniz. Alternatif koruma yöntemleri arasında en çok kullanılan prezervatif yöntemi sayesinde istenmeyen gebeliklerin önüne geçebilirsiniz.


Prezervatif kullanarak korunma şekli, kadının vücudundan herhangi bir yan etki bırakmayacak ve cinsel birleşme sonucunda oluşabilecek hastalıkları da engellemiş olacaktır. Bu yüzden diğer yöntemleri uygulamak yerine prezervatif ile korunarak bu gibi durumların önüne geçebilirsiniz. Doğum kontrol hapı ve aylık iğne yöntemlerinde, kadının adet dönemlerinde bazen aşırı kanamaya neden olabilir. Metabolizma açısından farklılık gösterebilecek olan bu yöntemlerden vazgeçmeniz önerilmektedir. Yine de dilerseniz uzman bir doktora başvurabilir ve alınması gereken tedbirler hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Sizlerle paylaştığımız bu bilgiler ile vajina üzerine boşaldıktan sonra hamile kalınabilir mi sorusuna gereken cevabı vermiş bulunuyoruz. Yaşayacağınız cinsel ilişki sırasında mutlaka korunmalı bir şekilde hazır olmalı ve gebeliğe neden olmayacak uygulamaları tercih etmelisiniz.
 
Gebelikten korunmak için herhangi bir yöntem kullanmadan cinsel ilişkide bulunan kadınların % 80-85i bir yıl içinde gebe kalır. ... Gençlerimiz çok bilinçsizce hareket ediyor. İlişki esnasın da korunmak en doğrusu. Yoksa olası süprizlerle karşılaşmaz kaçınılmaz olucaktır.
 
Ya ben bir sey sorucam ben evliyim ama yeni evliyim cocuğumun hemen olmasini istemiyorum esimle ters iliskiye girdik esim tam boşalirken kendini geri cekti arka tarafa biraz bulasti ben hemen yıkadim ve temizledim hamile kalinirmi yani hemen vajinaya gecmismidir
 
Sperm vajina içine sızarsa gebelik oluşabilir. Ayrıca geri çekme yöntemi gebelikten %100 korumaz . Mensinizde gecikme olursa tedbiren test yapın.
 
Kız arkadaşımın yumurtlama dönemi değildi tersden ilişkiye girdik orez takılıydı prezden çıkıp vakinasına deydiğinden korkuyoruz deydiyse hamile kalma ihtimali var mı ? Yumurtlama dönemi değil ama ? Teşekkürler
 
Bu tür birliktelikle gebelik söz konusu olmaz. Şayet semen ,zevk suyu vajinaya temas ettiyse vajina içine sızma yaparsa gebelik söz konusu olabilir. Partnerinizin gecikmesi olursa tedbiren test yapsın.
 
Biz sevgilimle ilişkiye girdik içime boşalmadı bacağıma boşaldı ama deliğe değdiğinden emin değiliz bu tür küçük değmelerle hamile kalınabilir mi lütfen yardımcı olun
 
Bu tür küçük değmeler dediğiniz tam olarak nedir sürtünme ise tabiki hamile kalabilirsiniz. Zevk sıvısında canlı srepm olabilir. Dikkat etmeniz gerekiyor.
 
Korunmasız gerçekleştiren her cinsel ilişki gebe kalma açısın dan risktir. Boşalma esnasında vajinaya sperm bulaşırsa gebelik söz konusu olabilir. Zevk suyu ile hamile kalmak mümkündür. Cinsel yönden aktif bireylere gebelik istenmiyorsa etkili bir doğum kontrol yöntemi uygulamalarını öneriyoruz. Şüpheli ilişki sonrası reglinizde gecikme olursa test yapın.
 
Merhaba ben bugün erkek arkadaşımla yattık hiçbir şekilde vajina ile penis temas etmedi erkek arkadaşım yattimiz yatağa bosaldi ve eliyle sildi sadece nemlilik kaldi bende farkında olmadan üstüne oturdum ama iç camasarim vardı üstümde hamile kalma ihtimalim nedir ayrıca 31 ocakta adet oldum 4 gün sürdü hesabima göre bugün yumurtlama günüm değil 3 gün önceydi hamile kalma ihtimalim nedir ???
 
Geri
Üst