Vajinadaki yaralar hamile kalmaya engelmidir?

Uzman SühaN

Administrator
Vajinadaki yaralar hamile kalmaya engelmidir?
Her kadın bir gün evlenmek ve de sevdiği kişi ile bir çocuk yapmak istemektedir. Hamilelik denilen olay son derece karmaşık bir yapıya sahip olmak ile birlikte kadının sağlığı ile de tamamen orantılıdır. Kadınların üreme organlarının sağlıklı olması hamile kalma ihtimalini de bir o kadar arttırabilmektedir.

Kadınlardaki üreme organları çok çabuk enfeksiyon kapabilmektedir. Bu nedenle de kadınların evlenmeden önce de vajinalarını korumaya almaları ve de oluşan en küçük problemi bile bir doktora göstermesi gerekmektedir. Anne olmak için kişilerin önceliklerini vücutlarını ve daha sonrasında da hayatlarını kontrol altına alması son derece önemlidir. Bu sebeple anne olmadan önce her türlü muayenenin olunması ve sağlıklı bir şekilde gebe kalınması gerekmektedir.



v.jpg



Anne olmak isteyen kadınların daha öncesinden geçirdikleri enfeksiyon yaralar birtakım problemlere de sebep olabilmektedir. Bu problemler arasında yer alan ve de kadınların en çok sordukları soru olan vajinadaki yaralar gebeliğe engel mi? Sorusu her geçen gün daha fazla sorulmaya devam etmektedir.

Peki, vajinadaki yaralar gebeliğe engel mi ve tedavisi nasıl olur?

Hamileliğe Engel miKadınların enfeksiyon kapan vajinalarını hiçbir şekilde vakit kaybettirmeden bir uzman doktora göstermeleri önemlidir. Mantar enfeksiyonları, kadınların en çok karşılaştıkları rahatsızlıklar arasında yer almaktadır. Şeker hastalarında, doğum kontrol hapı kullanan bayanlarda ve de antibiyotik kullanan kadınlarda mantar enfeksiyonu sıklıkla görülebilmektedir. Mantar enfeksiyonunda kadınların vajinalarında kaşınma ve akıntılar meydana gelmektedir. Bu akıntılar farklı renklerde ve de kokularda da olabilmektedir. Kadınlarda mantar enfeksiyonu, spermin yumurtalığa ulaşmasını oldukça etkileyebilmektedir. Mantar enfeksiyonları sayesinde kadınların rahmine giren spermlerin canlı kalma süreleri de bir hayli düşmektedir. Bu enfeksiyon türüne sahip olan kadınların vajinalarında sürekli olarak kaşınma olur ve bu da spermin kalitesini etkilemektedir. Bu gibi bir enfeksiyon ile karşı karşıya kalan kadınlar bir doktora görünerek oldukça kısa bir süre içerisinde tedavisini görür ve sağlığına kavuşabilir. Bir diğer enfeksiyon ise kadınlarda görülen parazitlerdir. Bu parazitler erkeklerde de görülebildiği gibi çiftlere cinsel ilişki sırasında da bulaşabilir. Bu gibi parazitlerde özellikle de kadınların vajina dengesini bozarak gebe kalmada sıkıntılar yaşatabilmektedir.

Hamile kalmak isteyen kişilerin, çeşitli enfeksiyonlardan biri ile karşı karşıya kalması durumunda vakit kaybetmeden doktora başvurması gerekmektedir. Kısa süre içerisinde tedavi gören kadınlarda bu durumlar gebeliğe engel olmazken tedavisi yapılmayan enfeksiyonlar kadınlarda gebeliğe engel olabilecek kadar ciddi sonuçlara yol açabilmektedir.
 
Geri
Üst