Vintage Gelinlik Modası

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Vintage Gelinlik Modası
vintage gelinlik vintage gelinlik modelleri 1980 modelleri 60 lı yılların 1970
Gün geçmiyorki gelinliklerde yeni bir moda yeni bir akım çıkmasın sevgili meleklerim...Şimdilki gelinlik modası ise Vintage Gelinliklermiş....Hep birlikte bakalım neymiş bu Vintage Gelinlik Modası :tik:

Düğün vakti yaklaşırken verilecek kararların ardı arkası kesilmez. Gelinlik kararı ise gelin adayını en çok düşündüren en çok zorlayan seçimlerin başında gelir. Ne de olsa düğün gecesi, gelin için Oscar töreninde kırmızı halıda yürümek gibidir. Gelinliğin etekleri kabarık mı yoksa denizkızı modeli mi olacak. Başıma taç mı takmalı yoksa duvak mı kullanmalıyım. Omuzlarım açıkta mı kalmalı, örtmeli miyim gibi detaylar kafasını kurcalar durur. İşte size yardımcı olacak bu sezonun gelinlik trendlerine dair birkaç ipucu:

Gelinlik denince akla etekleri kabarık balo elbisesi tarzı kostümler gelse de son birkaç yıldır, vücudu saran ancak dizlerden sonra genişleyen denizkızı tarzının gittikçe arttığını söyleyebiliriz. 1980 'lerde oldukça yaygın olan bu stil, modadaki 80'ler akımının etkisiyle günümüz gelinliklerine yansımış durumda.

vintage-gelinlik-6708.jpg


Kalın Askılılar
Gelinliklerdeki bir diğer trend ise romantizm. 18' inci ve 19'uncu yüzyılların elbiselerini hatırlatan korseli veya korse efekti verilmiş gelinlikler var. Özellikle sırt kısmında dantelli korseli gelinlikler kullanılıyor. Straplez kesimlerin artık bir klasiğe dönüştüğünü söyleyebiliriz. Ancak yüksekliğini iyi ayarlamak gerekiyor. Çünkü çok aşağıda kesilmiş olanlar da çok yukarda kesilmiş olanlar da iyi görünmüyor.

Omuzlardaki detaylar da göze çarpıyor gelinliklerde. Bu sezon yarım kollu gelinliklerde artış var. Kalın askılılar, boyundan bağlılar da oldukça favori…

Gelinlik kumaşlarında saten ve organze başı çekse de tafta, tül ve ipeğin önemi artıyor. Tasarımcılar bu kumaşları tasarımlarına yansıtıyorlar.

Gelinlik, çoğumuz için beyaz bir elbiseden ibaret olsa da birçok gelin detaylarda lüks materyaller kullanarak gelinliklerini çok özel birer kostüme dönüştürebiliyorlar.

Detaylarda bu yıl fiyonklar, kemerler, tokalar, farbalalar, pliler ön plana çıkıyor.

Siyah - beyaz kombinasyonlu gelinlik modelleri gelinler için bu yılın alternatiflerinden. Siyah renk; kemer, fiyonk gibi detaylarda kullanılıyor daha çok.

Siyah-beyaz kombini dışında detaylarda, kanarya sarısı, kan kırmızısı, gibi renkler de bulunuyor.

Kokteyl boyu gelinlikler de revaçta. Gelinlik tasarımcısı denilince akla gelen birkaç isimden biri olan Oscar de la Renta, Carolina Herrera gibi isimler de diz boylarında gelinlik tasarladılar bu sezon için.

Bu tarz gelinlikler özellikle nikah töreni ve resepsiyon için ayrı, düğün ve sonrasındaki parti için ayrı gelinlik düşünenlere göre…

Baş süslemelerinde prenses görünümü için taçlar çok popüler. Ancak duvakların öneminin arttığını söyleyebiliriz. Evet, duvağın önemi artarken duvaklar da detaylandırılıyor. Kenarları dantel işlemeli, kristal taşlarla süslü duvaklar favori. Bir de genellikle tek kat takılıyorlar ve boyları dizlerle baldırların ortasına kadar uzuyor. Yaklaşık 70-75 santimetre…

vintage-gelinlik1-3799.jpg


Vintage Trendi
Son dönemde moda dünyasını kasıp kavuran vintage akımı gelinliklerde de kendini gösteriyor. 1920'lerden, 60'lardan kalma bir gelinlik de giyebilirsiniz. Ama gelinliğinizin hangi döneme ait olduğunu bilin. Ayrıca onlarca yıllık bu gelinlikleri alırken dikkat edilmesi gereken noktalar da var. 1920’lerin gelinleri dönemin elbiseleri gibi kısa etekli gelinlikler giyiyordu. 1930'lar Hollywood modasından etkilenmişti. Metrelerce tülün kullanıldığı gelinliklerde etekler uzun ve zarifti. İkinci Dünya Savaşı yıllarında ise giysi materyallerindeki kısıtlamalardan dolayı basit gelinliklere yönelindi. 1950'li ve 60'lı yıllar ise Yeni Görünüm ün habercisiydi. Kolsuz gelinlikler ilaç kutusunu anımsatan şekillerde baş aksesuarlarıyla tamamlanıyordu. 1970 ve 1980' lerde ise kişisel stiller önem kazanmaya başladı.

Vintage Alırken Dikkat!
Gelinliğin her santimetrekaresini iyi inceleyin, üzerinde yırtık veya leke olup olmadığını kontrol edin.

Dikişlerini kontrol edin. Usta bir terziliği yansıtıyor mu?

Gelinliği giydiğinizde üzerinize iyi oturuyor mu? Tam olmuyorsa da bir terzi yardımıyla kolayca üzerinize uygun hale getirilebilir mi?

Kumaşı yıllardan dolayı fazla yıpranmış mı yoksa iyi durumda mı? Düğününüzde gelinliğinizin yırtılmasını istemezsiniz değil mi?


 
Geri
Üst