Vajinusmus nedir tedavisi varmıdır ?

Uzman SühaN

Administrator
Vajinusmus nedir tedavisi varmıdır ?
Bazı kadınlar için, vajinal kaslar, vajinal penetrasyon girişiminde bulundukları zaman istemsizce veya ısrarla çekerler. Buna vaginismus denir. Kasılmalar cinsel ilişkiyi engelleyebilir veya çok acı verebilir.Vajinismus cinsel uyarılmayı etkilemez, ancak penetrasyonu önleyebilir. Vajinusmus kişinin cinsel yaşamını bozabilir , kiişiyi depresyona sokarak güven kaybına neden olabilir. Cinsel işlev bozukluğu hem erkeklerde hem de kadınlarda görülebilir ve genellikle tedavi edilebilir. Makalemizin devamın da vajinusmusla ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.


vajinusmus.jpg





Vajinismus iki türü vardır: birincil ve ikincil. Vajinaya hiç girilmediğinde, birincil vajinismus olarak adlandırılır . Bir kadın daha önce vajina penetrasyonu başarılı olmuş sonra vajinismus gelişirse buna sekonder vaginismus denir . Vajinismusun birincil semptomları, cinsel ilişki sırasında ağrı yaşamalarıdır. Vajinismus cinsel uyarılmayı etkilemese de, vajinal penetrasyonu önleyebilir. Dispareunia ağrılı cinsel ilişki için tıbbi terimdir. Genellikle vajinismus ile karıştırılır, ancak dispareunia kistler, pelvik inflamatuvar hastalık veya vajinal atrofiye bağlı olabilir.

Vajinismus Nedenleri

Vajinismus için her zaman bir sebep yoktur. Durum, geçmişteki cinsel taciz ya da travma, geçmişte acılı bir ilişki ve duygusal faktörlerle bağlantılı olmuştur. Bazı durumlarda doğrudan bir neden bulunamaz. Bir teşhis yapmak için, doktorunuz fiziksel bir muayene yapacak ve tıbbi ve cinsel geçmişiniz hakkında soru soracaktır. Bu öyküler, kasılmaların altında yatan nedene ipucu vermeye yardımcı olabilir.

Vajinismus için tedavi seçenekleri

Vajinismus tedavi edilebilir bir hastalıktır. Tedavi genellikle eğitim, danışmanlık ve egzersizleri içerir. Eğitim genellikle anatomi ve cinsel uyarılma ve cinsel ilişki sırasında ne olduğunu öğrenmeyi içerir. Vajinismusta yer alan kaslar hakkında da bilgi edineceksiniz. Bu, vücudun bölümlerinin nasıl çalıştığını ve vücudunuzun nasıl tepki verdiğini anlamanıza yardımcı olabilir. Gevşeme teknikleri ve hipnoz da gevşemeyi teşvik edebilir ve cinsel ilişkide daha rahat hissetmenize yardımcı olabilir. Bir enfeksiyon gibi belirgin bir fiziksel nedeni varsa, uygun ilaçlarla tedavi edilebilir. Sebep psikolojik ise, cinsel terapi önerilebilir.

Hastalara göre vajinusmus

Bu cinsel ağrı bozukluğunun farklı şiddet düzeylerine sahip olabileceğini anlamanız önemlidir . Cinsel ilişkiye teşebbüsün sebep olduğu acı sıklıkla yanma olarak tanımlanır; bazıları acıyı bıçakla kesmek olarak tanımlarken bazıları zımpara ile ovuşturulmaktan bahsederler. Ağrıdan sonraki etkileri saatler veya bazen günler sürebilir. Kadınlar cinsel teşebbüs girişiminde ağrı ve korku geliştirmeye başladıklarını belirtiyor.. Vajinismusta cinsel organlar tamamen işlevseldir ve herhangi bir patoloji belirtisi göstermezler, ancak penis yaklaştığında pelvik taban kasları istemeden ama çok kuvvetle sıkmaktadır. Bu kasılmalar tekrarlanır, cinsel ilişki bilinçli olarak kadın tarafından çok arzu edilse bile, cinsel ilişki girişimi imkansız veya en azından son derece acı verici hale getirilir.

Vajinismusun ortak semptomları şunları içerir:

İlişki sırasında imkansız veya zor vajinal penetrasyon.
Cinsel girişim ve pelvik muayene sırasında vajinal ağrı.

Vajinismus Prognozu

Vajinismus tedavisinde başarı oranı, hastaya doğru tedavi verilmesi koşuluyla çok yüksektir. Vajinismus hem fizyolojik hem de psikolojik koşullardan kaynaklanabilir. Bu nedenle, tedavi altta yatan nedene bağlıdır ve bir kadından diğerine değişebilir.

Vajinismus, bir penis veya tampon olsun, bir şey girdiğinde vajinanın kaslarının spazm olmasına neden olan bir durumdur. Ağrılı cinsel ilişki çoğu zaman kadının Vajinismusa sahip olduğunun ilk işaretidir. Ağrı sadece penetrasyonla olur. Geri çekildikten sonra genellikle ortadan kaybolur, ancak her zaman olmaz. Genellikle kaygı ve cinsel ilişki korkusu ile bağlantılıdır . Enfeksiyonlar gibi diğer tıbbi sorunlar da ağrılı bir ilişkiye neden olabilir. Bu nedenle, cinsel ilişki sırasında ağrının nedenini belirlemek için bir doktora görünmek önemlidir.


Cinsel işlev bozukluğu, ilişkilerde bir sıkıntı yaratabilir. Bir evlilik veya ilişki kurmak için proaktif olmak ve tedavi almak çok önemlidir. Utanılacak bir şey olmadığını unutmamak önemlidir. Eşinizle cinsel ilişki hakkında duygularınız ve korkularınız hakkında konuşmak, kendinizi daha rahat hissetmenize yardımcı olabilir. Doktorunuz veya terapist sizi vajinismusun üstesinden gelmenin yollarını sağlayabilir. Sevgili okurlar, vajinusmusla ilgili yorum ve sorularınızı bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilirsiniz. Sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilirsiniz.
 
Vajinismus, cinsel organa herhangi bir yaklaşım yapıldığında, kadının vajinal kaslarının istemsizce gerginleştirildiği bir durumdur. Bu spazm sıklıkla o kadar acı vericidir ki, cinsel ilişki imkansızdır . Bu durum yıllar sürebilir .Vajinismus, psikolojik veya fizyolojik faktörlerden kaynaklanabilen fiziksel bir bozukluktur. Neyse ki, vajinismus tedavi edilebilir bir problemdir. Vajinismus cinsel açıdan uyarılabiliyor ve orgazmı sağlayabiliyorlar. İki tür vajinusmus varıdr. Tedavi seçenekleri her iki koşulda da aynıdır.Vajinusmus probleminiz varsa mutlaka bir uzaman dan yardım alın. Hekim duruma sebep olan koşulları soracak ve değerlendirme yapacakttır. Altta yatan nedene bağlı olarak tedaviyi uygulayacaktır.
 
Geri
Üst