Ya erkekler olmasaydı !!!!

AuSSie-AnGeL

Daimi Üye
Üye
Ya erkekler olmasaydı !!!!
henry seely hayatı henry seely nin hayatı w w nin erkekler olmasaydı
Kadınlar bunaldıklarında devamlı olarak erkeklere saçını süpürge ettikleri halde yaranamadıklarından dert yanar; onları tembellikle ve iş becerememezlikle suçlarlar. Ama bu pek de adil bir suçlama değil.
Ya erkekler olmasaydı :D Onlar olmasaydı galiba bir çok şey eksik kalırdı... Bazen hayatımızda fazlalık gibi görsekte aslında hayatımızın anlamları bazende...
Kadınların günlük yaşamda kullandıkları birçok âletin buluşu erkeklere ait... Erkekler* buluşları ile kadınların ve doğal olarak kendilerinin de günlük yaşamlarını kolaylaştırmışlar.


DİKİŞ: Dikiş makinesini 1830’da Fransız Barthelemy Thimonnier icat etti. Makinede ayak pedalıyla döndürülen bir tekerlek* iğneyi kaldırıp indiriyordu.
www_harikasozler_net_-_diki_makinas-9101.jpg

ÜTÜ: Henry Seely* 1882’de elektrikli ütüyü icat ederek* kor halinde kömür konularak ısıtılan ve kullanımı zor ütüler ile elbiselerin ütülenmesine son vermiş.
1873-utu-2595.jpg

SÜPÜRGE: Temizliğin vazgeçilmezi elektrik süpürgesini de 1901’de Hubert Booth icat etti.
arzumaquariusxi3-5446.jpg

MİKSER: 1884 yılında Willis Johnson tarafından icat edildiği biliniyor.

MİKRODALGA FIRIN: Donmuş gıdaların ısıtılmasında kullanılan mikrodalga fırını* 1945’te ABD’li Percy L. Spencer gerçekleştirmiş.
hmt9856eu_en_ucuz_bosch_mikrodalga_f__r__n_bosch_hmt_9856_eu_549-7003.jpg

BUZDOLABI: Mutfakların başköşesinde yer alan buzdolabını 1805’de Oliver Evans icat etmiş.
buzdolabi11-300x202-8509.jpg

TEFLON: 1939 yılında Dr. Roy J. Plunkett tarafından bulunan teflon* daha sonra Dupont Teflon adıyla bugün tencere ve tavalarda kullanılmaya başlandı ve mutfağın vazgeçilmez âletleri arasında yer aldı.
telefon-6907.jpg

DONMUŞ GIDA: Kısıtlı zamanlarda yemek sorunun aşılmasını sağlayan donmuş gıdaların buluşu ise Clarence Birdsey’e ait. İlk donmuş gıdayı üreten Bridsey sayesinde artık birçok kadın yemek sorunu yaşamıyor.

SAKLAMA KABI: 1795’te Nicolas François Appert’in oluşturduğu kapak sistemi ile gıda saklama sorunu son buldu.

BEBEK BAKIMI: İngiliz William Kent 1733 ilk bebek arabasını üreterek* bebeklerin gezdirilme sorununu ortadan kaldırırken* Henri Nestli de 1867’de ilk bebek mamasını üreterek* bebek beslemesine katkı sağladı.

SAÇ BOYASI: Fransız kimyager Eugene Schueller ilk saç boyasının yapımını gerçekleştirerek* kadınların daha güzel görünmelerine imkân tanıdı..

 
Geri
Üst