Xenforo belirli bir kategoriye noindex nofollow nasıl veriliyor ?

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
Xenforo belirli bir kategoriye noindex nofollow nasıl veriliyor ?
Özellikle eski ve köklü forum siteleri olan kişiler xenforo yazılımının piyasaya çıkmasından itibaren, daha light ve daha kullanışlı olan bu ara yüze geçtiler. Bu itibarla çooook önceleri copy paste durumu olduğundan dolayı belirli bir zamandan sonra artık forum siteleri çöplüğü andırmaktadır. Bu itibarla sizler temizlik yapmak isteyebilirsiniz.

Çoook eski bir siteye sahip iseniz, muhtemelen bazı resimleriniz ölmüş, konunuz copy'nin ta en dibi olmuş ve güncelliğini yitirmiş olabilir. Bunun için öncelikle sizler bu konularınızı tespit edeceksiniz. Bu durumdan çok büyük şekilde muzdaripseniz ve bu kadar konuyu nasıl tarayacam diyedüşünüyorsanız, bana murat.admin@gmail.com adresinden ulaşabilir ve ücrete mukabil olarak yazılımcımızın yaptığı bu konuları tespit etme yöntemini satın alabilirsiniz. Fiyatı 50 dolar arkadaşlarım.

Şimdi öncelikle bu konuları tespit ettiğinizi düşünerek, forumunuzda çöplük, çöphane ya da gereksiz diye bir kategori oluşturun. Kategori var ise muhtemelen id numarası da sizle bulunacaktır. Diyelim ki kategori id numaranız 169 olsun ( bizim çöplük id nosu bu )

Buna göre konuları bu kategoriye taşıyorsunuz. Yapacağınız işlemler küçük bir kod parçacığı ile mümkün olacaktır onu da aynen sizlere veriyorum.

Şablonu Düzenle: PAGE_CONTAINER
</head> Kapatma tagının hemen üstüne alabilirsiniz. ( Çalışmaz ise head kapatma tagının altına alın deneyin )


<xen:if is="{$forum.node_id} == 169">
<meta name="robots" content="noindex,nofollow" />
</xen:if>

Şeklinde yaptığınızda artık bu kategorinizdeki tüm konular için google tarama yapmayacak. Önemli bir hatırlatma arkadaşlarım. GOogle tarafından tarama yapılmayacak olan bu konulardaki adsenselerinizi kaldırmanız yararınıza olcaktır. Aşağıdaki başlıktan ulaşabilirsiniz.

GOOGLE KODLARINI BELİRLİ KATEGORİDE GÖSTERME TIKLAYIN

Anasayfamızdaki çöplük kategorisini kontrol edebilirsiniz. Bu kategori ve bu kategorinin içindeki tüm konular noindex,nofollow yapılmıştır.

xenforo kategori noindex nofollow.jpg
 
Son düzenleme:
Geri
Üst