Watsapp mawi tık olmadan mesaj nasıl okunur ?

Uzman SühaN

Administrator
Watsapp mawi tık olmadan mesaj nasıl okunur ?
Cep telefonlarının en popüler uygulamasıdır WhatsApp.Bu uygulama sayesin de sevdiklerinizle ücretsiz iletişim sağlayabiliyoruz.Gerek mesajlaşma , gerekse sesli görüşmelerin yapıldığı WhatsApp sayesin de bir çok dosya paylaşımı da mümkün.WhatsApp kullanımın dan memnun olmayan yoktur heralde ? WhatsApp ta bildiğiniz üzre okundu bilgisi olarak mavi tık özelliği var.Önceleri mesajı okusanız dahi karşı taraf bunu bilmiyordu.Bu özellikten bir çok insan rahatsız.Nedeni ise uygunsuz bir zaman da gelen mesaja kimse yanıt vermek istemez.Dargın olabilrsiniz,gergin olabilirsiniz cevap vermek istemiyor olabilirsiniz.Neyseki bunun çözümü var arkadaşlar.Üstelik çokta basiT.Çözümü yayınlanalı çok oldu ama bilmeyenler için biz tekrar gündeme getirelim dedik.Watsapp ta mavi tık özelliği nasıl kapatılır yazımızın devamın da bulabilirsiniz.Konumuza değinmeden önce WhatsApp Mesajlarımı Nasıl Koruyabilirim? Adlı konumuzu da incelemenizi öneriyorum.


whatsapp mavi tık.jpg








Whatsapp'ın yuva yıkacak tabirini fazlasıyla hak eden çift mavi tik özelliği, kullanıcıların attıkları mesajları karşı tarafın 'gerçekten' okuyup okumadığını görebilmesini sağlıyor. Haliyle kullanıcıların azımsanmayacak bir kısmı bu özellikten bir hayli rahatsız olmuş durumda; zira daha önce mesajı okusanız dahi karşı taraf mesajı okuyup okumadığınızı anlamıyordu. Yeni güncellemeyle birlikte mesajı okuduğunuz anda, ekranda ‘Mavi tik’ işareti beliriyor.


İşte adım adım izlenecek yollar;

UÇAK MODUNA ALMA YOLU

Mavi tik çıkmaması için izlenecek yolların başında Uçak Modu'nu aktif hale getirerek internet olmadan mesaj okumak geliyor. Bu yöntem IOS ve Android telefonlar için değişiklik gösteriyor.

IOS kullanıcıları için:

1- Mesajı okumadan önce cihazınızı Uçak Modu'na alın.
2- Mesajı okuduktan sonra uygulamadan çıkın ve Uçak Modu'nu kapatın.

Android kullanıcıları için:

1- Gelen mesajı okumadan önce cihazınızın internet bağlantısını kesin.
2- Mesajı okuduktan sonra sadece o iletiyi üzerine basılı tutarak silin.
3- İnternet bağlantınızı aktifleştirin.
4- Yeni mesaj gelse bile sildiğiniz mesaj için mavi tik bildirimi gitmeyecektir.

KİLİT EKRANI BİLDİRİMLERİNİ ETKİNLEŞTİRİN

Uçak Modu dışında izlenebilecek diğer bir yol ise bildirimler sayesinde yapılıyor. Telefonunuzun Ayarlar bölümüne gelerek buradan Bilidirim ayarlarını kontrol edin. WhatsApp'ın bildirim ayarlarında "Kilit Ekranda Göster" özelliğini etkinleştirin.

Bunun yanı sıra telefonunuzun kilitli olmadığı zamanlardaki bildirimler için de "Başlıklar" kısmını aktif hale getirin.

WHATSAPP MESAJLARI ÖNİZLEME ÖZELLİĞİNİ AÇIN

WhastApp uygulamanızı açın ve Ayarlar kısmına gelin. Buradan Bildirimler başlığına tıklayarak "Mesaj Önizleme" özelliğini aktif hale getirin.

Bu iki adımı izlediğinizde WhatsApp'ı açmadan da mesajları okur hale geleceksiniz. Ana ekrandan ve bildirim ekranından gelen mesajları rahatlıkla okuyabileceksiniz.

WHATSAPP'I AÇSANIZ DA MAVİ TİK ÇIKMIYOR

Tüm bunların yanı sıra bir mesaj geldiğinde WhatsApp'ı açsanızda mesaj gönderen kişiye mavi tik gitmiyor. Karşı tarafa mesajın okunduğunun bildirilmesi için o kişinin mesajına girmeniz gerekiyor.

O kişinin gönderdiği mesaja girmediğiniz takdirde mavi tik olmadan rahatça başka kişilerle mesajlaşmaya devam edebiliryorsunuz.
 
Geri
Üst