Vitaminler ve Yararları, Hangi Vitamin Neye İyi Gelmektedir.

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Vitaminler ve Yararları, Hangi Vitamin Neye İyi Gelmektedir.
vitamin yararları vitaminler ve yararları kemik kırılmasına ne iyi gelir vitamin çeşitleri ve kemik kırılmasına iyi gelen besinler
Hangi vitamin neden ne kadar alınmalı?

Harvard Tıp Fakültesi ve Amerikan Beslenme Bilimi Derneği araştırdı, Newsweek açıkladı. İşte 'Hangi rahatsızlıkta, hangi yaşta, hangi vitamin, ne kadar kullanılmalı?' sorularının yanıtları

Newsweek dergisi, son sayısının kapağını beslenme şeklinin sağlık üzerindeki etkilerine ayırdı. Harvard Tıp Fakültesi ve Amerikan Beslenme Bilimi Derneği'nin hazırladığı dosyada, vücudu sayısız hastalığa karşı koruyan vitaminlerin hangi besinlerde olduğu, ne dozda alınması gerektiği incelendi. İşte o sonuçlar:

B6 VİTAMİNİ
Neye yarar?: Damarlara zarar veren 'homocysteine' isimli kimyasalın seviyesini düşürür.
Dozu: 31-50 yaş: günde 1,3 mg 51+: Günde 1,5-1,7 mg
Kaynaklar: Baklagiller, et, balık, turunçgiller, muz, karpuz.

B12 VİTAMİNİ
Neye yarar?: Sinir hücrelerini korur. Hafızayı güçlendirir. Dozu: 31+: günde 2,4 mg. Kaynak besinler: Et ve süt gibi hayvansal ürünler, güçlendirilmiş tahıllar.

C VİTAMİNİ
Neye yarar?: Katarakt ile meme ve mide gibi bazı kanser türlerine yakalanma riskini azaltır. Dozu: 31+: 75-90 mg
Kaynak besinler: Turunçgiller, brokoli, dolmalık biber, lahana, çilek.

FOLİK ASİT
Neye yarar?: Hamilelikte alınırsa doğumdan gelen kusurları önler, kolon kanseri ve Alzheimer'a karşı koruyucudur. Dozu: 31+: Günde 400 mcg. Hamilelerde: 600 mcg. Kaynak besinler: Ekmek, makarna ve kahvaltılık gevrekler, baklagiller, ıspanak, brokoli ve portakal suyu.

A VİTAMİNİ
Bulgu ve endişeler: Görme yeteneğini korur, katarakt riskini azaltır. Ancak fazlası kemiklere zarar verebilir. Dozu: 31+: erkeklerde 3000 IU (uluslararası birim), kadınlarda 2333 IU Kaynaklar: Havuç, tatlı patates ve mango.

D VİTAMİNİ
Neye yarar?: Kalsiyumla birlikte alındığında kemik kırılmasına karşı korur. Yüksek dozda alındığında kolon, meme ve yumurtalık kanserini önlemeye yardımcı olur.
Dozu: 31-50 yaş: günde 200 IU 51-70 yaş: 400 IU Kaynak besinler: Süt ve tahıl, balık ve margarin.

E VİTAMİNİ
Neye yarar?: Hücrelere zarar veren molekülleri etkisiz hale getirir. Prostat kanserine ve Alzheimer'a karşı korur. Dozu: 31+: Doğal kaynaklardan 22 IU veya 33 IU sentetik E vitamini.
Kaynak besinler: Yeşil yapraklı sebzeler, kabuklu yemişler, bitkisel yağlar ile tahıllar.

K VİTAMİNİ
Neye yarar?: Kan pıhtılaşması için gereklidir, kemikleri korur. Dozu: 31+: Günde 90-120 mcg (mikro gram).
Kaynak besinler: Yeşil yapraklı sebzeler, süt ve süt ürünleri, yumurta, tahıllar ve karaciğer.

KALSİYUM
Bulgu ve endişeler: Kemikler için çok önemlidir. Ancak bazı araştırmalar, çok yüksek dozda alınan kalsiyumla prostat kanseri arasında bağlantı olduğunu gösterdi. Dozu: 31-50 yaş: günde 1000 mg 51+: günde 1200 mg
Kaynak besinler: Süt, peynir, yoğurt, brokoli, lahana ve portakal suyu.

MAGNEZYUM
Neye yarar?: Kalbi korur ve kan basıncını düşürür. Dozu: 31+: Erkeklerde 420 mg, kadınlarda 320 mg.
Kaynak besinler: Yeşil yapraklı sebzeler, fıstık, ceviz, tam tahıllardan yapılan spagetti, tahıllar ve baklagiller.

POTASYUM
Neye yarar?: Hipertansiyon riskini azaltır, kemiklerin mineral yoğunluğunu artırır.
Dozu: 31+: günde 4700 mg Kaynak besinler: Kırmızı ve beyaz et, balık, süt, bamya, muz, domates, dolmalık biber ve portakal.

DEMİR
Neye yarar?: Kandaki oksijen akışını sağlar. Vejetaryenlerin ekstra demire ihtiyacı olabilir. Dozu: 31-50 yaş: Erkeklerde günde 8 mg, kadınlarda 18 mg. Kaynak besinler: Et, tahıllar, yumurta, kabak çekirdeği, kepek ve ıspanak.

SELENYUM
Neye yarar?: Bazı kanser türlerinden korur. Özellikle prostat kanseri riski taşıyan erkeklere faydalıdır. Dozu: 31+: Günde 55 mcg Kaynaklar: Deniz ürünleri ve karaciğer.
 
Cevap: Vitaminler ve Yararları, Hangi Vitamin Neye İyi Gelmektedir.

b12 ve demir ilaçları kullanıyorum.gerçekten çok faydalı.doktor tavsiyesiyle tabiki.bilgiler için de teşekkürler
 
aradığımı bulamıyorummm
off yaaaa
 
Diyet yüzük ile sağlıklı bir şekilde zayıflayın!
Diyet Yüzük, modern tıp ile geleneksel akupunktur tekniklerini birleştirmiş etkili bir yöntemdir. Diyet yüzük, esasen aslı Akupunktur ile aynı ilkeyi kullanır, bu Refleksoloji olarak bilinir.
Refloxology, ayak tabanlarından vücudun diğer bölgelerini uyarmasını sağlayan basınç (acupress) yöntemi ile sinir sistemine sinyaller gönderir. Beyin ona iletilen sinyaller doğrultusunda vücudunuzun düzenli çalışmasını sağlar.
DİYET YÜZÜK Beyinde bulunan iştah merkezini etkileyerek kişinin iştahını düzenler ve kullanıcı çok az yemekle doyar.

DİYET YÜZÜK mide asit salgısını azalttığı için diyet sırasında kullanıcının mide kazıntısı ve mide yanması gibi sorunları olmaz.

DİYET YÜZÜK diyet sırasında halsizliği ve bitkinliği önler. Üstelik enerji verir. Diyet sırasında kullanıcı kendini daha dinç hisseder.
Ürünün %100 para iade garantisi vardır. Kargo ücretsizdir!
Aşağıdaki linkten ürüne ulaşabilirsiniz!


 
Moderatör tarafında düzenlendi:
diyetisyen gonca güzele gidiyorum şu an omega 3 almamı önerdi metabolizma hızlandırmada süpermiş. bi zararı da yok ama tabi doğal yollardan balıkla da alınması mümkünmüş. hatta facebookta sayfası vardı oraya bilgi falan paylaşıyor her gün Nutrismart | Facebook
 
faydalı bir bilgi olmuş gerçekten, ben düzenli ve dengeli beslenmeye çalışıyorum şimdilik herhangi bir eksikliğe rastlanmadı ama hamilelik döneminde, mutlaka dışarıdan takviyeler gerekiyor.
 
Geri
Üst