Yaş Tarhana Nasıl Hazırlanır ?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Yaş Tarhana Nasıl Hazırlanır ?
Bu konu; yaş tarhana nasıl yapılır hakkında bilgiler vermektedir.




Sevgili melekler, Eylül ayı kışlık hazırlıkların en yoğun olarak yapıldığı aydır. Çıkış zamanına göre yapılan reçellerin, marmelatların yanısıra artık azalmaya başlayan lezzetli domateslerden, kırmızı biberlerden kışlık konserveler, salçalar yapılır. Kışlık kahvaltılık ezmeler yapılır. Kışın soğuğunda ilaç gibi gelen tarhanalar hazırlanır. Biz de bu sayfamızda öğrenmek isteyen meleklerimiz ve sayın misafirlerimiz için yaş tarhana nasıl yapılır bilgi vermek, tarif etmek istiyoruz...




tarhana-3b9.jpg




Yoğurdu için:

5 kilo yogurt

4 top dereotu

4 top taze nane

4 top maydonoz

2 top fesleğen

10 adet sogan

2 kilo domates

1 kg kırmızı biber

Yarım kg sivri biber

2 avuç tuz



Diğer malzemeler:

7 kg un

1 kg domates salçası

1 paket kimyon ( 50 gr )

1 paket pul biber ( 50 gr )

1 paket karabiber (50 gr )

Yaş maya (42 gr yarısı)



Yapılışı :

Yoğurdu için verdiğimiz malzeme listesindeki yoğurt ve fesleğen sapları hariç diğer malzemeleri robottan çekin ve bu karışımı yoğurda ilave edip tuzunuda koyun. İyice karıştırıp bir bidona boşaltın ve ağzını kapatıp 1 hafta bekletin. Daha sonra beklemiş yoğurda unu karabiberi pul biberi kimyonu salçayı ve suda erittiğiniz mayayıda ilave ederek karıştırıp iyice yoğurun. Tarhana hamurunuz hazır şimdi bu hamuru bir bidonun yarısını dolduracak şekilde boşaltın ve ağzını sıkıca kapatın. Tarhana kabaracağı için bidonun yarısı boş kalmalı. 3-4 gunde bir tarhanayı karıştırınki taşmasın.
 
Geri
Üst