Vücut çatlaklarına ne iyi gelir ?

Uzman SühaN

Administrator
Vücut çatlaklarına ne iyi gelir ?
Çatlaklar, çoğu insanın, özellikle de kadınların hayatlarının bazı noktalarında sıkıntı yaşadıkları yaygın bir cilt problemidir. Ergenlik, hamilelik, kilo alımı, kilo kaybı, cildin hızla gerilmesiyle sonuçlanır. Bu ciltte çatlak denilen birkaç istenmeyen çizgiye yol açar. Sağlığınızla ilgili bir sorunun yanlış olduğuna dair bir işaret değiller. Hem erkekler hem de kadınlar çatlak geliştirebilir. Genelde çatlaklar , cildinizde, çevreleyen deri katmanından farklı bir doku olan ince bir kırmızı veya mor çizgi olarak görünecektir. Sonunda, çoğu çatlaklar soluk ve beyaz veya neredeyse yarı saydam bir renk alır. Çatlaklar dan tamamen doğal bir şekilde kurtulmak pek olası değildir.



vücut çatlağı.jpg






Hem erkek hem de kadınlarda çatlaklar görülür, ancak özellikle ergenlik, kilo alma, kilo kaybı, gebelik gibi yaşamlarındaki büyük değişikliklerden sonra, kadınlarda daha belirgindir. Bu çirkin görünüm genellikle karın, uyluk ve üst kollarda görülür. Nedenleri arasında şiddetli ve ani kilo kaybı veya kazanımı, kilo da ani bir değişiklik, kalıtsal faktörler ve stres bulunur.Başlangıçta, çatlaklar kırmızı veya pembe renktedir. Bu çirkin çizgileri silmek için çeşitli kozmetik ve plastik ameliyatlar mevcuttur. Bununla birlikte, bu teknikler oldukça pahalıdır ve sonuçlar garanti edilmez, bu da doğal olarak çatlaklardan nasıl kurtulacağına dair merak uyandırır.





Bazen çatlaklar vücudun geniş bölgelerini kapsayabilir. Gebelik , gerilmelerin ardındaki temel neden olsa da , diğer nedenler ani kazanç veya kilo kaybı , hızlı büyüme , kalıtım faktörleri , stres ve fiziksel koşullardaki değişiklikler olabilir .Bağ dokusu, cildin hızlı genişlemesi veya büzülmesinden dolayı esnekliğinin gücünün ötesinde gerildiğinde ciltte orta tabakasında çatlaklar oluşur.Cilt gerildiği için kollajen zayıflar ve normal üretim döngüsü kesintiye uğrar ve zarar görür. Bu sonuçta cildin üst tabakasının altında ince yara izlerine neden olur . Başlangıçta işaretler pembe veya kırmızı görünür, ancak zamanla cilt yüzeyinde ince, gümüş rengi bir çizgi belirir ve bir çatlak oluşur.



Çatlaklardan kurtulmak için yağlar



Kakao yağı
Aloe Vera
Vicks Vaporub
Hint yağı
E Vitamini Yağı
Zeytin yağı
Kahve Ovalama
Badem yağı
Şeker Ovalama
Bebek yağı
Karbonat
Çay ağacı yağı
Argan Yağı
Glikolik asit
Limon
Elma sirkesi
Zerdeçal
Jojoba yağı
Kuşburnu Yağı




Cilt pelingi



Cildin ölü hücrelerinin düzenli olarak çıkarılması, çatlakların azaltılmasına yardımcı olur ve cilde ferahlatıcı bir ışıltı getirir. Peelingi günlük olarak yapmak için bir lif kabağı kullanılabilir. Banyo yaparken kullanılabilecek soyulma kremleri de mevcuttur.



Sıcak Banyolar ve Masajlar



Sık sıcak banyolar ve cildin gergin bölgesine masaj yapmak da doğal olarak çatlakları azaltmaya yardımcı olur. Bunun nedeni, artan kan dolaşımının cildin daha hızlı iyileşmesine yol açması, dolayısıyla da çatlakların azalmasıyla sonuçlanmasıdır. Cildi yatıştırmak ve nemlendirmek için zeytin yağı veya morina yağı da yardımcı olur.


Topikal Uygulamalar



E vitamini kapsülleri içinde bulunan jel, gerilen cilde sürüldüğünde günlük olarak bu çizgileri ciltte azaltır. Bu E vitamini, sonuçları elde etmek için 2 hafta boyunca düzenli olarak uygulanmalıdır. Hasar görmüş cilt hücrelerinin iyileşme sürecini teşvik edecektir.



Kakao yağı




Kakao yağı, kakao çekirdeğinden ekstrakte edilen yağın çeşitli cilt yararlanma özellikleri vardır. Cildin hasarlı elastin ve kollajen liflerini onarabilen güçlü antioksidanlar içerir. Cilde uygulandığında, kakao yağı cildin daha derin katmanlarına girer ve hasar görmüş cilt dokusunu onarmaya başlar. Bununla birlikte, etkili sonuçlar için kakao yağının uygulanması her bir alternatif günde yapılmalıdır.


Aloe bitkisi, vitaminler, mineraller, enzimler ve cildin daha derin katmanlarına nüfuz edebilen, onu besleyen ve hasarı onaran çok özel bir bitki kollajeniyle yüklüdür. Eczaneden aloe vera jeli satın alabilir veya gerçek bitkiden dışarı çıkartabilirsiniz.

Balın terapötik özellikleri bilinmeyen bir şey değildir. Bal, çatlakları azaltmada da faydalıdır. çatlak bölgeye nemli bir bez parçası koyun ve üzerine eşit miktarda bal dökün. Kuruduktan sonra, sıcak bir bez kullanarak yıkayın. Hızlı kilo alımı, kilo kaybı ve obezite, çatlakların oluşmasına yol açabileceğinden, düzenli olarak egzersiz yaparak ve kendinizi formda tutarak, gerginlik oluşumu olasılığını önlemeye yardımcı olabilirsiniz.


Besleyici bir diyet, ciltte kolajen liflerinin gelişimi için gereklidir. Diyet vitaminler, proteinler ve çinko içeriği bakımından zengin olmalıdır. Çok bol su içmek de şarttır. Vücutta yeterli su içeriği vücudu nemlendirir, böylece cilt elastikiyetini korur. Bu daha fazla çatlak oluşumu riskini azaltacaktır.

Hint yağı, cilt hastalıklarını ve saç dökülmesini tedavi etmek için sıklıkla kullanılırÇatlak izlerini iyileşmesini hızlandıran ve daha açık görünmesini sağlayan bir cilt bakım ajanı olan risinoleik asit içerir. A vitamini retinoid olarak adlandırılır. Retinoidler cildin daha pürüzsüz ve genç görünmesini sağlar . Bir çok topikal kozmetik kremlerde kullanılırlar. A vitamini içeren topikal bir ekstrakt kullanarak veya A vitaminini ağızdan alarak, cildinizin sağlığına ve genel görünümüne katkıda bulunabilir.Havuç ve tatlı patates gibi bazı gıdalarda zengin bir diyet, A vitamini düzeyinizi artırmanıza yardımcı olabilir.Kollajen, cildinizin şeklini korumasına ve sağlıklı görünmesine izin veren proteindir. Yaşlandıkça yüzümüzde ve vücudumuzda kollajen azalır. Çatlak izleri ciltte hasara neden olduğundan, hindistancevizi yağı görünümü hızlı bir şekilde iyileştirmeye yardımcı olabilir. Vitamin E yağı, genellikle yara izlerini gidermek ve cilt yaşlanmasını önlemek için kullanılan krem ve losyonlarda bulunur. Cildi besleyen, sağlıklı tutan ve aynı zamanda yara izlerini ve çatlak izlerini iyileştiren antienflamatuar ve antioksidan özelliklere sahiptir. Limon suyundaki asit, cilt lekelerini azaltmaya yardımcı olur. Zeytinyağı faydalı besinler ve antioksidanlar içerir ve kullanımdan sonra doğal bir nemlendiricidir.Cildinize kan dolaşımını iyileştirmek için yağı hafifçe ısıtmayı düşünün.



Kakao yağı, kırışık veya hasarlı cildi pürüzsüzleştirme yeteneği ile dikkat çeker. En iyi sonuç için her gün iki kez kakao yağıyla çatlak izlerinize masaj yapın. Birçok eczane, doğum lekeleri veya çatlaklardan etkilenen küçük cilt bölgelerini kamufle etmek için kullanılabilen tezgah üstü ürünler sunmaktadır. Lazer tedavisi, cildinizin kollajen, elastin veya melanin üretimini uyarmak için yoğun dalga boylu ışık kullanır. Eğer çatlaklarından kurtulmaya çalışıyorsanız, cildinizi hem içten hem de dıştan beslemeniz gerekecektir. Ani kilo alımını veya kaybını önlemek için sağlıklı bir diyet yapmak cildinizin esnemesini engellemenin bütünsel bir yoludur. Kilo kontrolüne yardımcı olmanın yanı sıra, egzersiz, cildi elastik ve değişimler sırasında yırtılmaya karşı daha az hassas tutan dolaşımı iyileştirmenin en iyi yollarından biridir.Vücudunuzu dışarıdan iyice nemlendirmek de içerideki nemi tutar. Kakao yağı veya hindistancevizi yağı gibi doğal kremler ve yağlar, cildi pürüzsüz tutmak için harikalar yaratır.


K vitamini nin yara iyileşmesini hızlandırdığı, dolaşımı iyileştirdiği ve diğer cilt hastalıklarının yanı sıra çatlakların iyileşmesine yardımcı olduğu bulunmuştur. Antioksidanlarla dolu olan en iyi doğal K vitamini kaynakları - lahana, ıspanak ve isviçre pazı gibi yapraklı yeşillikleri ve ayrıca brüksel lahanası ve yeşil soğan gibi sebzeleri içerir. Cildinizi dışarıdan beslemek için topikal yağlara, kremlere veya jellere düzenli olarak masaj yapabilirsiniz. En iyi sonuçları elde etmek için cildinizi nemlendiren ve doğal kollajen üretimini, hücre döngüsünü ve aloe vera veya kakao yağı gibi şifayı arttıran maddeler içeren ürünler seçin.A vitamini içeren ürünler, kas büyümesinin neden olduğu çatlakları başarılı bir şekilde tedavi edebilir.



E vitamini, çoklu hareketleri sayesinde cilt sağlığını geliştirmek için en çok kullanılan ve tüketilen vitaminlerden biridir. Birincisi, E vitamini anti-inflamatuar ve anti-oksidan etkilere sahiptir, bunlar serbest radikal hasarını tamponlar ve çatlakların görünürlüğünün kötüleşmesini önler.En iyi sonuç için, her gün E vitamini takviyeleri tüketin . Zerdeçal, bir macun haline getirildiğinde ve çatlaklara uygulandığında, iki alan arasındaki cilt tonlarındaki farkı azaltmaya yardımcı olur. Zerdeçalın , birkaç hafta boyunca çatlakları belirgin şekilde azalttığı bildiriliyor. Ayrıca zerdeçal, bir bütün olarak cilde fayda sağlayan anti-inflamatuar etkilere sahiptir.Çatlak izleri güveninizi geri kazanmak için en aza indirgenebilir. Cilt katmanı içindeki yapısal deformitelerin sabitlenmesinin kolayca sağlanamayacağının belirtilmesi önemlidir. Yukarıdaki önerilerimizden faydalanarak çatlak görünümünü hafifletebilirsiniz .
 
malesef bu çatlakları geçirmek çok zor burada da çok yararlı förmüller vermişsiniz ama ben artık ümidi kestim. Tonla şey denedim aralarında burada yazan bir kaç şeyde vardı.
 
Geri
Üst