ya herkes zaıflıyo bizde kilo alalım bari

Dj Aşık

Yeni Üye
Üye
ya herkes zaıflıyo bizde kilo alalım bari
Zayıflık Nedenleri :)


Vücudun normal ağırlığının 10-15 kg altında olması zayıflık olarak tanımlanırken, 15-20 kg altında olması, aşırı zayıflık olarak değerlendirilir. Ciddi sorunlara yol açabilecek aşırı zayıflık, hele bir de çocuklarda görülürse, tehlike çanları çalmaya başlar. Çocuğun yeterince sağlıklı beslenmediğini gösteren bu durum, onların ruhsal ve bedensel gelişiminin olumsuz yönde etkileneceğinin en büyük sinyali. Yetişkinlerde görülen zayıflık ise, iş veriminin düşmesinden sağlığın bozulmasına, depresyondan yaşam kalitesinin azalmasına kadar, pek çok ciddi sorunlara yol açar.
Zayıflık genellikle genetik faktörlerden kaynaklanır. Ayrıca hormonlardaki düzensizlikler ve tiroid bezinin aşırı çalışması da zayıflığa neden olabilir. Zayıflığın n
Nasıl Kilo Alınır?


Öncelikle kilo alamamanın nedenini çözmek gerekiyor. Eğer kilo alamamanın altında yatan neden hormonlarsa, hormon tedavisi olmak yeterli olur. Parazit gibi asalaklardan dolayı ise ağızdan alınan ilaçlarla tedavi yapılır. Parazit ya da kurt gibi asalak canlılar ortadan kaldırıldığında kendiliğinden kilo alınabilir. Ancak eğer beslenmeden kaynaklanıyorsa kilo almak için beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesi gerekir.
  • Kişinin günlük enerjisi saptandıktan sonra + 1000 kalorilik enerji eklenerek bir tedavi uygulanılır. Bu yüzden ilk önce beslenme alışkanlığı saptanır.
  • Öğünler artırılır ve üç ara üç ana öğün olarak düzenlenir. Ara öğünlerin içeriği besin değeri yüksek yiyeceklerden oluşmalıdır.
  • Öğün içerisindeki karbonhidrat, protein ve yağ oranları kişinin kas kitlesine uygun olarak belirlenmelidir. Enerji daha çok karbonhidratların çoğaltılmasıyla sağlanmalıdır. Yağlarda yapılan artış bulantıya ya da ishale sebep olabilir. Diyet proteini 1,5 gr\kg şeklinde ayarlanmalıdır. Proteini daha yüksek vermek mümkün olmakla beraber bazı amino asitlerin serotonini arttırmalarıyla iştahsızlık oluşur. Bu yüzden proteini daha fazla arttırmak olumsuz etki yapar.
  • Diyetin vitamin ve mineral içeriği zengin olmalıdır. Özellikle B grubu vitaminler yoğun verilmelidir. Bu gruptaki vitaminler iştah artışı sağlarlar.
  • Diyetin en önemli özelliklerinden biriside hacim yönünden az besin kalitesi yönünden zengin besinlerden oluşturulmasıdır.
  • Sabahları iyi bir kahvaltı yapılmalı, kesinlikle atlanmamalıdır.
  • Sabah kahvaltıda pekmez, bal gibi besin maddelerinin yanında kuruyemiş (ceviz, fındık) ve karbonhidratlar da (ekmek, börek, vs.) önemli ölçüde alınmalıdır.
  • Günlük sıvı ihtiyacınızı karşılamanız için minimum 2 litre su içilmelidir.
  • Meşrubat yerine tam yağlı olarak adlandırılan sütleri tercih edilmelidir.
  • Öğün aralarında fıstık, ceviz, üzüm ve çikolata yenebilir.
  • Akşam yemeklerinde alınacak yemek miktarının çok olmamasına dikkat edilmelidir, aksi halde vücudunuzda yağ birikmeleri görülebilir. Kilo alma çalışmalarında önemli olanın yağ almak değil kas kitlesini artırmak olduğu unutulmamalıdır.
  • Egzersizlerin hem kardiovasküler çalışmalar (koşu, bisiklet vs.) hem de ağırlık çalışmalarıyla kombine olarak yapılması sağlanmalıdır. Uygulanacak egzersiz ve beslenme programı için bir uzmana başvurmalısınız.
İştah Açan Yiyecekler



Merhaba arkadaşlar kilo almak için öncelikle yemek yemek gerekiyor. Yemek yemek içinse öncelikle iştahınızı açmanız gerekmekte. Aksi halde yemek yemekten zevk almazsınız. Fazla yiyemezsiniz ve kilo alamazsınız peki nasıl olacak da iştahımızı açacağız. İştahınızı açacak yieyecekler ve iştah açan öneriler.
  • Adaçayı yapraklarından elde edilen toz iştahsızlığı önler.
  • Anason tohumlarının yenmesi iştahı artırır.
  • Anason tohumlarından elde edilen anason yağı iştah açıcıdır, harareti söndürür.
  • Andız otu iştah açar.
  • Biber ve enginar, iştahsızlığa karşı etkilidir.
  • Ceviz yapraklarından yapılan çay iştahı açar, mideyi kuvvetlendirir.
  • Güvercin kökü iştah açıcıdır.
  • Kantaron iştahı açar, hazımsızlıkları giderir.
  • Karabiber iştahsızlığa karşı son derece etkilidir. Ayrıca hazmı kolaylaştırır.
  • Kavun, kereviz, kimyon, maydanoz ve melisa otu iştah açıcı özelliğe sahiptir.
  • Kırmızı yaban mersini meyvelerinden yapılan komposto iştahı açar, vücut kırgınlığını giderir.
  • Kişniş iştah açar. Taze kişniş meyvesinin ve otunun kötü bir kokusu vardır. Kurutulduktan sonra bu koku kaybolur. 3 gram kurutulmuş kişniş ve kişniş çekirdeği 1/4 litre kaynar suya bırakılır. 10 dakika bekletilerek içilirse iştah açar.
  • Lavanta çiçeği iştah açar. Bir kesme şekerinin üzerine beş damla lavanta yağı damlatılarak yenildiğinde iştahı açar. Hazmı kolaylaştırır.
  • Nohut kilo aldırır.
  • Soğan iştah acıcı özelliğe sahiptir.
  • Ardıç meyveleri iştahı artırır, hazmı kolaylaştırır.
 
Geri
Üst