Vejeteryanlar hamilelikte et yemek zorundamı?

Uzman SühaN

Administrator
Vejeteryanlar hamilelikte et yemek zorundamı?
hamileyim vejeteryanım et yemek zorundamıyım,hamile vejeteryanlar nasıl beslenmeli,vejeteryan hamileler ne yemeli,vejeteryan hamileler et yemek zorundamı,vejeteryan hamileler hakkında bilgiler

Öncelikle vejetaryan hamileler her zaman olmakta ve olacaktır da. Bu sizlerin beslenme şekliniz olabilir ve herhangi bir sakıncası yoktu. Etlerden alınan vitaminleri ve özellikle demir ihtiyacınızı bu konuda çok daha zengin olan besinlerden alabilirsiniz.

Hamilelikte vejetaryan beslenmelerde doktoru bilinçlendirmek de çok önemlidir. Doktorunuz sizlerin mineral ve vitaminlerinizi ölçümleyecek ve ona göre destek vitaminler vermeye gerek duyabilecektir. Bu sebeple mutlaka beslenme şeklinizi de doktorunuz ile görüşebilirsiniz

v.jpg








Hamilelikte et yemek zorunda mıyım diye merak eden birçok kadın zaten doktorundan en doğru bilgileri alıyor. Elbette yemem gibi bir imkânınız varsa tüketmeniz en doğrusu olacaktır ama eğer sizler etten tamamen uzakta bulunuyorsanız o halde sebzeler ile minarelerinizi alacak ve kontrol altında tutulmasını isteyeceksiniz. Her hamilelikte olduğu gibi gebelikte doktorlarınız sizlere demir hapları ya da diğer gerek gördüğü hapları da önerebilir.
Eğer vejeteryansanız, beslenmenizin bebeğinize zarar verebileceği hakkında endişeleniyor olabilirsiniz. Endişelenmenize gerek yok ! Sağlıklıysanız bu beslenme şeklinizi terk etmeniz için hiçbir sebep yoktur. Diğer hamileler için belirtilen tüm kurallar sizin için de geçerlidir. Geniş yemek çeşitleri tüketin ancak her gün besin dengenize dikkat edin.

- Günde en az 4 porsiyon zengin kalsiyumlu yemek tüketin.

- Beslenmenize daha zengin içerikli besinler ekleyin.

- B-12 vitamini gibi destek besin alın.

Destek Alınacak Kaynaklar

Vitamin ve mineral alacağınız en iyi kaynaklar yemeklerdir. Ancak bu süreçte bazı hamileler kendilerine yeterli folik asit, demir ve kalsiyum sağlayacak besin kaynaklarını bulmada zorluk çekerler. Bu yüzden doktorlar vitamin haplarına başvururlar. Bu hapları içseniz bile beslenmeniz yine de çok önemlidir. Takviye almanız kötü beslenmenizi telafi etmez!
 
Geri
Üst