gebe
  1. TİTAN

    TİTAN *Melekler Mekanı*

    Kayıt:
    21 Eylül 2012
    Mesajlar:
    14.192
    Beğenilen Mesajlar:
    2.681
    Ödül Puanları:
    113

    Yaş Tarhana Nasıl Hazırlanır ?

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    Bu konu; yaş tarhana nasıl yapılır hakkında bilgiler vermektedir.



    Sevgili melekler, Eylül ayı kışlık hazırlıkların en yoğun olarak yapıldığı aydır. Çıkış zamanına göre yapılan reçellerin, marmelatların yanısıra artık azalmaya başlayan lezzetli domateslerden, kırmızı biberlerden kışlık konserveler, salçalar yapılır. Kışlık kahvaltılık ezmeler yapılır. Kışın soğuğunda ilaç gibi gelen tarhanalar hazırlanır. Biz de bu sayfamızda öğrenmek isteyen meleklerimiz ve sayın misafirlerimiz için yaş tarhana nasıl yapılır bilgi vermek, tarif etmek istiyoruz...




    [​IMG]



    Yoğurdu için:

    5 kilo yogurt

    4 top dereotu

    4 top taze nane

    4 top maydonoz

    2 top fesleğen

    10 adet sogan

    2 kilo domates

    1 kg kırmızı biber

    Yarım kg sivri biber

    2 avuç tuz



    Diğer malzemeler:

    7 kg un

    1 kg domates salçası

    1 paket kimyon ( 50 gr )

    1 paket pul biber ( 50 gr )

    1 paket karabiber (50 gr )

    Yaş maya (42 gr yarısı)



    Yapılışı :

    Yoğurdu için verdiğimiz malzeme listesindeki yoğurt ve fesleğen sapları hariç diğer malzemeleri robottan çekin ve bu karışımı yoğurda ilave edip tuzunuda koyun. İyice karıştırıp bir bidona boşaltın ve ağzını kapatıp 1 hafta bekletin. Daha sonra beklemiş yoğurda unu karabiberi pul biberi kimyonu salçayı ve suda erittiğiniz mayayıda ilave ederek karıştırıp iyice yoğurun. Tarhana hamurunuz hazır şimdi bu hamuru bir bidonun yarısını dolduracak şekilde boşaltın ve ağzını sıkıca kapatın. Tarhana kabaracağı için bidonun yarısı boş kalmalı. 3-4 gunde bir tarhanayı karıştırınki taşmasın.

     
Yaş Tarhana Nasıl Hazırlanır ? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Olta nasıl hazırlanır

    Olta nasıl hazırlanır

    olta nasıl bağlanır olta iğnesi nasıl bağlanır sazan oltası yapımı sazan oltası yapılır fırdöndü olta, olta hazırlamak, Olta Hazırlanması, Olta nasıl hazırlanır, olta nasıl yapılır, olta yapımı, olta yapmak, oltanın hazırlanışı Olta Hazırlanması Olta deyince, bir yanlış değerlendirme ile ucuna yem takılan iğne kastediliyor. Oysa olta, bir mantara bağlı misinaya denir. Oltaya...
  2. Elma Çayı Nasıl Hazırlanır ?

    Elma Çayı Nasıl Hazırlanır ?

    Elma Çayı Nasıl Hazırlanır Elma çayı ve Elma çayı yapımı Siyah çay içmeye alışmışız melekler :) Ancak meyve çaylarının çok daha büyük faydaları var sağlığımıza. İşte biz de bu yazımızda elma çayından bahsedeceğiz sizlere.. :) Elmanın faydaları saymakla bitmez sanırım peki ya elma çayı nedir nasıl yapılır konumuzda.. Elma çayı sadece kilo vermenize değil sizin sağlığınıza kavuşmanızı...
  3. Gilaburu Suyu Nasıl Hazırlanır ?

    Gilaburu Suyu Nasıl Hazırlanır ?

    Gilaburu Nasıl içilir Gilaburu kullanımı Gilaburu suyu nasıl hazırlanır Böbrek taşına çare olarak kullanılan gilaburu suyu nasıl hazırlanır, makalemizden öğrenebilirsiniz melekler :) Gilaboru suyundan sabah ve akşam iki su bardağı olmak üzere, yemekten yarım saat önce veya yemekten 1.5 - 2 saat sonra tüketmeniz tavsiye edilir. Gilaboru meyvesi ağacından toplanıldıktan sonra, muhafaza ve...
  4. Gençleştiren yaş maya maskesi nasıl hazırlanır ?

    Gençleştiren yaş maya maskesi nasıl hazırlanır ?

    yaş maya maskesi,yaş maya maskesi nasıl yapılır,yaş maya maskesi yapımı,gençleştiren yaş maya maskesi nasıl yapılır Uyguladığımız doğal bakımlar, satın aldığımız hazır cilt maskelerinden doğru uygulandığı takdir de çok daha iyi bir sonuç vermektedir. Bunun sebebi ise kullandığımız meyve, sebze ve bitkileri cildimiz ham bir şekilde, işlenmemiş olarak emmektedir. Doğal cilt bakımları,...
  5. Masala Çayı Nasıl Hazırlanır?

    Masala Çayı Nasıl Hazırlanır?

    masala çayı nedir,masala çayı neye iyi gelir,masala çayının faydaları,masala çayının yararları,masala çayı hakkında bilgiler Masala çayı aslında “Hint çayı” anlamına gelmektedir ve bir çay veya bitki türü değil, çeşitli baharatların, çayların ve sütün kullanıldığı Hindistan’a özgü bir çay tarifidir. Diğer adları “chai” ve “Masala Chai”dir. Kısaca “Hint usulü çay” diyebiliriz. Hindistan’da...

Sayfayı Paylaş