Verniks nedir faydaları nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Verniks nedir faydaları nelerdir ?
verniks,verniks nedir,verniksin faydası,verniksin yararları,yenidoğanlarda verniks

Verniks bebeğinizin derisinde koruyucu bir tabaka. Beyaz, peynir benzeri bir madde olarak görünüyor. Bu kaplama bebeğin derisinde rahimdeyken gelişir. Maddenin izleri doğumdan sonra cilt üzerinde görülebilir. Acaba bu kaplamanın amacı nedir?

Verniks in rolünü anlamak için, cildinizin çok fazla su maruziyetine nasıl tepki verdiğini düşünün. Yüzme veya banyo yaptırdıktan sonra, parmaklarınızın ve cildinizin kırışıklıkları sürmesi uzun sürmüyor. Sıvılar, bebekler üzerinde de aynı etkiye sahiptir.

Unutmayın, bebeğiniz 40 hafta boyunca amniyon sıvısında yüzer. Doğmamış bir bebeğin cildini sıvıdan koruyan bu kaplamadır. Bu koruma olmadan, bir bebeğin cildi rahimde kıvranacak veya kırışacaktı.


verniks.jpg





Verniks doğumdan sonra yumuşak bir cilde sahip bebeklere katkıda bulunur. Ayrıca bebeğinizin cildi rahimdeyken enfeksiyonlardan korur. Verniks miktarı, son tarihinize yaklaştıkça azalır. Tam süreli bebeklerin cildi üzerinde madde bulundurması normaldir.

Ancak vade takvimini geçirdiyseniz bebeğinizin kaplaması daha az olabilir. Prematüre bebeklerin tam süreli bebeklere göre daha fazla verniksoz hastalığı olma eğilimi vardır.

Antimikrobiyal özelliklere sahiptir.

Yenidoğanların kırılgan bir bağışıklık sistemi vardır, bu da hastalıklara karşı daha duyarlı oldukları anlamına gelir. Emzirmek bebeğin bağışıklık sistemini artırmaya yardımcı olur, ancak bu tek seçenek değildir. Verniks doğumdan sonra yeni doğan bebekleri enfeksiyonlardan da koruyabilir. Bunun nedeni, kaplamanın antioksidanların yanı sıra anti-infeksiyon ve anti-inflamatuar özellikler içeriyor olmasıdır.

Doğum kanalı ile yağlama

Verniks rahimdeki sıvılar için koruyucu bir bariyer oluşturmaz. Ayrıca doğum sırasında bebeğiniz doğum kanalından geçerken sürtünmeyi azaltabilir.

Bir bebeğin vücut ısısını düzenlemeye yardımcı olur

Hamilelik sırasında vücudunuz bebeğinizin vücut ısısını düzenlemede hayati bir rol oynar. Bir bebeğin doğumdan sonra kendi vücut ısısını ayarlaması zaman alır. Bu nedenle bebeği battaniyeye sarmak ve rahat bir oda sıcaklığı sağlamak önemlidir. Verniksin bebeğin cildi üzerinde olabildiğince uzun süre tutulması vücut ısısını doğal olarak stabilize edebilir.

Bebeğinizin cildi nemlendirir.

Verniks ayrıca doğumda ve doğumdan sonra yumuşak, pürüzsüz cilde katkıda bulunur. Bu peynir benzeri madde bebekler için doğal bir nemlendirici olup cildi kuru ve çatlamış olarak korur.
 
Sevgili hanımlar doğumu yaklaşanlar ;
Doğumdan hemen sonra bebeğinizin banyosunu yapmayın. Nedenmi ? Doğum sonrası bebeğinizin cildinde beyaz yağlı kremsi bir tabaka oluyor. Bu tabaka bebeğinizin cildi için oldukça faydalı . Verniks denilen yağlı tabaka bebeklerin cildinde daha anne karnında iken son 3 ayda oluşan bir koruyucu madde . Bu koruyucu madde bebeğiniz için mikroplara karşı bir bariyerdir ..
 
Verniks, yenidoğan bebeğinizin enfeksiyona karşı korunmasına yardımcı olan immünolojik faydalara sahiptir ve nemlendirme özellikleri, narin cildinin kuru ve pütürsüz olmasını sağlar. Verniks ile ilgili daha az bilinen bir gerçek var. Farklı bir kokusu vardır, her bebek için farklı ve benzersizdir. Bebeğin cildi amniyotik sıvıdan korumaya yardımcı olsa da, kremsi verniksin kendisinde yaklaşık% 80 su bulunur. Verniksee faydalı bileşenler bol vardır. Bebeğinizin cildindeki verniks miktarı, doğum tarihinize yaklaştıkça azalır. Tam süreli bebeklerin cildi üzerinde madde bulundurması normaldir.
 
Değerli küçük cildi kaplayan yapışkan, beyaz, peynir benzeri kaplama cazip görünmeyebilir. Bu yüzden doğum merkezi veya hastane personeli bebeği derhal yıkamak isteyebilir . Bebeğinizin yıkanmasına izin vermeyin !

Cilt Bilimleri Enstitüsü araştırmacıları birkaç yıldır verniks üzerinde çalışıyorlar ve bunun sadece bir nemlendirici değil aynı zamanda bir yara iyileştiricisi, temizleyici, antibiyotik ve antioksidan olduğunu bulmuşlardır. Verniks ayrıca E vitamini ve melanin nedeniyle antioksidan özelliklere sahiptir.
 
Geri
Üst