Vajinal kuruluğun sebebi nedir ?

Uzman SühaN

Administrator
Vajinal kuruluğun sebebi nedir ?
Vajinal kuruluk genellikle, östrojende düşüş , vajinal nemin miktarını veya tutarlılığını etkilediğinde ortaya çıkar . Bununla birlikte, bilmediğiniz vajinal kuruluğun diğer nedenleri vardır.Bunlar dan ikisi bazı tıbbi durumlar veya hijyen uygulamaları dır.Rahatsızlığınızın nedeni ne olursa olsun, yağlayıcılar ve vajinal nemlendiriciler bu durumu aşmanıza yardımcı olabilir .Vajinal kuruluk, menopozda daha sık olmasına rağmen, genç veya yaşlı herhangi bir kadını etkileyebilen yaygın bir durumdur. Aslında, bir kadının yaşamındaki farklı evrelerle ilişkili herhangi bir hormonal değişiklik, vajinal yağlanmayı etkiler !


Vajinal kuruluk bir çok kadın için ortak bir sorundur. Normalde vajina nemli bir ortamdır. Fizyolojik akıntıı vajinanın doğası gereğidir.Tabi bu akıntıyı diğer akıntılarla karıştırmamak gerekir. Normal vajina akıntısı,kokusuz ve şeffaftır. Bu akıntı birliktelik sırasında spermi rahimde tutar. Bird eenfaksiyon kaynaklı vajinal akıntılar vardır. Bunlar sarı yeşil ve çok kötü kokuludur. Tedavi edilmezse üreme sağlığını ve kişinin konforunu olumsuz şekilde etkileyebilir. Bu makale vajinal akıntı,vajinal akıntı nedenleri,vajinal akıntı yokluğu,vajinal kuruluk gibi bilgilere yer vermektedir.



vajinal kuruluk.jpg




Vajinal kuruluk menopozun bir diğer yaygın belirtisidir. Ve menopoz dan sonra daha da yaygın hale gelir. Menopoz döneminde, östrojen düzeylerindeki düşüş mevcut nem miktarını azaltır. Vajinal kuruluk ayrıca çeşitli nedenlerden kaynaklanan her yaşta ortaya çıkabilir.Vajinal kururluk cinsi münasebetinizi nem eksikliği nedeni ile olumsuz etkileyebilir.Neyse ki, vajinal kuruluğu gidermek için çeşitli tedaviler mevcuttur.

Vaginal kuruluk, emziren anneler, histerektomi uygulananlar ve kemoterapi alanlar gibi düşük pre-menopoz dönemi kadınları için yaygın bir sorundur.Kemoterapi nedeniyle kadınların yaşadığı hormonal değişiklikler de dramatik ve ani olma eğilimi gösterir ve daha şiddetli semptomlara neden olur. Kemoterapi yumurtalıklara zarar verebilir, öyle ki östrojen üretmezler ve bu vajinal yağlanma miktarını düşürür.Vajinal kuruluğunuz için altta yatan bir sebebin bulunmadığından emin olmak için jinekoloğunuz tarafından değerlendirilmenizi öneririz

Vajinal kuruluğun nedenleri

Vajinal kuruluk ileri yaştaki kadınlarda sık görülürken, her yaşta olabilir.Vajinal kuruluk ilişki sırasında ağrıya veya rahatsızlığa neden olabilir, bu da eşinizle olan ilişkinizi etkileyebilir.Durum aynı zamanda bakteri veya maya enfeksiyonlarına da yol açabilir .Bir takım faktörler vajinal kuruluğa katkıda bulunabilir.Düşük östrojen vajinal kuruluğun nedenidir.Menopoz,emzirme,sigara içmek,kanser tedavileri ,bağışıklık sistemi problemleri vajinal kuruluğa neden olabilir.Anksiyete Stres ve kaygı vajinal kuruluğa neden olabilir.

Azalan östrojen

Östrojen, vajinal dokuları sağlıklı tutmak için gerekli olan bir hormondur. Bu hormon, vajinanın normal yağlanmasını, asitlik seviyelerini ve elastikiyetini korumaya yardımcı olur. Bu nedenle, östrojen seviyeleri düştüğünde, vajinanın astarı daha ince ve daha az elastik hale gelir ve vajinada daha az yağlama olur.

Bazı ilaçlar, vajinanın dahil olmak üzere vücudun her yerine kuruluğa neden olur. Bazı antidepresanlar soğuk algınlığı ve alerji ilaçları da bu etkiyi gösterebilir. Göğüs kanseri ile savaşmak için kullanılanlar kemoterapi ilaçları da kuruluğa neden olabilir.


Vajinal kuruluk belirtileri

Bir kadın herhangi bir yaşta vajinal kuruluk çekebilir, ancak sorun genellikle menopoz ile ilişkilidir.Menopoza ek olarak, vajinal kuruluk emzirme veya oral kontraseptif alma ile de ilişkilendirilebilir. Aşırı egzersiz, kalıcı duygusal stres veya geçmiş travmatik cinsel deneyimler, alkol ve kafein gibi diüretikler, sigara, bazı alerji ilaçları ve antihistaminikler mevcut durumu daha da kötüleştirebilir.
Ağrı,Kaşıntı,vajinada yanma .Durum enfeksiyon kaynaklı ise kötü balık kokusu olabilir.Belirtiler varsa, cinsel yaşamınızı etkilemesi daha muhtemeldir.


Vajinal kuruluk nasıl teşhis edilir? Tedavisi nasıldır ?

Vajinal bölgede yanma, kaşınma veya rahatsızlık varsa doktorunuz öncelikle fiziki muayene yapıcaktır. Ardından ultrason isteyecektir. Aynı zamanda hormon tetkitleri yapıcaktır.Düşük östrojen seviyelerinden dolayı vajinal kuruluk için en yaygın tedavi topikal östrojen tedavisidir.Hormon tedavisi herkes için doğru tedavi olmayabilir. Doğal östrojenin değiştirilmesi kuruluğa yardımcı olabilir, ancak yan etkileri de tetikleyebilir. Bunlar arasında şunlar bulunur:

kilo almak
Sıvı tutma
mide bulantısı
baş ağrısı
göğüslerde hassasiyet
Cildin lekelenmesi
Inme, kan pıhtısı ve göğüs ve yumurtalık kanseri riski

Vajinal kuruluk için herhangi bir alternatif tedavi yöntemini kullanmadan önce doktorunuzla görüşün.Vajinal kuruluk rahatsızlık verici bir durumdur, ancak tedavi edilebilir ..Yağlayıcılar ve nemlendiriciler, hafif ya da orta düzeyde vajinal kuruluğu olan birçok orta yaş kadın için ilişki sırasında ağrının giderilmesinde etkilidir.(Vajinal nemlendiriciler, nemli tutmak için vajinanızın içine uyguladığınız kremlerdir.) Bu ürünleri kullanmadan önce mutlaka hekime danışın.Eğer kuruluğunuz menopozdan kaynaklıysa, doktorunuz vajinal östrojeni reçete edebilir. Bu, menopoz sırasında ve sonrasında düşen östrojen düzeyini arttırarak çalışır.
 
Östrojen vajinanın dokularını yağlı ve sağlıklı tutar. Normalde vajinanın astarı berrak, yağlayıcı bir sıvı yapar. Bu sıvı seksüel ilişkiyi daha rahat hale getirir. Aynı zamanda vajinal kuruluğu azaltmaya yardımcı olur.Östrojen seviyeleri düşerse, vajinal kuruluk oluşmaya başlar.Bu durum vajinanın iltihaplanmasına neden olabilir.Östrojen seviyeleri normalde menopozdan sonra düşer. Bazı kadınlar doğumdan hemen sonra veya emzirirken bu problemi geliştirir. Bu zamanlarda östrojen seviyeleri daha düşüktür.Bazı ilaçlar, sigara, tamponlar, çamaşır deterjanları ve prezervatifler vajinal kuruluğa neden olabilir veya kötüleşebilir.Doğru tedavi çoğu zaman semptomları hafifletir.
 
iyi gunler ılıskıde cok canım ynıyor ypmak ıstemıyorum hıc ıslanmıyorum menapozluyum stres vajınal kuruluk yaparmı
 
Merhaba,
Vajinal kuruluk bir kadının hayatının herhangi bir noktasında oluşabilmesine rağmen, bu rahatsız edici durumun vücuttaki östrojen düzeylerinin düşmesi nedeniyle menopoz sırasında olması daha olasıdır. Menopozun karakteristik hormonal değişiklikleri vajinal alan da dahil olmak üzere vücuttaki nem seviyelerini değiştirebilir.Vajinal kuruluk, vajinal bölgede yeterli nem eksikliği olarak tanımlanır . Stres te vajinal kuruluğun önemli bir tetikleyicisidir. Stres, vajinal kuruluğun şiddetine neden olan veya arttıran önemli bir faktördür. Dahil olmak üzere diğer duygusal sorunlar, anksiyete ve depresyon , uyarılma ve vajinal kuruluk eksikliği yol açabilir..Hormonal nedenlere ek olarak, diğer fizyolojik, çevresel ve duygusal faktörler vajinal kuruluğa neden olabilir veya vajinal kuruluğa katkıda bulunabilir.
 
Merhaba,
Vajinal kuruluk son derece rahatsız edici olabilir ve bir kadının hayatında herhangi bir zamanda ortaya çıkabilir. Belirli sağlık koşulları, ilaçlar, hormon seviyeleri ve psikolojik sorunlar gibi çeşitli nedenlerle tetiklenebilir.Vajinal kuruluk cinsel yaşamınızı etkileyebilir. Sonuç olarak bazı kadınlar cinsi münasebet sırasında rahatsızlık ve ağrı yaşarlar.Vajinal kuruluk sık görülen ve sinir bozucu bir durumdur, ancak rahatsızlığı hafifletmenin yolları vardır.Vajinal kuruluk tedavisi nedene bağlıdır. Vajinal kuruluk yaşam tarzınıza, i veya cinsel yaşamınıza müdahale ediyorsa, doğru tedaviyi almak için mutlaka hekime görünün. Hekim kuruluk için jel vericektir. Sağlıklı günler diliyoruz..
 
Vajinal kuruluk kadınlar için ortak bir sorundur. Neyse ki, bir kadın vajinal kuruluğu kendi başına yönetmek için çok basit adımlar atabilir . Bu semptomla başa çıkabilmek için kendi kendine yönetim teknikleri ve mevcut tedavi seçeneklerinin dereceleri değişmektedir. En az invaziv yöntemle başlanması ve semptomlar düzelmiyorsa daha ciddi tedavilere geçilmesi önerilir.vajinal kuruluk duygusal nedenlerden kaynaklanıyorsa Meditasyon veya yoga gibi stres azaltma teknikleri uygulanabilir. E vitamini, vajinal nemlendiriciler veya su bazlı vajinal yağlayıcılar kullanılabilir.Bununla birlikte, menopozda olan kadınlarda vajinal kuruluğun başlıca nedeni, şu anda tipik olan östrojen seviyelerinin doğal olarak gerilemesi olduğundan, vajinal yağlamayı geri getirmenin en mantıklı yöntemi, altta yatan hormonal dengesizliği gidermektir .
 
Geri
Üst