Yaşlanmayı geciktiren yiyecekler

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
Yaşlanmayı geciktiren yiyecekler
4_d.jpg


Yaşlanmaktan korkuyor musunuz? Elbette bunun önüne geçmek mümkün değil. Ancak daha geç yaşlanmak ve daha güzel yaş almak istiyorsanız bu önerileri dikkate alın. İşte yaşlanmayı geciktiren yiyecekler…
Avokado

Avokadoda bulunan maya hücresi oldukça fazla demir içerir. Bu da kalp hastalıkları ve kanser riskini düşürür. Bunun yanı sıra avokado yağı saç ve cilt parlaklığı sağlar.
Ceviz

Ceviz ve ceviz yağı kan basıncını düşürür. Bunama (demans alzaymır) riskini azaltır. Beyin fonksiyonları için çok önemli bir etkisi vardır.
Brokoli

UCLA'da yapılan araştırmalar, özellikle yeni olgunlaşmış olan brokolinin kanser riskini ciddi boyutta düşürdüğünü kanıtlamıştır. Bağışıklık sistemine büyük ölçüde katkısı olan brokoli hem detoks etkisine sahiptir hem de yaşlanmayı önler.
Yabanmersini

C Vitamini ve potasyum içerir, aynı zamanda güçlü bir antioksidandır. Kısa süreli hafızanın kuvvetlenmesinde çok etkilidir. Günde bir bardak yabanmersini suyu içmek hayatınızı tamamen değiştirebilir.
Tarçın

Hücreleri yeniler ve büyüme hormonunu etkiler. Diabet ve kalp hastalıkları riskini düşürür, şekeri dengeler ve iyi bir antioksidandır.
Bitter Çikolata

Siyah çikolatada bulunan kakao, kırmızı şarapta bulunan antioksidan içeriğin neredeyse iki katına sahiptir. Yeşil çaya nazaran ise bu rakam üç katına yakındır. Siyah çikolata; kalp sağlığını korur, kan basıncını düzenler ve yaşlanmaya bağlı unutkanlığı engeller.
Barbunya

Protein, lif, folik asit, magnezyum, potasyum ve daha pek çok mineralle barbunya sağlık açısından önemli bir yerdedir. İyi bir antioksidandır ve yaşlanmayı geciktirir.
Kırmızı Lahana

Kalp sağlığı ve beyin fonksiyonlarının korunması için faydalıdır. Kanserden koruyucu etkisi de vardır.
Nar

İçeriğindeki nitrik oksit ile endotel hücrelerin oluşumunda etkilidir. Göğüs ve prostat kanseri risklerini azaltır. Özellikle nar tohumu yağı, yaşlanmayı önleyen bir etkiye sahiptir.
Sarımsak

1994 yılında Danimarka'da yapılan bir araştırmaya göre, düzenli olarak sarımsak yiyenlerin daha uzun süre yaşadığı ortaya çıktı. 2006 yılında yapılan bir başka araştırmada sarımsağın antioksidan etkisi ve kalp ve beyin sağlığındaki önemli etkisi kanıtlandı.
 
Geri
Üst