Yatak odasını hangi renge boyamalı?

M

Misafir

Forum Okuru
Yatak odasını hangi renge boyamalı?
yatak odası duvar rengi evimi hangi renge boyamalıyım oda duvar renkleri yatak odası ne renk boyanır evi hangi renge boyamalı
Bir mekanda hangi etkiyi yaratmak istiyorsanız, renk seçiminizi o yönde yapmalısınız. Yatak odası için genellikle natürel ve yormayan tonlar tercih edilir. Ancak paletinizi canlı tonlar üzerinde oluşturma cesaretiniz varsa, işte size Polisan’dan temel bazı öneriler...
trans.gif


Yatak odasının rengini planlarken fonksiyonel gereksinimleri içeren bir çevre yaratın. Burayı sadece dinlenmek ve uyumak için kullanıyorsanız dingin renkleri (açık çimen yeşilleri, gün batımının pastel renkleri...) seçmeniz uygun olacaktır. Yatak odası aynı zamanda uyanmak ve giyinmek içindir. Güneş sarısı ‘günaydın dünya’ demek için neşe saçan bir renktir. Krili beyaz ışığı yansıtır ve güne başlamak için gerekli olan enerjiyi verir. Zevkli kumaşlar ve sıcak renkler ise, dış dünyadan uzak duygusal ve özel bir oda yaratır. Çocuk ve gençlerin yatak odaları ise canlı ana renkler veya ana renkler ve beyazla uyumlu olur.

Yalın renkler (net renkler)

Yoğun renkler: Kıymetli taşların, renkli pencerelerin, canlı yaz çiçeklerinin, görüntüsü gibi heyecan verici şeyler insana ilham verir. Aynı odada iki veya daha fazla yalın renk kullanımı, renkler sanki zıplayacakmış gibi canlı bir titreşim yaratır. Paletinizi net bir renk üzerine astarlamayı tercih ediyorsanız işte size birkaç öneri: Net renklerin biri büyük alanda, diğerlerini ise dokunuşlarla kullanmak uyum sağlar. Tek bir renk üzerinde de odaklanıp, kendi ya da yardımcı renk çeşitleriyle eşleştirebilirsiniz. Canlı kırmızı bir yatak örtüsü, nane yeşili renkte bir uygulamayla havayı elektriklerken, yeşilin solgunluğu renk titreşimini frenleyecektir. Yalın renkleri çokça kullanmak isterseniz ya beyaz ya da rengi belli olmayanlarla karıştırın. Eğer bir oda mobilyalarla doluysa veya duvarlar koyu ahşap kaplamaysa yalın renkler yerinizi canlandıracaktır. Siyahı yalın bir renkle eşleştirirseniz, gücünü çoğaltırsınız.

Pastel renkler: Güneşin doğuş ve batış renklerinin yumuşaklığının evrensel bir cazibe vardır. Huzur veren pastel renkler, uyum yaratmak için en kolay renklerdir. Beyazın genel elementini paylaşırlar. Beyazın ilavesi ne kadar çok olursa renk vibrasyonu o kadar azalır. Canlı, uyumlu, karıştırılmış renkler veya canlı renklerle açık pastelleri kullanabilirsiniz. Şerbet pembesi bir dekorda canlı bir oranj denemeye çalışın. Mavi ve sarı bir odaya, krem-sarı duvar renkleri ve menekşe mavisi kumaşlarla canlı ve heyecanlı hava katabilirsiniz. Görüntünün etkili olması için desenli çizgilerle pastel renklerin birleştirilmesi iyi sonuç verir. Renklerin yumuşaklığı desenlerin belirginleşmesine, ön plana çıkmasına yardımcı olur.

Gölgeli renkler

Rahatlatan renkler: Eskinin cazibesini tekrar yaratabilmek için kırmızı, mavi, altın, oranj, patlıcan, koyu sarı gibi sıcak duygular veren renk tonları çok uygun olacaktır. Bu koyu tonların derin ve zengin kalitesi yatak odasını sessiz ve güvenli bir cennete dönüştürebilir. Gölgeli renkler, net bir renge siyah ilavesiyle elde edilir. Pastel renkler ile gölge renkler büyük alanlarda kullanılabilir ve net renklerden daha karıştırılabilir. Örneğin sarıya boyanmış bir odada zengin altın renk tonlarının kullanılması odaya güneşin sıcaklığını verir ama atmosfer daha bir baskılıdır. Aynı odada yoğun koyu kırmızı kullanıp, birkaç peygamber çiçeği mavisi dokunuşlarla enerji yüklü bir stil yaratabilirsiniz. Koyu renkleri dengelemek için açık pastel renkler ve beyaz vurgular kullanabilirsiniz.

Doğal renkler: Bu renkler çölün vakur havasını, kayalık bir sahildeki çakıl taşlarını, sonbaharın sok günlerindeki çıplak ağaç ve arazileri çağrıştırır. Ustaca kullanılacak bu renkler kent yaşamının gerçi havasından kaçışı sağlayacaktır. Ana renkleri karıştırarak veya tonları nötralize etmek için kullanacağınız gri renk, doğal renk çeşitlerini yaratacaktır. Bunun sonucu kahverengi, bej, gri-kahve, açık kahve, toprak grisi tonlarıdır. Bu renklerin hiçbir zaman modası geçmez. Doğal renkler objelerde, süs eşyalarında şekil, formlarda avantajlıdır. Ağaç, deri ve kumaşlar doğal renklerle uyumludur. Bu renkler yatak odalarına huzurlu bir görünüm verirler, ancak bazen monoton ve bezgin bir hava da yaratabilirler. Doğadaki renkleri iyi tanımalı. Açan kırmızı çiçeklerin bir ormanı nasıl canlandırdığını, kumsaldaki deniz kabuklarının parlak renklerini düşünerek, doğal bir odanın hayata geçmesi için, gerekli renk dokunuşlarını uygulayın. Gölgeler ve tezatlar yaratmak için doğadan esinleneceğiniz bir başka ipucu, günbatımında güneşin kayboluşunun hissettirdiği duygusallıktır ve bunu da odayı çevreleyen bir ışıklandırmayla yaratabilirsiniz.
 
Geri
Üst