Vişneli ekmek kadayıfı

KızılÖtesi

Aktif Üye
Üye
Vişneli ekmek kadayıfı
vişneli ekmek kadayıfı ekmek kadayıfı nerde satılır vişneli tarifi nerede satılır
1/2 EKMEK KADAYIFI

1 KG TOZ ŞEKER

1 LT.VİŞNE KOMPOSTOSU

2 SU BARDAĞI SU

1 DEMET TAZE NANE



YAPILIŞI


EKMEK KADAYIFINI ILIK SUYLA ISLATIP YARIM SAAT BEKLETİLİR. YUMUŞAYINCA KEVGİRE ALIP ELLE BASTRILARAK FAZLA SUY ALINIR. VİŞNE KOMPOSTOSU TANELERİYLE BİRLİKTE TENCEREYE BOŞALTILIR. ÜSTÜNE SU VE ŞEKER İLAVE EDİLİP KAYNATILIR. EKMEK KADAYIFI TEPSİYE ALINIR. ÜSTÜNE VİŞNE ŞERBETİ TANELERİYLE BİRLİKTE DÖKÜLÜP, KISIK ATEŞTE ARADA BİR ÇEVRİLEREK ŞERBETİ ÇEKENE KADAR PİŞİRİLİR. SOĞUYUNCA TAZE NANE YAPRAKLARIYLA SERVİS YAPILIR.



Kaynak : deryabaykal.com
 
Geri
Üst