Yatak Başınızı Yenileyecek Öneriler

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Yatak Başınızı Yenileyecek Öneriler
Eski yatak başınıza yepyeni bir görünüm kazandırabilir, ummadığınız malzemeler ve yaratıcı çözümlerle yatağınızı baştan yaratabilirsiniz.


yatak basi-358.jpg


1. Sevdiğiniz bir fotoğrafınızı kumaş baskı yaptırabilir ve bu kumaşı yatak başınıza kapitoneli ya da düz bir şekilde kaplatabilirsiniz.
2. Yatak başınızı büyük bir niş gibi de düşünebilir yatağınızı bu nişe yerleştirebilirsiniz. Nişlerle daha farklı tasarımlar da deneyebilirsiniz. Örneğin daha ufak nişler yaptırabilir ve bu girintileri aydınlatabilirsiniz. Böylece yatak başınızda derinlik hissi yaratabilir ve sofistike bir görünüm elde edebilirsiniz.
3. Kim ne tarafta yatıyor? Bir tülü karar veremiyorsanız en iyisi isminizin baş harflerini simgeleyen duvar aksesuarlarını yatak başınıza tutturun. . İlk kararı nasıl mı vereceksiniz? Mesela kura çekebilirsiniz. Harfleri bir marangoza kestirtebilir, üzerlerini kumaş ile kaplayabilir ya da istediğiniz bir renge boyayabilirsiniz.
4. Hayali bir yatak başı yaratabilirsiniz. Yatak başı stickerlarıyla istediğiniz tarzdaki yatak başı etkisini verebileceğiniz gibi farkı çıkartmalarla da yatak başı görüntüsü yaratabilirsiniz.
5. Önemli günler, rakamlar ya da sevgilinizle aranızdaki parolayı yatak başı yapabilirsiniz. rakam ya da harfleri gelişigüzel yerleştirerek hareketli bir görünüm elde edebilirsiniz.
6. Yatak başınızı pencereden yapabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan tek şey sevdiğiniz bir kumaşı ya da perdeyi yatağın iki ucuna uzanacak şekilde eişt payla asmanız. Dilerseniz şık drapelerle ve braçolerle de süsleyebilirsiniz.
7. Yatak başınızı alçıpandan tasarlayabilirsiniz. Özellikle klasik stilde yatak odalarından hoşlanıyorsanız duvarınıza yaptıracağınız bu alçıpanı altın ya da gümüş varakla boyayabilirsiniz.
8. Naturel dokulardan hoşlanıyorsanız eski kalas ve kütüklerle hem çok doğal hem de şık bir görünüm yaratabilirsiniz.
9. Yatak başında boyalarla yaratıcı çalışmalar çıkarabilirsiniz. Maskeleme bantları ya da stencil kullanarak kolaylıkla boyama yapabilirsiniz.
10. Kumaşın sıcak dokusundan hoşlanıyorsanız kolları sıvayın ve kendi yatak başınızı yapmaya hazır olun. İhtiyacınız olan tek şey biraz elyaf, raptiye ve mukavva. Mukavvaların üzerine elyafı koyup üzerini kumaşla kaplayın. Kumaşın uçlarını mukavvanın arkasına raptiyelerle tutturun. Bu parçaları bloklar halinde farklı desendeki kumaşlarla tasarlayarak şık bir görünüm elde edebilirsiniz.
11. Yatağınızın yaslandığı duvarı ya da sadece yatak başı kadar bir alanı duvar kağıdı ile kaplayabilirsiniz.
12. Dev boyutlarda bir tabloyu da yatak başı gibi kullanabilirsiniz. Arkanıza rahatlıkla yaslanabilmek için tablonun kenar kısımlarına çerçeve yaptırarak üzerine şeffaf sert plastik bir panel kaplatabilirsiniz.
13. Patchwork seviyorsanız bu başlık tam size göre. Hem evdeki parça kumaşları değerlendirebilir hem de yatak odanıza eklektik bir stil katabilirsiniz. Kapitone dokusu yaratmak için kurdele ya da renkli şeritleri baklava dilimi biçiminde raptiyelerle kumaşların üzerine tutturabilirsiniz.
14. Fonksiyonel yatak başlarından hoşlanıyorsanız yatak başınızı raf ya da kitaplık olarak kullanabilirsiniz.
15. Sıcak bir yatak odası mı? O halde yatak başınızı şömine gibi tasarlayabilirsiniz. Şöminenin gövdesini taş ya da alçıdan tasarlayabilir farklı boyama teknikleriyle dilediğiniz etkiyi yaratabilirsiniz.
16. Eşiniz ve siz sessiz mesajlaşmalardan hoşlanıyorsanız yatak başınızı yazı tahtası olarak tasarlayabilirsiniz.
17. Yatak başını askı olarak da kullanabilirsiniz. Delikli eskitme bir kapıyı ya da ahşap çıtalarla yaptıracağınız bir seperatörü bu amaçla kullanabilirsiniz. Böylece geceliğinizi, sabahlığınızı, sevdiğiniz aksesuarları hatta takılarınızı bile buraya asabilirsiniz.
18. Kapitonelerden bir oda olur mu demeyin. Silikon yastıkları yatağınızın yaslandığı duvara uygulayabilirsiniz. Yerden başlayarak tavana kadar sabitleyeceğiniz yastıklarla yatak odanıza masalsı bir görünüm elde edebilirsiniz. Bunun için beyaz renk ideal bir seçim olabilir.
19. Yatak başınızı komple aynalarla kaplayarak çok daha aydınlık ve ferah bir yatak odası yaratabilirsiniz.
20. Yatak başınıza ışıklı bir panel yaptırabilirsiniz. Sert plastik ya da cam kullanabilir, bu malzemeleri yapışkanlı filmlerle renklendirebilirsiniz. Ayrıca bu panellerin üzerinde desen çalışması da yapabilirsiniz. Böylece ışık mekana bu desenlerden süzülecektir.

 
Geri
Üst