Vücuduna Bak Hastalık Riskini Öğren

kaprisli

Yeni Üye
Üye
Vücuduna Bak Hastalık Riskini Öğren
doğuştan sahip olunan hastalıklar doğuştan sahip olunan hastalıklar nelerdir
İngiliz bilim adamlarının ortaya koyduğu ilginç araştırma göre, doğuştan getirdiğimiz bedensel özelliklerimiz hangi hastalıkları geçirebileceğimiz hakkında bilgi verebiliyor.

İngiliz bilim adamları müneccimlere taş çıkartan bir araştırmaya imza attı. Bugün'ün haberine doğuştan sahip olduğumuz vücud uzuvlarımızın şekli şemali başımıza gelebilecek hastalıkları da belirleyebiliyormuş. Daha çok uzakdoğu ve tamalayıcı tıp içerisinde görebileceğimiz türden bir veri sunan bu araştırmanın batı kaynaklı ve konvensiyonel tıp içerisindeki bilimadamlarınca gerçekleştirilmiş olması da olayın daha ilginç bir boyutu. Bacak, boyun, kol, göz yapımız abakarak artık başımıza gelebilecek hastalıklar hakkında bilgi sahibi olabileceğiz.

KISA BACAKLAR

Brsitol Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre kısa bacaklar erkek ve bayanda kalp krizi riskini artırıyor. Kısa bacaklı erkeklerin diyabet ve kalp krizine yakalanma riskinin daha yüksek olduğu saptandı.

GENİŞ, UZUN YÜZ

Uzun yüzlü, küçük çeneli ve geniş boyunlu kişilerde uyku apnesinin daha sık görüldüğü belirtiliyor. Bu rahatsızlığı bulunan insanlar her zaman her yerde hatta direksiyon başında bile uyuyabilir.

RENKLİ GÖZLER

Mavi, yeşil ve gri göz rengine sahip insanların bir tür cilt kanseri olan melanoma hastalığına ve hiper tansiyona yakalanma riski daha yüksek. Koyu renk saçlı ve derili insanların vücutları daha çok melanin ürettikleri için gözleri de genellikle kahverengidir. Açık tenlilerin gözleri ise melanin oranı yüksek olduğu için renkli oluyor. Melanin oranının yüksek olması ise katarakt, melanoma ve körlük riskini artırıyor.

KÜÇÜK AYAKLAR

Kadınların ayak numarası pelvis büyüklüğünü etkiliyor. Uzmanlar ayakların küçük olmasının pelvisin dar olmasıyla sonuçlandığını kaydediyor. Pelvis boyunun küçüklüğü ise kadınların doğumunun zorlu geçmesi anlamına geliyor.

KELLİK

Erkeklerin korkulu rüyası olan kellik, prostat kanseri ve kalp rahatsızlıklarının habercisi. Uzmanlar kelliğin en büyük nedeni olan testosteron hormonunun yüksek seviyelerde olmasının prostat kanseri ve kalp rahatsızlıkları riskini artırdığını kaydetti. Saçı dökülmeyen erkeklerde bu hastalıklara yakalanma oranı yüzde 9'ken, sadece ön kısmı dökülenlerde risk yüzde 23, kel kalanlarda ise bu oran yüzde 36'ya yükseliyor.

UZUN PARMAKLAR

Erkeklerin ne kadar saldırgan olduklarını parmaklarının uzunluğuna bakarak belirlemek mümkün. Bu olayın temelinde ana rahminde ne kadar testosteron hormonu bulunduğu yatıyor.

ASİMETRİK ELLER

Erkeklerin ellerinin asimetrik olması fazla sperm üretemedikleri anlamına geliyor. Kadınlarda ellerin asimetrik olması ise yüksek oranda ostorojen hormonu salgılamalarına ve üremeyi kontrol eden luteinising hormonuna etki ediyor. Bu iki hormonun fazla salgılanması ise döllenmeyi zorlaştırıyor.




alıntı
 
Geri
Üst